Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:36, 24 kwi 2016

Do góry

Z Muminkami zawsze chetnie przegrywamy, poddajemy sie walkowerem
Ania nigdy nie pamietam czy piwonie drzewiaste posadzić ponizej miejsca szczepienia? Je sie chyba głębiej sadzi niż chińskie? Tak kiedys czytałam ale nie chciało mi sie sprawdzic ...
Posadziłam wczoraj dwie sztuki, gdzieś je upchalam... Normalnie miejsca juz u mnie brak....

Co z tym ogródeczkiem począć 10:29, 24 kwi 2016

Do góry
babka napisał(a)
Liście Twojej bergenii takie zdrowe, moje na brzegach zawsze brązowawe. Co z nimi nie tak, czy to może byś grzyb jakiś ?

Po zimie to podmarzły i miały za mało wody. Pourywać bez problemu odrosną.
Jesli latem to tez tak głownie cierpią z powodu niedoborów wody.
Co z tym ogródeczkiem począć 10:28, 24 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Wiuniu tak te donice tak sobie zimują, nam ich kilka bo ba razie nie mam miejsca na hosty.
Uwielbiam je, ale takie młodziutki, potem mniej jak już obrzarte przez ślimaki są

Wsyp do tej donicy granulki na ślimaki wkoło brzegu donicy. Będziesz wybierać same trupy. U mnie rok temu slimaki zeżarły lilie a kiedys wyjadły mi wszystkie paki cyni, w ciagu jednej nocy po posadzeniu sadzonek...

Kopciuszkowa katalogowa, pieknie Psze Pani. I czekam na szał Montan u Ciebie!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:21, 24 kwi 2016

Do góry
Uwielbiam wiosnenn szable irysów?
Twoj bardzoza ma juz takie duze liscie? Moje dooorenbosy startują zwykle ze dwa tygonie pózniej, aktualnie mam liscie w pękajacych pąkach...
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 10:19, 24 kwi 2016

Do góry
Ale się u Ciebie dzieje!
Za brzozami posadziłaś derenie? Będzie fajny kontrast zima. Nowa rabata pieknie Ci wychodzi, ale sie umordowaliscie ze zdejmowaniem trawnika
Moja "przyziemna" :) pasja 10:13, 24 kwi 2016

Do góry
O tak potrzeba nam takiego nowoczesnego espliera na forum Magda 70 za rzadko pokazuje!
Mój ogród pod górkę... 10:03, 24 kwi 2016

Do góry
Ogród masz tak soczysty, ze to aż nie wiarygodne. Porządek w nim większy niz u mnie w saloni. Eh mimo niedzieli ide sprzątać do siebie.
Czy To Twój dom, czy sąsiadów, bo jakoś miejsca na okno nie moge zlokalizować.

I pytanie techniczne, czy gdy sa ulewne deszcze woda nie podtapia Wam domu? Czy macie jakiś skomplikwoany system drenaży?
"W kolorze blue" 09:52, 24 kwi 2016

Do góry
W ogrodzie orzestrzen i wyraźne podziały. Ciekawa jestem efektu z trawami . Tulipany cieszą oczy !

A mały terrorysta sliczny. Cos te małe psy jakies walczene są. Moja siostra ma taka mała kruszyne, ktora mojego Tytusa sobie podporządkowała
Typografia ogrodu 09:47, 24 kwi 2016

Do góry
Wreszcie w pełni zrozumiałam koncepcję wgłębnika. Zankomicie Wam to wyszło
Gdy patrzę na Twą przestrzeń przerażenie mnie ogarnia , jak Ty to dajesz radę obrobić. .... Zuch dziewczyna

Ps. Super sprzęcior do trawy
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:35, 24 kwi 2016

Do góry
U mnie takie warunki jak u Ciebie a klony mi padają. Albo przędziorki albo jakiś grzyb, sama nie wiem. Na razie Shirasawa i Orange Dream sadozne w ubiegłym roku wypuściły paki. Ale w ubiegłym roku mojego pieknego purpurowego wiosenny przymrozek załatwił...
Coś specjalnego im aplikujesz? Zdradż swoja tajemnice
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:35, 24 kwi 2016

Do góry
U mnie takie warunki jak u Ciebie a klony mi padają. Albo przędziorki albo jakiś grzyb, sama nie wiem. Na razie Shirasawa i Orange Dream sadozne w ubiegłym roku wypuściły paki. Ale w ubiegłym roku mojego pieknego purpurowego wiosenny przymrozek załatwił...
Coś specjalnego im aplikujesz? Zdradż swoja tajemnice
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:30, 24 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ja miałam w zeszłym roku sapporo i były lekko żółtawe a te sa intensywnie żółte wiec pierwsza mysl ze sie juz nie wybarwia na biało . Marzenka no uczymy sie co rok czegos nowszego i tak zawsze cos zaskakuje.

Masz rację, przyjrzałam sie im, one jakieś całkiem źółte sa...moje ani Irenki nigdy aż takie żółte nie były. . Nawet gdyby sie miały potem wybarwić na jasny to jakieś dziwne są
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:27, 24 kwi 2016

Do góry
Kiedy pomidory dasz do gruntu? Bo planuje kupiś sadzonki i nie wiem kiedy
Bawarka 23:44, 23 kwi 2016

Do góry
Uwielbiam smoothies z pietruszki z cytryną
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:35, 23 kwi 2016

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Dzięki za wpis o narzekaniu, bo wyczytałam, że suche trawy o tej porze to norma.
A marzyły mi się zdjęcia tulipanów na tle falujących, zielonych źdźbeł...

Tulipany mogą falować na tle sesleri, carex elata, stipy ( np nie ciętej wiosną i nie ciętych carex buchanani l
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:32, 23 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

ja bardzo lubię szary, wnętrzarsko to także mój ulubiony kolor-taki stosowany i szlachetny.

Madzenka w jaką stronę zmierzasz z grabami? Masz dla nich zaplanowaną jakąś docelową wysokość?

Kaśka poniewaz mam bardzo duzo formowanych drzew te graby przy scieżce chyba puszczę swobodnie. One maja bardzo waski i strzelisty pokrój. Dodaja wysokosci mojemu ogrodowi przy bardzo wysokim wizualnie domu
Ale jak mi sie znudzą to je ciachnę w plaskie ekrany
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:29, 23 kwi 2016

Do góry
MagdaBaj napisał(a)
Jak ja Cię rozumiem z tym szarymmam to samo z odcieniem szarości w salonie - wszyscy się zachwycają ja go nie znoszę.Na remont środka ponowny nie mam czasu. A Yellow River moje marzenie!Piękny.Zresztą jak wszystko u Ciebie.Elewacja super.Szary dominujący też u mnie na zew. i wew. domu.
Marzenka tam z tulipanami razem to jakiś niski rodzaj kosodrzewiny?

Tak to kosodrzewina miniaturowa, po trzech latach tylko się zagęszcza a niemal nie rosnie, jest bardzo fajna, taka drobniuteńką. Chyba pumilio
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:27, 23 kwi 2016

Do góry
noemi napisał(a)
Podjazd mi się podoba , nawet jak trawki małe i szare dechy super

białe pelargonie są w obi, ale nie doczytałam czy angielskie … myślę nad jednorocznymi pewnie pod iglicą będzie szał jak co roku .

Madziu dokupiłam dzisiaj białe u mojego wiejskiego ogrodnika. Ma same białe pelargonie w tym roku.,, rózne odmiany... Będzie nuda w donicach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:26, 23 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
mnie się te różowe tulipany akurat podobają

a jakie tam miały być?

Justynko one sa karminowe a miały być rozowe, ale kupowane w markecie więc zdjęcie na opakowaniu przekłamało kolor
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:25, 23 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Patrząc na odstepy w hacone to ja moje chyba zbyt optymistycznie daleko od siebie zasadziłam.

Narobiłas sie i tak czuje niedosyt fotkowy ). ))). Piknie

Jolu a jaką hakone sadziłaś? Bo moja stripe it rich maluteńka. Po 3 latach się nie połączyła. Mam nadzieje,że hakone juz w tym roku zarosnie zwirek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies