Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:12, 15 kwi 2013

Do góry
Dzisiejsze słońce wywabiło z norki jaszczurkę Mała z nią sesyjka

Bajkowy ogród Weroniki 22:12, 15 kwi 2013

Do góry
Aniu, u mnie pierwsze przebiśniegi, i zaraz krokusy. Cieszą wszystkie nie zmarznięte i nie zjedzone przez szkodniki. Twoje krokusy w takiej ilości i kolorach, imponujące. Patrz na nie przez okno aż wyzdrowiejesz, czego Ci życzę najbardziej.
Joasiu, widziałam Twój wysiłek ogrodowy na dalekiej wyspie. Wiem, że będą chrześni z Polski, i bedę zaglądać, co zmienią u Ciebie.
Polu, u mnie wiosna w "danusiowych" kolorkach.
Monteverde, moje podpórki z Leclerka.

Jeszcze jedna gromadka krokusów.

Zawilce coraz ładniejsze, a jaki błękit.
Pozdrawiam serdecznie i w pełni wiosennie.

Kajtka trudno się dowołać do domu, podgląda wiosnę do ciemności, aż musiałam mu wystawić jego fotel.
Niestety już dopadł go pierwszy kleszcz.
W kamiennym kręgu od początku 22:09, 15 kwi 2013

Do góry
Następna odmiana tulipanka rozchyliła dzisiaj płatki

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:08, 15 kwi 2013

Do góry

pozdrawiam i życzę miłych chwil w ogrodzie
Mój 4 arowy azyl... 22:08, 15 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj było przesadzanie. Najpierw kula bukszpanowa, potem świerk conica. Ciezko było, bo trzeba było wykopać solidne dołki co u mnie jest dosć trudne z powodu ogromnej ilości kamieni.
Bukszpan na nowym miejscu

Świerk również, ale nie mam zdjęcia. Nie wiem, czy się przyjmie, bo korzenie bardzo uszkodzone. No cóż, amatorski sprzęt w postaci szpadla nie spisał się, a świerczek spory Pewnie na straty pójdzie

Pełnik europejski (Trollius europaeus L.) 22:07, 15 kwi 2013
Do góry
U mnie trochę za sucho i licha gleba, ale pomimo to jest 4 różne

Lawenda - Lavandula 22:06, 15 kwi 2013

Do góry
To jest 'Hidcote Blue' Co roku tnę ją troszkę niżej nawet, ale w tym troszkę ją wypuszczę wyżej. Mają teraz ok. 10 cm. To chyba ostatni rok i będzie trzeba wymienić na nowe w przyszłym. Widać, że wypuszczają już nowe przyrosty.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:05, 15 kwi 2013

Do góry

agapant ma chwile w słońcu

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:05, 15 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A gdzie zdjecie z wertykulacji?Kto to robił , Ty czy M?

Bożenko trawniczek to jest terytorium M wertykuluje, kosi... Ja nawoże, przycinam kanciki...
Ślad po wertykulacji? Widać? filc wyszedł na wierzch.. 8 koszty filcu z 90 m2...
Chyba kabel od wertykulatora lepiej widać...

I fragment M

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:02, 15 kwi 2013

Do góry
narcyze zastąpią krokusowe szaleństwo już już

ciachłam kancik

nowe tulipany botaniczne - czekam niecierpliwie

hosty już dziubki pokazuja
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:01, 15 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
A juz myslałam Marta, ze u Ciebie taki cudny bukiet żonkili paczki juz widac u mnie wiec jak dalej bedzie tak cieplo to szybko zakwitna a wychodza u Ciebie serduszka? bo u mnie nic nie widac wiec sie zastanawiam czy nie wymarzły?

Danusiu jak miło Cię widzieć !
Serduszki moje wszystkie powychodziły(mam dwie rożowe i białą),tulipanki botaniczne i narcyze też lada godzinę będą kwitły Posadzilam dzisiaj szafrany jesienne,tak ogólnie to nie mogę się wyrobić bo ciągnę popołudniówki,aż mi żal serce ściska-taka piękna pogoda a ja do nocy w pracy ale czwartek mam wolny,potem nocki to coś nadrobię Lecę do Ciebie zapytać się o zdrowko .

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:58, 15 kwi 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
U Ciebie już tak ładnie w ogrodzie, jakby to początek maja był (tegoroczny). Słonecznie pozdrawiam

ale miło - fakt że zrobiło się zielono - trawa zielona - uciekła mi szara wiosna bardzo ja lubię

krokusy już przekwitają

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:57, 15 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

O ludzie! u mnie narcyzy to z 5cm z ziemi wylazły raptem...

Moje jeszcze nie pękły

Ale za to w wiaderku pękają

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:53, 15 kwi 2013

Do góry

mam problem pytanie
czy tnie się te wrzosy
Co z tym ogródeczkiem począć 21:51, 15 kwi 2013

Do góry
Tulipanki znalazlam,fotnelam i przynioslam
Mój ogródek pod Gdańskiem 21:48, 15 kwi 2013

Do góry
Witaj Renatko sama jestem ciekawa efektu dziś znów sie narobiliśmy ale mogę stwierdzić ze wiosenne porządki w ogrodzie mam za sobą
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 21:47, 15 kwi 2013

Do góry
Sebek, bardzo mi się podobają twoje kompozycje. A to moje pierwsze, od frontu. Mam nadzieję że będą dalsze. Bo u mnie goło póki co prawie wszędzie.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:46, 15 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj był pracowity dzień w ogrodzie i ledwo siedzę i zastanawiam się czy ogród to jest moja pasja nadal

wszystko tak startuje że nie wiadomo co pierwsze robić więc robię po kolei wkoło domu jak leci - pierwszy przedogródek
dziś byla górka wrzosowa cięta

Witajcie w Wyżełkowie 21:42, 15 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Asiu Pozdrawiam w poniedziałek Fajnie u Ciebie - niezłą hodowlę rozpoczynasz... W zeszłym roku kupiłam dżdżownice kalifornijskie do kompostownika - ale mój młodszy syn zażyczył sobie żebym zostawiła mu trzy do hodowli domowej No to zostawiłam - osobiście nie mam problemów z tego typu stworzonkami - hodował je w pokoju w pojemniczku - nawet się rozmnożyly, małe to takie fajne cieniutkie niteczki... ale w końcu powędrowały do kompostu
Też mnie ciekawi ten domek dla nich zrobiłas to sama czy kupiłaś taki pojemnik? I gdzie to będziesz trzymać? no bo chyba nie w kuchni żartowałam - mój młody trzymał w swoim pokoju - spoko bo to tylko trzy dżdżownice - w porywach do 7 ale nosa do tego włożyć nie szło
Wszystkiego dobrego, miłego tygodnie i... pokaż kancik

Trudno mu było zrobic ładne zdjęcie, ale coś tam widać. A w zasadzie widać całą prawdę o jego niedoskonałości. Według rad Danusi zaczęłam w najmniej widocznym miejscu w ogrodzie

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 21:41, 15 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Barbarę mam ja za to kupiłam lady Annę, sadzonkę pozyskaną z Ogrodu Botanicznego w Poznaniu ale szkoda, że więcej nie kupiłaś liliowca String Bikini w tamtym roku kupiłam w Lilypolu i mi nie wyszedł, a tak mi na nim zależy a z tym makiem macie pierepałki Leida też

Liliowca kupiłam ostatniego ale mam gdzieś wizytówkę tej szkółki, chyba wysyłają. To moje drugie podejście do tego liliowca, padł mi ubiegłej zimy, ale to była bardzo nietypowa zima, wiele rzeczy padło, więc mam nadzieję, że tym razem się uda Piękny jest...
W tym roku po raz pierwszy przezimowała mi w gruncie werbena patagońska, dziw jakiś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies