Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka koło Muzeum 16:33, 07 kwi 2013

Do góry
Poradźcie mi co mam dalej zrobić z tymi sadzonkami pomidorów?

Wysiane zostały 14 marca, to odmiana koktajlowa Chicco Rosso. Ma być wsadzona do gruntu więc wiem, że po Ogrodnikach. Z 8 ziarenek wzeszło 7 roślinek. Czy teraz powinnam je rozsadzić do osobnych pojemniczków? Jeden z pomidorków jak widzę zaczął mi lekko więdnąć, choć ziemia jest wilgotna.

To mój pomidorowy debiut więc nie wiem jak się do tego zabrać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:32, 07 kwi 2013

Do góry
Żurawki istna masakra.... a jeszcze niedawno piękne były.... Mam nadzieję , że po iczyszczeniu odbiją

I patrząc na rabaty widzę, ze znó 100 worków kory trzeba zamówić aby wreszcie linie kroplujące przykryć...

A te tulipany przed wyjazdem wystawiłam z garażu pod dach na południowej wystawie... były rachityczne jasnozielone a teraz sie wzpcniły.. dziasiaj dostały dawkę forovitu niech się pożywią przecież mają kwitnąc w donicach w maju!!!

Igiełkowy ogródeczek 16:30, 07 kwi 2013

Do góry
Aga, Syla, Marzena, Maria, Monika, Iwona, Gosia- dziewczyny u mnie dziś już wiosna, naprawdę, jestem mega szczęśliwa i latam z sekatorkiem od rana
Jeszcze mi trochę zostało, ale rąk już nie czuję więc przerwę sobie zrobiłam, pięknie świeci słonko jest 10 na plusie, niesamowite uczycie, wreszcie po tak długiej przerwie poczuć wiosnę, takie miałam widoki:

Gdzieś na końcu świata... 16:29, 07 kwi 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ufam Zbyniowi że ona już za rogiem gdzieś stoi i wkrótce do nas przyjdzie

ja tam sam sobie nie ufam zwłaszcza w niektórych sytuacjach (pogodowych) ale może na poparcie coś aktualnego i nie jest to krokus

wprawdzie wokół pełno śniegu a w nocy mróz ale trzymamy sie wersji optymistycznej

bulbokodium wiosenne syn. zimowit wiosenny
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:29, 07 kwi 2013

Do góry
Wiosna cd
Narcyzy - mój debiut w tym roku.... chyba najbardziej niektóre ucierpiały, bo próbowały już w lutym kwitnąć i pogniły... zobaczymy... te na zdjeciu pod bardzo grubą warstwą kory i to chyba jedyny spośób na ochronę cebulowych..

Czosnek giganteum

Wczesne tulipany

Piwonie też się przygotowują....
Rododendronowy ogród II. 16:25, 07 kwi 2013

Do góry
Witaj Bogdzia.
Miło że mnie odwiedziłaś. Moje krokusy ładnie wychodzą z pod śniegu.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:25, 07 kwi 2013

Do góry
Ale tu jeszcze zima... skuta lodem ściana wodna.... zacieniona...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:23, 07 kwi 2013

Do góry
Krkokusy druga odsłona....
ale czekam na sąsiadujące iryski...

W przyszłym roku posadzę tysiąc krokusów. Kofam je za zwiastowanie wiosny!!!

Po prawej kiełkujące iryski
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:21, 07 kwi 2013

Do góry
Wiosna

Trawnik w grudniu wyglądał zdecydowanie lepiej..... ale mam nadzieję, że w sobotę zrobię werykulację...
Działeczka koło Muzeum 16:17, 07 kwi 2013

Do góry
BASIA8 napisał(a)
No no, kawał dobrej roboty chłopaki zrobiły. Sezon rozpoczęty. Ja swoje roślinki kupuję w różych miejcach - zwracam uwagę nie tylko na cenę, ale teź na jakość roślinek - uważam że zdrowa roślina będzie o niebo lepiej rosła niź tańsza, większa a schorowana.
Tak jak piszesz odwiedzam Medax, bazę ogrodniczą na Traugutta, czesto kupuję roślinki przy wejściu na targowicę idąc od strony skrzyżowania ul. Denkowskiej i Okólnej - po lewej stronie ma małe centrum ogrodnicze Brat z Siostrą. Ceny mają bardzo fajne. W 2012 roku kupiłam tam duże modrzewie szczepione na pniu za bardzo małe pieniądze ( 49 zł.) Na zdjęciu możesz zobaczyć jak wygladały po posadzeniu.

Ggybyś chciała kupić tuje to jadąc w kierunku na Sienno - po prawej stronie na wysokości Rzeczek 2 lata temu mieli fajne roślinki. Są na targowicy osoby które sprzedają kwiaty, byliny - mają również iglaki.
Ja bardzo lubię szkółkę z okolic Radomia - mają fajne roślinki i ceny.
Pozdrawiam.

Oooo Basiu dzięki wielkie! O tym miejscu przy Targu zapomniałam całkowicie, a to właściwie jedyne miejsce do którego bez problemu mogę dotrzeć na piechotę, z dzieciakami. Pozdrawiam!

PS. Modrzewie wyglądają super! Altanka pierwsza klasa - widać, że zdolnego masz męża! A na ścieżce podkłady czy bele drewniane?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:13, 07 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)

Małgosiu - żadnych cebulowych? Czas najwyższy to zmienić!! Mogę się z Tobą podzielić, mam duuużo cebulek potomnych pełnych tulipanów, takich - Carnival de Nice: Chcesz? (w przyszłym roku lub za 2 powinny być już normalnej wielkości i zakwitnąć!)
Możemy się w tygodniu spotkać, kiełkują, a ja ich jesienią nie zdążyłam wsadzić... jeżówkę też mam odłożoną dla Ciebie.

Ja tez mam całą hodowlę w doniczkach, bo jakbym od miesiąc miała liczyć że pogoda się zmieni, to większość by się zmarnowała, niestety...

pozdrawiam, daj znać!

Karolinko!
Bardzo, bardzo wielkie dzieki, chętnie skorzystam choć w tym roku to juz za póńo ale jesli je wkope w ziemie to cebula sie wzmocni, a potem na przyszła wiosnę jak znalazł.
Karolinko napisze ci na pryw wiad telefon do siebie to sie skontaktujemy, poza czwartkiem wszystkie popołudnia ma m wolne.
O....! 16:13, 07 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)

odgarniam wciąż śnieg aby spojrzeć na roślinki...

Marzenko to są widoki, które ogląda się z przyjemnością

werbenka u mnie tez chyba będzie wschodzić, podejrzałam pękate i białe nasionka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:11, 07 kwi 2013

Do góry
Mam nadzieję, że moje cebule przetrwały i że lada moment zobaczę takie kolory w ogrodzie

Ogród w budowie - nieustającej 16:10, 07 kwi 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Posiałam i wzeszło. Prawie wszystko poza leniami, którym się nie pali do światła. Prawie cały obskubany stół w szklarence zajęty, ale jeszcze kilka pojemników się na nim zmieści. Musi.

A tutaj zawartość skrzyneczki, nazwijmy ją "angielskiej". To ta z niespodziewajkami, bo coś tam powschodziło.

A tu są koszyki w których już wschodzi żółta sanwitalia na obrzeżach i jeszcze nie wschodzi niebieska lobelia w środku. Mój taras w tym roku będzie znowu "na bogato" i taki podobał mi się bardziej niż ubiegłoroczny - niebieski, biały i fioletowy. Było mdło w skrzynkach, donicach i koszykach.

Gabrysiu co za fantastyczne przedszkole jestem pod wrazeniem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:07, 07 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Inspiracja jak u Magdy70 Kanarkowe pure elho i gabiony....

Ja wszędzie gabiony w Austrii widziałam.....
Fajny sposób na osłonę od ulicy...

aaa jak ja to zdjęcie przegapiłam?! Nie wierzę...
Rajski ogród Ani 16:06, 07 kwi 2013

Do góry
A bratki i pierwiosnki zaczynam hartować

Rajski ogród Ani 16:05, 07 kwi 2013

Do góry
sasanki też obudziły się z zimowego snu

zaczynają wychodzić tez żonkile

Rajski ogród Ani 16:02, 07 kwi 2013

Do góry
krokusy, może lada dzień się rozwiną

wreszcie pokazały się przebiśniegi...a myślałam już, ze wyginęły

i zakwitły jednym kwiatkiem a właściwie to dopiero pąk

Rajski ogród Ani 15:59, 07 kwi 2013

Do góry
Ciemierniki, które zatrzymały swoje kwitnienie

Rajski ogród Ani 15:56, 07 kwi 2013

Do góry
Chyba przezimowałam fioletowa campanulla, byłby to jej trzeci sezon

pokazały się liliowce

i tojad

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies