Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

barbara_kraj... 23:41, 02 cze 2013

Naparstnica przy 'kałuży' cudna!
mira 23:41, 02 cze 2013

Len masz od Marzenki to w kwestii co od kogo
anna_g 23:58, 02 cze 2013

asc napisał(a)

Kupiłam sobie to to na imieniny, kilka lat temu... było duże, a teraz jest mega duże... i wkurza mnie, bo po zimie zawsze mi choruje... nie mam warunków do przechowywania, wiec ja potem reanimuję, a jak przychodzi sierpień to zaczyna dopiero kwitnąć i kwitłaby, ale mus do domu wnieść, wiec stoi w domu, pół pokoju zajmuje, potem gubi liście i kwiaty, syf na pół chałupy..... i nie mogę się dorobić wanny, bo musze gdzieś to trzymać..... Trzymam tam gdzie może być wanna... no taki kosmos... pora zrobić porządek.... albo będę ciać przed wniesieniem do domu.. albo wyciepię, oddam... I chciałam napisać, że nie wiem co to jest, czy sandevilla, czy mandewilla bo ja ich nie odróżniam

Po takim opisie to nawet bez zdjęcia można dojść do wniosku że sundawilla Nie wyciepuj skoro już udało Ci się ją tak przechowac i odchować... to nie jest przecież łatwe...by nie rzec całkiem trudne

Nie było prosto ale jestem na bieżąco... nowy bonsaj super wyszedł... i wszystko inne jest jak zwykle piękne, cudne i cudniaste tylko tyle tego teraz u Ciebie się naoglądałam i naczytałam że zapomniałam o czym miałam napisać acha, donice idealnie pasują do fugi i absolutnie nie mogłoby być lepiej

Buziole zostawiam i pozdrowienia
Konstancja30 00:14, 03 cze 2013

Aniu ... i znów ciofam ... ciofam ... i końca nie widać bo albo zawieszę się na jakiejś roślince albo na konwersacji ... bonzai wcale nie dla ubogich ... całkiem rasowy ... donice niesamowite ... czekam na obsadzenia ... i jestem pewna, ze fruwać im nie dasz ...
roślinki poprzesadzane ... bo Anek mi busa roślinek przysłała dziś ... najpierw popodpisywałam a potem uznałam, ze fiem taka pewna byłam ... teraz nie wiem czy pomnę gdzie jeżówka a gdzie kokoryczka czy coś w tym brzmmieniu ... kocimiętka ... i dzwonek kogośtam ... jak mi się idealnie pomiensza to bendem skypować z doniczkami ))) ...

buźka
Mala_Mi 08:07, 03 cze 2013

Oooooo od Marzenki len w nasionkach, dzięki za info To tak szybko wszytko się działo i taki stres był, że zupełnie nie myślałam.
Sadzonki mam od Marka i bardzo mi się podoba

Konstancja - zaraz Ci zrobię ściągę u Ciebie...

ZNÓW LEJE DESZCZ.... jakaś masakra.
boguslawa_ma... 08:43, 03 cze 2013

Witaj Aniu u mnie też leje a wczoraj fajnie słonko świeciło....
zbigniew_gazda 08:57, 03 cze 2013

Aniu u mnie też leje i tak ma być kilka dni. Ale ja jestem zadowolony osobiście. Niech nowe roślinki nabierają mocy i pną się w górę. Piesa leży na kanapie bo go zlała rano na spacerku i pana też. Pozdrawiam.
ewa004 09:31, 03 cze 2013

Aniu pozdrawiam deszczowo u nas znowu pada
grazyna 10:26, 03 cze 2013

asc napisał(a)

Naparstnice to jak chwasty, ale cholercia gdzie nie wyrosną tam są ozdobą

Jak tu pięknie

danuta_szwajcer 11:28, 03 cze 2013

Ale stan wody bezpieczny Widoczek z naparstnicą boskiU nas tez leje niestety. pozdrawiam