Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 00:56, 24 kwi 2016

kasiek napisał(a)

Super jest, ja nabyłam royal Burgbundy bo mnie zwabiły bordowe liscie a kwiaty ma takie same, ale ma ich niewiele, Twoja aż sie ugina, spektakularna jest!
Ja u siebie wrzuciłam porównanie judaszowca z przed roku i teraz (kwitnienie). Brak zim nieprawdopodobnie pobudził go do zawiązywania nowych pąków!

Miałam judaszowca, zimę przeżył ( i to tę wredną), a potem padł.. wiosna padł.. i się rozstaliśmy definitywnie.

Dziś mieliśmy myszkę.. albo nornicę.. muszę sprawdzić co to było.. była śmieszna.. i przestraszona.. ze strachu zwijała się w kłębek.

Tak dała się podejść.

Mala_Mi 00:57, 24 kwi 2016

Forum dziś przegrało z Muminkami...
malgorzata_s... 01:02, 24 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Forum dziś przegrało z Muminkami...

Aniu forum nigdy z Muminkami szans nie ma Powiem więcej,nic ani nikt z nimi szans nie ma
alinak 01:14, 24 kwi 2016

Ania będziesz niedługo biegać za młodziakiem.Już niedługo.
we wtorek wyglądaj listonosza .
Katkak 07:07, 24 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Oby nie to co pisze Matylda.. może akurat ta jedna zaniemogła.. wytnij do zdrowego.. i zobacz co będzie z resztą. Nożyce dobrze odkaź.[/quoteOj , powiało grozą. MAm nadzieję, że to nie to. Ale uciąć i teraz tyle, czy czymś pryskać, albo podlać?
Ania powiem Ci jaki numer. Przeglądam kiedyś zdjęcia swojego ogrodu z zeszłego roku (miniaturki) i patrzę - ale ślicznie, gdzie ja tak mam? Gdzie zrobiłam to zdjęcie? Powiększam - a to Twój ogród .
LewOgrodowy 08:21, 24 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Zapomniałam z jakiego rejonu jesteś mam sklerozę

U mnie już ruszyły wszystkie.. ale u Ciebie dość cienista ta rabata.. i w Polsce wegetacja rusza nawet z przesunięciem o 2 - 3 tygodnie.. Poczekaj jeszcze, a jak wiesz gdzie rosłą to możesz wykopać.. i zobaczyć czy żyję.Ale poczekaj niech te zapowiadane oziębienie przejdzie.

Północny zachód. Do Berlina w prostej linii mam 125 km. Tak mi szkoda, bo miałam pełne - białą i malinową.
Mala_Mi 09:24, 24 kwi 2016

LewOgrodowy napisał(a)

Północny zachód. Do Berlina w prostej linii mam 125 km. Tak mi szkoda, bo miałam pełne - białą i malinową.

Jak pełne to potrafią zakaprysić i zniknąć U mnie też niektóre z tych szlachetnych po zimie szlag trafia, szczególnie takie jak ta, gdzie kilka miesięcy było po prostu mokro. Dlatego najbardziej kocham te zwykłe purpurowe.. ich nic nie rusza

U nas leje całą noc... po prostu masakra.. a wczoraj było tak ładnie.

Madzenka 10:36, 24 kwi 2016

Z Muminkami zawsze chetnie przegrywamy, poddajemy sie walkowerem
Ania nigdy nie pamietam czy piwonie drzewiaste posadzić ponizej miejsca szczepienia? Je sie chyba głębiej sadzi niż chińskie? Tak kiedys czytałam ale nie chciało mi sie sprawdzic ...
Posadziłam wczoraj dwie sztuki, gdzieś je upchalam... Normalnie miejsca juz u mnie brak....

Luki 12:53, 24 kwi 2016

Myszka wygląda mi na nornicę, a.e do końca pewien nie jestem bo tylko dwa razy widziałem w tunelu u mnie, ale od ciebie ucieknie szybko bo w glinie im nie chce się kopać
Zachorowałem na piwonie, ale jakoś kiesko to widzę bo już dwie mam w nadmiarze, a uprawa donicowa to raczej kiepski pomysł
Szalej z muminkami, olej forum
Anda 13:00, 24 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

jak wiesz gdzie rosła to możesz spróbować wykopać kłącze.. teraz to zniesie bez uszczerbku na zdrowiu, może za głęboko posadziłaś??

Ok, jak sie trochę ociepli pogrzebie w ziemi i poszukam. Ostatnio kos tam grzebał, ale nic w tej dziurze hostowego nie widziałam. Przysypałam to miejsce jesienią kompostem. Może za dużo... Można hosty posadzić za głęboko?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies