Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na skraju sadu 20:37, 06 kwi 2013

Do góry
Neska napisał(a)
Kobea

Papryczka cayenne

Bazylia grecka

No kochana....... zaszalałaś
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:33, 06 kwi 2013

Do góry
Odsłona kawałka tajemnicy

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:25, 06 kwi 2013

Do góry
Teraz południowa strona, czyli boki przy wejściu.
Po prawej stronie od furtki jest rabata berberysowa. Krzewy posadzone w listopadzie 2012.

Rosną tu też drzewa owocowe, lilak, hortensja pnąca (ta malutka przy siatce) i za drzewami clematis Paul Farges.

Zanim berberysy się rozrosną mam zamiar zostawić ziemię odkrytą (kory nie lubię), będę ją przgrzebywać od czasu do czasu dla spulchnienia.

To jest to samo miejsce tylko we wrześniu, kiedy jeszcze rosły tu maliny.

Przed płotkiem jest jaśminowiec, za nim będą trawy Imperata cylindryczna Red Baron i jeżówki, czerwona 'Magnus' i rudbekie Black Beauty, na betonowym słupie jest wiciokrzew zaostrzony.

W lewym rogu mają być Trzcinnik 'Karl Forster' i Sadziec.

Pytanie: czy sadziec z trawą to dobry pomysł?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:20, 06 kwi 2013

Do góry

Karola trzymaj kciuki za te maleństwa bo połowa dla Ciebie
Ogródkowy chaos u monitki 20:19, 06 kwi 2013

Do góry
Hurrrra przyszła do mnie dzisiaj wiosna la la la Patrzcie co mi w prezencie zostawiła

Tak mnie ten widok ucieszył że aż trzy fotki tych samych kffiotków wstawiłam No i postanowione, jesienią dokupuję ich więcej bo są śliczne i fajnie dają po oczach wiosną jak już wszyscy tą bielą wymęczeni
Zapraszam na balkon 20:18, 06 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Bogdziu, pokazuje następne

W przyszłości w tych donicach będzie rosło pewnie co innego, ale narazie zamieszkały te cudne bratki

Ze smakiem ...
Ogrodowe zacisze 20:09, 06 kwi 2013

Do góry
Trochę mam stresa przed pokazaniem moich dzisiejszych wycinanek.
To jeszcze przed cięciem.

Po ściągnięciu tej siatki okazało się, że cały środek jest niemal całkowicie wyschnięty.

A to efekt końcowy. Wszelkie poprawki będzie można robić dopiero, jak pojawią się przyrosty.

Proszę o uwagi. Każda krytyka mile widziana
W cieniu - zacieniona 20:09, 06 kwi 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Ile śniegu!
U nas już znika powoli, ale jakoś nie wierzę, ze nowy nie zacznie padac
Skuszona opowieściami o roslinach w B., tez zajrzałam dzisiaj, ale taka bieda była, że szkoda patrzeć. Rh też były, ale tak jak pisze Joanna takie zabiedzone sieroty.

Oby już ta wiosna, bo te wszystkie sadzonki w centrach ogrodniczych to poginą na amen.
...B. u mnie nie brakuje...ta na wsi po drodze na zacienioną,były jeszcze różowe...ale słabsze. wzięłam jeszcze kilka bylin,tez w dobrej cenie.Pięknie ukorzenione kępki wsadziłam na zacienionej do donic...było warto.
Pokażę nasz ogród 20:06, 06 kwi 2013

Do góry
Śnieg jeszcze poleguje, ale krzewy już nie mogą się doczekać, żeby buchnąć zielenią
bzy

piwonia drzewiasta

hortensja pnąca
Same wątpliwości 20:02, 06 kwi 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
To Wy już widzicie trawnik?

My już trochę widzimy, ale jest ponuro, i bardzo wilgotno, a ciepło w prognozie znów przesunęli o 2 dni
W cieniu - zacieniona 19:59, 06 kwi 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...po drodze miałam B., i skusiłam się na Rh ,biały...ma siedem dużych pąków i jest w dużej donicy....19,99

Bogusiu, bardzo ładny, u mnie w B były strasznie biedne, wyglądały na umierające. Nasionka w drodze A śniegu mam jeszcze więcej i brak słoneczka.
pozdrawiam
Ogrodowe zacisze 19:50, 06 kwi 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Marysiu to już widzę widownia się szykuje, ja jutro też chyba trochę z sekatorkiem pobiegam, a co...
Hortensje czekają na cięcie, wiele jeszcze innych roślin, tak się cieszę, że wreszcie można ruszyć z pracą,
jestem niezmiernie ciekawa efektów przycinki u ciebie, a z sosnami to bym zaczekała i dopiero jak świeczki puszczą pod koniec maja to przycięła je, to je zagęści.
Pozdrawiam

Witam Cię Gosiu!
Sosny troszę przycięłam, nie za dużo . Jak wypuszczą świeczki, to będę wtedy szczypać, aby zagęścić. Teraz skróciłam tylko za długie gałęzie i ucięłam przewodnika.
Pracy masę, ale wciąż jest bardzo mokro.Ziemia rozmarzła po wierzchu, a głębiej zamarznięta, dlatego woda stoi , nic nie wsiąka. Przydałoby się kilka dni z temperaturą plus kilkanaście stopni.
Jeszcze bukszpany mam do przycięcia, ale jeszcze czekam, aż zrobi się ciut cieplej.
Ogrodowe zacisze 19:44, 06 kwi 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Też chętnie pooglądam.
Jaką masz pogodę że możesz strzyc, u mnie tony śniegu...a potem przyjdą roztopy

Ula!
Witam serdecznie
U mnie roztopy, 3 stopnie na plusie, zimno, ale chociaż bezwietrznie. Przy dzisiejszym cięciu kompletnie przemoczyłam buty.
Tak było u mnie wczoraj . Dzisiaj tak samo.
W cieniu - zacieniona 19:40, 06 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Pokusa warta grzechu

A ten śnieg u Ciebie....ciekawe do kiedy?
Masz rację,bardzo chciał na zacienioną,miał niedaleko....jeszcze kupiłam kilka bylin.
Jolu,też chciałabym wiedzieć do kiedy....ale chyba nieprędko stopnieje,są dosyć duże zaspy na rabatkach.
Ogrodowe zacisze 19:39, 06 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Marysiu pozdrawiam Koniecznie pokaż co Ci wyszło z tego cięcia Bardzo jestem ciekawa... sama zaczęłam przycinać starego jałowca (może zresztą widziałaś) ale zima przeszkodziła w dokończeniu. Został mi jeszcze cis.

Aniu!
Strasznie dzisiaj zmarzłam przy tym cięciu, ale się zawzięłam.U mnie roztopy i zaledwie 3 stopnie na plusie. Zimno i mokro.
Jesienią nie zdążyłam przyciąć mojego graba, więc dzisiaj poprawiłam mu fryzurkę.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:35, 06 kwi 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Widoczek nie wyszedł, świeci prosto w obiektyw, za to wpadające do sypialni promyczki wykorzystuje Eduś

Eduś zażywa ciepełka w promieniach zupełnie tak samo jak moja yorczka - dzieciaki układają jej poduszkę na oświetlonym fragmencie podłogi i dbają o przenoszenie legowiska w miarę wędrówki słońca, a psina leży jak królowa : )
W cieniu - zacieniona 19:34, 06 kwi 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...po drodze miałam B., i skusiłam się na Rh ,biały...ma siedem dużych pąków i jest w dużej donicy....19,99

Pokusa warta grzechu

A ten śnieg u Ciebie....ciekawe do kiedy?
W cieniu - zacieniona 19:32, 06 kwi 2013

Do góry
Marzy mi się Siedlisko.... 19:31, 06 kwi 2013

Do góry

Ale żeby było jeszcze wiosenniej, to zakwitł mi pierwszy raz, w domu zimujący rozmaryn.

Pozdrawiam

Och ! Jak ty to zrobiłaś? Ślicznie wygląda...
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 19:31, 06 kwi 2013

Do góry
Malgosik napisał(a)
Witajcie

Skręciłam sobie dziś podwyższoną rabatkę.
Zamówiłam deski w składzie drewna, oheblowano mi je przycięto.
Rabatka jest 1m n a1m i na 36 cm wysoka.

Drewno było z żywicą, nieprzyjemnie skręcać.

Jakie powinno być, suche, wysezonowane?????????????????????
Bo chcę jeszcze 1 lub 2 takie rabatki zrobić, może innej wysokości.
Nie będę dawać folii, zobaczę ile wytrzyma.

I pytanie o ziemię: nie ma nigdzie w sklepach kompostu, narazie swojego nie mam. Skąd go wziąć? Czy ziemia uniwersalna z worków będzie dobra? Jest też torf odkwaszony dostępny...

Usuną darń przed wbiciem skrzynki, czy nasypać ziemi na trawę?

Super skrzynia

ja również mam takiej wyskokości i sugeruję pomalować jakimś impregnatem - tak mi doradziłam Pani z Euroogrodu - po przemyśleniu muszę jej przyznać 100%T RACJI
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies