Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 14:15, 07 cze 2013

Kindzia napisał(a)
Trzeba było sobie jakieś z procentami zaaplikować i wygrzać się pod kołderką...szybciorkiem by się rozgrzała

Jadę Julciu zaraz, słoneczko wychodzi Jutro po Kapiasach Gości Ogrodowiskowych będę miała, musi ciepło być !!!

Buziolki

Mówisz herbata z prądem? Pewno i by pomogła....ale z cytryną tez dała radę

Jedź i wypoczywaj w słoneczku.....należy Ci się, spotkania udanego życzę....ja dzisiaj uciekam szybko, bo Młoda na bal dzisiaj wybywa, trzeba jej pomóc w przygotowaniach
grazyna 22:00, 07 cze 2013

Jula dziewczyny podsunęły super propozycje do żółtego - aż oczy się śmieją, tak ładnie. Za jakiś czas pewnie już swoje z ogrodu zestawienie niebiesko-żółte pokażesz
Pozdrawiam
JulkAd 16:11, 08 cze 2013

grazyna napisał(a)
Jula dziewczyny podsunęły super propozycje do żółtego - aż oczy się śmieją, tak ładnie. Za jakiś czas pewnie już swoje z ogrodu zestawienie niebiesko-żółte pokażesz
Pozdrawiam

No koniecznie, ale na razie rabata w planach..muszę rozrysować sobie i podumać co, gdzie umieścić
JulkAd 16:24, 08 cze 2013

I kilka ostatnich fotek, bo zaległości jakoweś mi się zrobiły ostatnio

bodziszki....nie znam dokładnie odmian ale są obydwa różowe...

i pierwsze pąki Louise Odier ...

tutaj wczoraj wieczorem

i dzisiaj rano

JulkAd 16:40, 08 cze 2013

A teraz hostowisko....oj już wiem, że muszę w przyszłym roku dzielić....koniecznie, a może jesienią?

Tutaj pod jabłonką....zostawię tylko dwukolorowe...

tu drugie na rabatce razem z vanilką...też w przyszłym roku zmienią miejsce. Myślę, że przesadzanie ma też dobre strony...za każdym razem rośliny cosik dobrego pod korzonki dostają

....a tutaj pod jałowcami....za nimi rosną limki....już doczekać się nie mogę, jak razem podczas kwitnienia będzie to wyglądać...te konieczne trzeba będzie przerzedzić....

ciut ciemne zdjęcia, ale szarawo już było....wcześniej zrobiłam fotki w słońcu, ale te z kolei prześwietlone...

ta rabata będzie poszerzona, przed hostami jeszcze coś się zmieści....przecież chciejstw przybywa
JulkAd 16:53, 08 cze 2013

Moja pnąca tajemnica zaczyna pokazywać płatki...krem, albo żółty

dodam trochę więcej żółtego i niebieskiegow tym miejscu i będzie ok (ew. w odcieniu fioletu, bo powojnik taki tam jest) ...na pewno róży i powojnika nie przenoszę, zbyt trudna sprawa, zresztą róży mi szkoda

i na koniec hortensja ogrodowa przy ciurkadełku ze swoimi kwiatkami...no jeszcze nie do końca, ale jest nadzieja....

....i jeszcze krzewuszka...szału w tym roku nie ma....trza ją przyciąć koniecznie...a obok mój bluszcz z sąsiada...????, no czym, bo nie wiem co to?
Mala_Mi 19:06, 08 cze 2013

Pierwszy bodziszek to czerwony.. Max Frei.. tak mi wygląda, a ten drugi to taki chyba sam co sobie wczoraj kupiłam.. popatrz u mnie..
Trzykrotki mam, rozrastają się bez problemu. Szykujesz sie na rabatę bylinowa.. pamieta, że u mnei dobra trochę jest.. może nie dla każdego, ale z niektórymi co mi w pośpiechu machają podzielę się

Wracam do wykopywania cebul.... i jak fajnie, posadziłam tulipany w koszach o czym zapomniałam... Czystoś gatunkowa może zostanie zachowana, ale wybierani śneiżnic i szafirków to robota głupiego... ja kKopciuszek.. tysiace cebulek.. wybieram więskze i co w ręce wpadnie... a za rok cały ogród będzie w szafirkach.. tysiące małych cebulek... trza będzie pielić, ale wybierać tego nei mam czasu
Anita1978 20:05, 08 cze 2013

JulkAd napisał(a)

i pierwsze pąki Louise Odier ...

tutaj wczoraj wieczorem

i dzisiaj rano

Oooo... Cudne!!!
Ja też jesienią posadziłam 3 obok latały, rosną, pączki też mają
bociek 20:30, 08 cze 2013

[

Julita, co to za cudo to dwukolorowe??? Kurcze, zaczynam przekonywac sie do host - niebywala sprawa, bo ja ich organicznie nie znosilam. Uwazalam za... hmmm.... cmentarne :/
JulkAd 21:38, 08 cze 2013

asc napisał(a)
Pierwszy bodziszek to czerwony.. Max Frei.. tak mi wygląda, a ten drugi to taki chyba sam co sobie wczoraj kupiłam.. popatrz u mnie..
Trzykrotki mam, rozrastają się bez problemu. Szykujesz sie na rabatę bylinowa.. pamieta, że u mnei dobra trochę jest.. może nie dla każdego, ale z niektórymi co mi w pośpiechu machają podzielę się

Wracam do wykopywania cebul.... i jak fajnie, posadziłam tulipany w koszach o czym zapomniałam... Czystoś gatunkowa może zostanie zachowana, ale wybierani śneiżnic i szafirków to robota głupiego... ja kKopciuszek.. tysiace cebulek.. wybieram więskze i co w ręce wpadnie... a za rok cały ogród będzie w szafirkach.. tysiące małych cebulek... trza będzie pielić, ale wybierać tego nei mam czasu

Aniu ja wiem, że u Ciebie dobra wszelakiego i za Twą dobroć to w tym pieleniu i wykopywaniu cebulek chętnie bym Ci pomogła.
A gdybym wiedziała, że bodziszka chcesz to bym dla Ciebie wykopała sadzoneczkę...trzeba "głośno" pisać czego szukasz....może u siebie znajdę.....chociaż w moim maleństwie to ograniczone możliwości

....no bylinówkę szykuję żółto-niebieską obok moich róż NN o żółtej barwie....dlatego szukam niebieskich vel ciemno-fioletowych kwiatków