Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:26, 13 maj 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Stół w rogu to taki paskudny stary hebel nakryty obrusem bo goście na grila wpadną i trzeba się gdzie ze wszystkim zmieścić.

Taras boski! zazdroszczę!
Kubusiowo 13:21, 13 maj 2013

Do góry
Gosiu, machnijcie jeszcze hotel

Ogród Ewy :) 13:20, 13 maj 2013

Do góry
Bez już pięknie kwitnie

Obok bzu ostrokrzew, kończy kwitnienie i okropnie śmieci!

Moja donica z floksami i goździkami, czekam aż goździki zakwitną, uwielbiam ich zapach!

Ogród Ewy :) 13:15, 13 maj 2013

Do góry
Teraz trochę pisma obrazkowego

Ghita tarasowa

Zdjęcie kwiatu rozmazane, ale wiało u nas rano okropnie, zdjęcie świeżutkie

Graham Thomas

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:06, 13 maj 2013

Do góry
Gratuluję Joasiu pieszej SETY

Mój 4 arowy azyl... 13:00, 13 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Jeśli pytasz o moją, to tak, na wszystkich zdjęciach ten odcień się powtarza i taki jest w rzeczywistości. To zdjęcie z 2011 r.

a w Wizytówce też fotka jest, zobacz: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1499-wizytowka-moj-4-arowy-azyl

Skoro tak Basiu, to może znowu machniom? Na pewno nie masz białej..
Działeczka koło Muzeum 13:00, 13 maj 2013

Do góry
No dobrze, skoro tak prosicie o mocne wrażenia to dostarczę ich - oto moja uprawa truskawek

Taaa-daaam! Stawberry fields forever

Truskawki mam wszędzie, w różach, kosaćcach. W truskawkach mam natomiast marcinki i łubin Nic nie rośnie na właściwym miejscu

Mój ogród 12:59, 13 maj 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A to moje zdjęcia ze spaceru z ostatniego pobytu i mojego spaceru.

Gdzieś w Polsce.....
Weronika Przetacznik napisała że nasza Polska jest piękna, ja też tak uważam.

To jest taki typowo polski krajobraz, z kapliczką albo krzyżem...
pozdrawiam Bożenko.
Mata przeciw chwastom 12:29, 13 maj 2013

Do góry
Ja miałem zakładać taką matę na chwasty w ogrodzie, ale po założeniu kilku metrów strasznie mi się to nie spodobało i ściągnąłem Resztę co już zdążyliśmy kupić założyłem na ogrodzenie żeby się choć trochę odgraniczyć od zachwaszczonych działek obok

Przed założeniem strasznie chwasty przełaziły przez ogrodzenie na naszą stronę, teraz jest dużo lepiej. Najchętniej bym założył taką zieloną gęstą siatkę na ogrodzenie ale dość droga sprawa. Tak czy siak i tak jest to tymczasowe rozwiązanie bo w planach mamy wymianę ogrodzenia, gdyż obecne się po prostu sypie.
Rozpoznawanie traw 12:20, 13 maj 2013

Do góry
Witam
Dzisiaj dostałam trawę powiedziano mi że to pampasowa ale czy na pewno?

Ogród na Zawilcowej 12:13, 13 maj 2013

Do góry
Szukam pomysłu na rabatę, w której centralne miejsce będzie miała akacja robinia.
Czy mogę liczyć na Wasze propozycje?

Po prawej stronie te małe drzewa to owocówki.
Pozdrawiam
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 12:10, 13 maj 2013

Do góry
regli napisał(a)
Grill w tym miejscu, które zaznaczyłaś odpada. Tam jest wyjście z domu, planowane jest zadaszenie tej wnęki, ale z pewnością nie grill. Poza tym bardzo blisko sąsiadów, tuż przy oknach ich salonu i choć zazwyczaj grillujemy z nimi, to jednak w razie imprezy bez nich, nie chciałabym im zakłócać spokoju.

Najlepiej jest na miejscu zobaczyć co i jak
Oczywiście funkcjonalność miejsca na grill ma zasadnicze znaczenie. Dymienie sąsiadom w okno na pewno nie wpływa dobrze na stosunki międzysąsiedzkie hehe

Zresztą teraz przyjrzałam się raz jeszcze Twoim zdjęciom i widzę że od drzwi wyjściowych do płotu jest za mała odległość aby było tam gdzie usiąść.

Altana czy miejsce na grill mogłoby stanąć w miejscu obecnego placu zabaw no ale wtedy pojawia się problem gdzie go przenieść.

O żywopłocie w tym miejscu też myślałam i wymyśliłam, żeby go zrobić z borówek amerykańskich. Dzieci o nich marzą, a ja latem fortunę na nie wydaję Czy to dobry pomysł?

No jasne że dobry Smakowity!

Podsumowując, ścieżka i żywopłot podzieliła nam działkę na 3 części. Pierwsza to warzywniak, której chyba póki co ruszać nie będę. Poza jakimiś kosmetycznymi zmianami, np. co zamiast kory pod tuje, bo sąsiad z boku ma rząd leszczyny i ja wiosną podsypuję tuje korą, a jesienią ją wygrabiam razem z liśćmi leszczyny i naszej gruszki, co mnie doprowadza do szału.
A teraz dwie pozostałe części. Ta zaraz przy warzywniaku jest częścią najbardziej nasłonecznioną. Myślałam o placu zabaw dla dzieci otoczonym smacznymi roślinkami do zjedzenia. Ale podejrzewam, że latem upał będzie ich stamtąd skutecznie odstraszał.

No a gdyby ścieżkę poprowadzić tak, aby plac zabaw przenieść na przeciwną stronę (południową), pod to wielkie drzewo? Tylko czy mąż Twój nie zaprotestuje takim zmianom i czy dzieciom taki pomysł się spodoba. Wtedy na miejscy placu byłby kawałek na grill - dość blisko domu żeby wszystkiego daleko nie trzeba było nosić i od sąsiadów też kawałek...

Wiem jednak, że mój mąż miałby obiekcje, żeby wszystko przenosić gdyby nie było na prawdę ważnego uzasadnienia takich zmian.

Do tego ze względu na drzewa owocowe i jak im jeszcze dosadzę innych krzaczków smakowitych, nie odgonią się od zwierzaków fruwających mało sympatycznych. Ogromne szerszenie na jabłonce to właściwie już jest norma. Dlatego to chyba jednak nie jest dobre miejsce dla dzieci. A jak sobie tam altankę postawimy, to sobie bardzo mocno warzywniak zacienimy No i jakby się nie ruszyć, to d... z tyłu

Zmartwiłaś mnie bo ja też jedną stronę działki mam pustą i zamierzałam tam jabłonkę posadzić
Ogród u stóp klasztoru 12:01, 13 maj 2013

Do góry
pogoda pod psem . ale i od ogrodu czasem trzeba odpocząć. porządki w domu -to też rzecz bardzo ważna.

AGNIESZKO .MARZENKO , EWCIU. ta fascynacja tulipanami to tak naprawdę dopiero zaczęła się pod wpływem forum .
to kwiaty towarzyszące mi od dzieciństwa , więc trochę mi sie w pewnym momencie znudziły i w swoim ogrodzie jakoś je pominęłam. nie miałam nigdy tych wysokich . to pierwszy rok .
stawiałam raczej na te niskie . jednak teraz w pełni doceniam urok i tych wysokich

azalie już na dniach zakwitną . matko ile kolorów .aż czasem jestem odurzona nimi jak wejdę do ogrodu

ale dzisiaj hosty . bo jak wszyscy i ja ich wygląd lubię najbardziej na wiosnę . to tylko kilka , ale pismo obrazkowe we właściwych proporcjach musi być

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:01, 13 maj 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Melduję, że platan został wkopany

Jaki gęściutki!!! Teraz dopiero widzę, że mój taki będzie za lat kilka... Po akcesoriach sądząc miałaś małych pomocników przy sadzeniu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:54, 13 maj 2013

Do góry
I jeszcze wczorajszy zachód słońca. Niesamowity był!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:51, 13 maj 2013

Do góry
Dla zaglądających wczorajsze widoczki.
Najpierw popołudniowa wyprawa rowerowa. Chmury zawróciły nas do domu.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 11:47, 13 maj 2013

Do góry
A ja będąc na komunii rrobiłam zdjęcia wcześniejszych prac, które dostały odemnie dzieciaczki mojej siostry.

To komunijny obrazek brata Julii

A to obrazek, który Julka dostała w swoje pierwsze urodziny.

I coś dla małej tancerki, która jeżdzi juz na turnieje tańca

I taki tam drobiazg

Ogród Nebel 11:47, 13 maj 2013

Do góry
A na koniec, przybyła następna roślinka na moją biało- fioletową rabatę kwiatową.
Ogród Nebel 11:45, 13 maj 2013

Do góry
Wiśnia 'Kazan', posadzona chyba 3 tygodnie temu. Nie myślałam, ze już będzie kwitnąć, a tu proszę Może jeszcz nieśmiało, ale jednak.

Judaszowiec, kupiony i posadzony tydzień temu. No nie wiem, co z tego będzie, ale nie mogłam się oprzeć.

No i grujecznik , tak samo posadzony w zeszłym tygodniu. Miejsce wybrałam mu najlepsze jakie mogłam. Juz nie mogę się doczekac jesieni Oczywiście tylko, że względu na niego

Ogród na górze piasku.... 11:41, 13 maj 2013

Do góry
Mirko, pewnie, że będe chciała. Jakoś większa satysfakcja jest jak z takiego "maluszka" uda się wychodować!
Ja ostatnio popracowałam solidnie i posadziłam 60 sadzonek jałowców płożących, wiltoni i golden carpet. Pleców przez dwa dni nie czułam

Sadzonki malutkie, ale dobrze ukorzenione, a deszcz jest codziennie, więc mam nadzieję, że się przyjmą.
Skusiłam się też na RH

Przez to, że tak długo było zimno to nie można teraz nadgonić pracy w ogrodzie. Najszybciej rośnie trawa! Koszenie dwa razy w tygodniu !

Nowy nabytek.Kiedyś rósł tutaj bluszcz pospolity ale wymarzł w ubiegłym roku. Tawuły będą chyba ok!

Zakwitła kalina, robiąc porządki wokół niej znalazłam 4 siewki. Poszły do doniczek i zobaczymy co z tego wyrośnie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies