Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

ewsyg 22:52, 07 cze 2013

Witaj Debro
Stworzyłaś na swojej działce bardzo ciekawe aranżacje, ciekawy klimat.Gratuluję, chętnie będę do Ciebie zaglądać. Zwabiły mnie liliowce, które bardzo lubię. Zaskoczona jestem, że jeden już u Ciebie kwitnie - bardzo wcześnie. Moje zaczynają wypuszczać " nóżki". pozdrawiam Ewa
Debra 22:57, 07 cze 2013

eliza3 napisał(a)

Wiedziałam jakie miejsce wybrać, bo ja wieczny zmarzluch, wyjątkowo ciepłolubna jestem, może dlatego tak mnie dzisiaj ucieszyło słoneczko

Tak słońce od dwóch dni u nas cieszy, po tych kataklizmach wszelkich az się chce wszystko naraz robić
Debra 23:00, 07 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Witaj Debro
Stworzyłaś na swojej działce bardzo ciekawe aranżacje, ciekawy klimat.Gratuluję, chętnie będę do Ciebie zaglądać. Zwabiły mnie liliowce, które bardzo lubię. Zaskoczona jestem, że jeden już u Ciebie kwitnie - bardzo wcześnie. Moje zaczynają wypuszczać " nóżki". pozdrawiam Ewa

Dziękuję Ewo! Witaj u mnie, bardzo mi miło i zapraszam. Staram się i jakos powolutku tworze to moje wymarzone miejsce.

Liliowce mają mnóstwo paków. Chyba jutro będzie kolejny kwiat. To że juz kwitną, może wynikać z tego, że kiedy dostałam kłącza w marcu - był ....środek zimy, jak pamietasz. Rosły więc w domu, sa niejako 'podpędzone', ale nie miałam wyjścia.
eda 00:00, 08 cze 2013

Debra napisał(a)
I jeszcze mój clematis 'Polish Spirit'

Niedźwiedzie futro po rozmnożeniu

zaglądnęłam by się przywitać pięknie u pani Debro rosliny i to drewno rewelacja i pomysłowo wszystko dopieszczone jest na co popatrzeć pozdrawiam
marzena 00:00, 08 cze 2013

Debra napisał(a)

piękne widoki ogrodowe, właśnie zaczynam spacerek u Ciebie, tylko trochę od końca...
pozdrawiam
monteverde 01:04, 08 cze 2013

Debra na 5 chyba stronie pytałaś się o połączenie sadźca i trzcinnika, może taka fotka Ciebie usatysfakcjonuje http://ogrodytraw.eu/calamagrostis-acutiflora-karl-foerster-trzcinnik.html chyba to jest 7 zdjęcie
Debra 11:11, 08 cze 2013

Jak miło od rana witać tylu nowych i miłych gości. Słoneczko do te i zapowiada się piękny pogodny dzień. I jak tu nie cieszyć się zyciem !

edyta_borkow... napisał(a)
zaglądnęłam by się przywitać pięknie u pani Debro rosliny i to drewno rewelacja i pomysłowo wszystko dopieszczone jest na co popatrzeć pozdrawiam

Edyto, witaj! Pani tu nie ma, jesteśmy ogrodowo na Ty
Dziekuję, fakt dopieszczam, bawię się każdym listeczkiem. Jak się ma 185 m kw., to można dopieszczać.

marzena napisał(a)
piękne widoki ogrodowe, właśnie zaczynam spacerek u Ciebie, tylko trochę od końca...
pozdrawiam

Witaj u nie Marzeno. Spaceruj do woli, stronek nie tak wiele, jestem tu dopiero dwa miesiące.

Debra 11:15, 08 cze 2013

monteverde napisał(a)
Debra na 5 chyba stronie pytałaś się o połączenie sadźca i trzcinnika, może taka fotka Ciebie usatysfakcjonuje

Anno, witaj w moich skromnych progach. Widzę, że pospacerowałaś sobie po moich zakątkach . Miło mi.
To zdjęcie znam, ale dziękuję. Niemniej wiem, że akurat ten link - z racji pewnego konkursu - jest, że tak powiem 'link non grata'

W międzyczasie trzcinnik rośnie w towarzystwie Carex Buchanani, a Sadzieć solo.
Mają się nienajgorzej.
Zapraszam
Debra 18:03, 08 cze 2013

Co za dzień!

Grzmiało, ale nic się nie działo, więc pojechałam rowerem i dojechałam bez deszczu. Na działce okazało się, że kilka minut wcześniej zakończyła się tropikalna ulewa - a ja właściwie jechałam by podlać rośliny

Po drodze zobaczyłam taki widok:

Mieszkam blisko Starego Miasta, ale jakoś dawno tędy nie jechałam. To Podzamcze z nowymi fontannami i takie morze traw...

Jest ich dużo więcej i romaitych rodzajów, ale to chyba Trzcinnik Karl Forester, taki jak u mnie.
Specjalistów prosze o potwierdzenie
Debra 18:10, 08 cze 2013

A u mnie - jak dojechałam zobaczyłam:

rozkwit róż

kwitnąca Tojeść kropkowana 'Golden Aleksander'

Tawułki Astilbe America maja też zamiar