Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 09:01, 07 kwi 2013

Do góry
Wszędzie, gdzie tylko było miejsce poustawiano skrzynki z rarytasami. Nie wiadomo gdzie patrzeć, to był dla nas rekonesans, zapoznanie się z tą imprezą na zasadzie co tutaj mozna kupić, co ze sobą zabrać, żeby ułatwić sobie zakupy.

Wiem na pewno, że musi to być wózek z pietrowo poustawianymi skrzynkami

Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 08:57, 07 kwi 2013

Do góry
Marzyłam, żeby tam pojechać i spotkała mnie niespodzianka Ogród Botaniczny w Berlinie

To był prezent na urodziny - wyjazd w nieznane, prawie "porwanie" i droga zaprowadziła nas do Belina, do Ogrodu Botanicznego, gdzie co roku odbywa się Berliner Staudenmarkt, kiermasz dla kolekcjonerów, pasjonatów roślin rzadkich.

Zimno było, to bardzo nietypowa pogoda, bo przecież na zachód od granic Polski powinno być dużo cieplej, a tam ziąb, było 3-5 stopni

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:49, 07 kwi 2013

Do góry
Tutaj nadal nie wiem, gdzie jedziemy, domyślam się tylko, ale nic, źle myślałam, typowałam Holandię

Porywacze są upijani piwem

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:48, 07 kwi 2013

Do góry
Kochani, wybaczcie mi ten numer Ale to wszystko była wielka tajemnica i konspiracja, a nawet spisek, bo Grzesio nawet tak udawał że się nie domyśliłam co się święci w piątek wieczorem.

Relacja z wyjazdu jest tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/3066-kiermasz-roslin-w-ogrodzie-botanicznym-w-berlinie-berliner-staudenmarkt-2013

Żeby było śmiesznie, byłam w piątek u Hani i nic, nic a nic się nie wydała, po czym wpadła o 18 i mówi:
Danuś, jesteś porwana pakuj się Kalosze, aparat, majtki, piżamka i karty do aparatu, To niespodzianka
To niesamowite, nikt mnie jeszcze w życiu takiej niespodzianki nie zrobił No i pojechaliśmy

Tajemnica była cały czas nie odkryta

Tutaj wprowadzamy się do hotelu

a tutaj sama się zamknęłam w komórce Na chwilkę

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 08:40, 07 kwi 2013

Do góry
A mój trawnik jest jednoroczny, ale bardzo bardzo gesty i chcciałabym wykonać wertykulację bo jest caly zbity. Po zimie mam duzo starej darni.ponad 60%. Poza tym pojawiła się plesn. Ogólnie wyglada bardzo zle. Szczególnie jak widac na zdjęciu przy chojnach.

Jurajski Ogród 08:36, 07 kwi 2013

Do góry
Och, jak ja lubię irysy koniecznie muszę je posadzić u siebie. Czy obok nich rośnie szałwia?

AgnieszkaW napisał(a)
wiosennie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:25, 07 kwi 2013

Do góry
Ewo - foty mojej Grandiflory:

I patyczki:

pozdrawiam!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:22, 07 kwi 2013

Do góry
Równy rok temu - ech :/ A teraz nadal śnieg u nas leży...

Bukszpany sadziłam:

A w domu pędziłam hosty
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:20, 07 kwi 2013

Do góry
Kasia - idę do Ciebie zobaczyć co przytargałaś
Renatko - no tak, pierwsze sezony = dużo pracy. U mnie sezon już... 4ty? A działkę mam niewiele mniejszą od Ciebie, a wydawało mi się że Twoja spora?? hmm... Stellata jest piękna, kwitnie jako jedna z pierwszych magnolii. Też bym ją chciała, plus ze 3 inne Na żadną nie mam miejsca, ale może przy podjeździe bym wcisnęła? Zobaczymy, może upoluję

Małgosiu - żadnych cebulowych? Czas najwyższy to zmienić!! Mogę się z Tobą podzielić, mam duuużo cebulek potomnych pełnych tulipanów, takich - Carnival de Nice: Chcesz? (w przyszłym roku lub za 2 powinny być już normalnej wielkości i zakwitnąć!)
Możemy się w tygodniu spotkać, kiełkują, a ja ich jesienią nie zdążyłam wsadzić... jeżówkę też mam odłożoną dla Ciebie.

Ja tez mam całą hodowlę w doniczkach, bo jakbym od miesiąc miała liczyć że pogoda się zmieni, to większość by się zmarnowała, niestety...

pozdrawiam, daj znać!
Mój jesienny ogród 08:20, 07 kwi 2013

Do góry
Witam wszystkich gorąco. Wczoraj byłem w Prku i póżno wróciłem i nie dałem rady pisać, spanie mnie brało, dziś byłem wcześniej ale dopiero skończyłem zabawę ze zdjęciami. I nie wiem czy dam radę wszystkim odpisać. Głównie pojechałem na ptaki ale przy okazji zrobiłem trochę wiosny.

Już robi się całkiem zielono, po deszczu liście rosną b, szybko, ciepło to nie dziwota.
Chyba będę odpisywał jutro, bo rano mam jechać z kierownikiem na Orły, zawsze z godzinę pedałowania mniej. Świstaki już grasują, to może uda mi się zrobić choć z jedną fotkę.
Jeszcze pokażę kilka fot w drugim poście.
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:16, 07 kwi 2013

Do góry
Wczoraj odwiedziłam Werandę ....i przywiozłam troche wiosny do siebie

Ketmia - Hibiscus zimujące w gruncie i domowe 07:22, 07 kwi 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Mam 2 na stanie.

Zbyszku, Twoje hibiscusy kwitną wspaniale.
A ja swoją mizerotę mocno przycięłam, tak, że wygląda jak drapak, przesadziłam
do świeżej ziemi, uprzednio dodając obornika i teraz czekam na efekty. Po trzech tygodniach bardzo ładnie wypuszcza liście, wygląda zdrowo, więc boję się oddychać.
Nadmieniam, kupiłam w ubiegłym roku biały hibiscus o nazwie Hibiscia, miał piękne kwiaty, ale małe pąki zrzucił po paru dniach, duże zdażył rozwinąć. Cała radość trwała raptem dwa- trzy tygodnie. Przestawiłam w inne miejsce, i juz nie zakwitł ani razu.
Zbyszku, mam pytanie, czy ty swoje przycinasz? A jaki nawóz stosujesz? Czy również stosowałeś
obornik (ja obornik kupiłam w sklepie w formie wilgotnego granulatu, nie miał fetorku, wykorzystam do warzywnika na tarasie)
Powojnik - Clematis 02:00, 07 kwi 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

chyba już o nim pisałem ale nie jestem pewien czy w tym wątku
-jest piękny
-czasami przemarza ale odbija gdzieś z boku
-"chodzenie na boki" dla jednych może być wadą dla innych zaletą

jako osłonowa na płot raczej się nie nadaje ale można ja połączyć z innym pnączem

masz rację
Rododendronowy ogród II. 01:14, 07 kwi 2013

Do góry
Bogdziu wiosna do Ciebie zawitała klucz gęsi

Sunny Malaga 01:11, 07 kwi 2013

Do góry
Aldonko to kalina?
Mój kawałek raju II 00:52, 07 kwi 2013

Do góry
Kasiu
Sunny Malaga 00:44, 07 kwi 2013

Do góry
Kliwie rosną w gruncie, a nie w donicach

Ogród niebieski 00:43, 07 kwi 2013

Do góry
Iris pumila Blue Gem

Mój 4 arowy azyl... 00:42, 07 kwi 2013

Do góry
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 00:39, 07 kwi 2013

Do góry
Anetko dzisiejsza wiosna dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies