Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz mały, zielony świat. 09:15, 03 kwi 2013

Do góry
To może jeszcze pokażę moich podopiecznych. Serce mi się kraje, jak patrze na zlatujące zewsząd ptaki, które nie mają co jeść. Codzienne wysypuję im torby płatków, kaszy, słonecznika, wynoszę jabłka.
Czasem kable na słupach są tak oblepione ptakami, że ślubny mnie ostrzega - zostaniemy bez prądu, bo się zerwą
Rododendronowy ogród II. 09:06, 03 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Twoje gifki świetne, nie dziwię się,że w to wdepnęłaś i Ciebie pochłonęło. Fajnie Tobie wychodzi, bo masz jakieś wyobrażenie co z czym połączyć. Tak jak z bajkami o ptaszkach.
Pozdrawiam, i tez czekam.

Dzieki Haniu za pochwałę . Te gify w tym programie robi się bardzo łatwo , oczywiście trzeba miec jakiś pomysł. Jak byś miała wgrany program to pomogę. Na dzień dobry gif złożony tylko z dwóch zdjęc.

:

Nasz mały, zielony świat. 08:55, 03 kwi 2013

Do góry
A tu inne rozsadki:
pomidory, lawenda francuska i zupełnie jeszcze maleńkie sieweczki rozsady truskawki długo owocującej (ponoć do jesieni):
Nasz mały, zielony świat. 08:52, 03 kwi 2013

Do góry
To jak już weszłam do siebie, to może zostawię kilka zdjęć rozsad, które nieśmiało rosną na parapetach.
Patrząc na pogodę nie spieszyłam się z rozsadą pomidorów, bo kto wie, kiedy bezpiecznie będzie je można wysadzić nawet i w szklarni.
Za to sałatę to prędzej zjemy jako przerośniętą rozsadę niż uda mi się ją wysadzić przy tych temperaturach... Powoli dojrzewam do decyzji, że trudno, pójdzie do szklarni, najwyżej dodatkowo okryję agrowłókniną i niech się dzieje co chce a ja szybciutko jeszcze jedną porcję rozsady wysieję.

Oto pojemnik z cieszącą oczy i serce rozsadą werbeny od Danusi w otoczeniu przerastającej sałaty:
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:49, 03 kwi 2013

Do góry
Cześć Karolka , to ja słoneczko przesyłam i trochę wiosny, żeby ten śnieg przepędzić

Też mam zamiar stworki zakupić, ale chyba jeszcze dla nich za wcześnie, czy już można? Trzeba ich aż tak dużo?

U mnie wiosna parapetowa w rozkwicie
Nasz mały, zielony świat. 08:48, 03 kwi 2013

Do góry
O Matko, Liluś, tak zupełnie nie zaglądam do swojego wątku, że nie wiedziałam, że mnie pytałaś o hortensje, baaaaardzo przepraszam!
Chyba coś pomieszałam w swoich ustawieniach, bo nie dostaję powiadomień, gdy ktoś coś napisze
Hortensje kupiłam po 19,90. Były białe, jakby kremowe, fioletowe, ja kupiłam białe.
Na święta wsadziłam je do wiklinowego kosza:

Marzy mi się Siedlisko.... 08:41, 03 kwi 2013

Do góry
A tymczasem na parapecie coraz bardziej zielono
Sałata zaraz będzie dobra do kanapek, bo to listkowa. Groszek już powinien iść do gruntu, ale jeszcze musi poczekać.

Pomidorki niedługo trzeba będzie pikować.

Bazylia też coraz większa

A te najwcześniej posiane już mają pierwsze pączki, muszę je już do donic posadzić.

A tydzień temu było tak
Marzy mi się Siedlisko.... 08:31, 03 kwi 2013

Do góry
Witam wszystkich poświątecznie. Poranne słoneczko przesyłam.

Śniegu coraz mniej i chyba wiosna do nas w końcu zawita. Od wczoraj pojawiły się dzwońce i czyżyki, istny nalot(na zdjęciu tylko mała część gromady) , od jesieni ich tutaj nie było, może czują że ciepło idzie

Nawet zięby widziałam, tylko zdjęcia nie udało mi się zrobić
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:27, 03 kwi 2013

Do góry
a tak będzie 6 maja
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:08, 03 kwi 2013

Do góry
Przesyłam poranne słoneczko i pozdrawiam poświątecznie
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:06, 03 kwi 2013

Do góry
Witam o poranku .... tak on dzisiaj wygląda u mnie .... szkoda , że nie widać na zdjęciach jak intensywnie sypie i wieje ......Obiecali , dosypali .....

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 06:53, 03 kwi 2013

Do góry
...będzie zabawa z pikowaniem...
Mój ogród 06:49, 03 kwi 2013

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 06:47, 03 kwi 2013

Do góry
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 06:45, 03 kwi 2013

Do góry
Zielona odskocznia 06:43, 03 kwi 2013

Do góry
Wczoraj leciało całe stado bocianów w stronę Przeworska,też się cieszyłam że wiosnę niosą.
A w nocy zaczął padać znowu śnieg i sypie do tej pory
Przyjazny ogród 06:15, 03 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Teraz widac jak dużo miałes kwiatów na piwonii. Z przerażeniem patrze na to zdjęcie jak odcinasz zdrowy pączek , ale wiem że wiesz co robisz. Pozdrówka.

Nie zawsze wypada nad drugim pąkiem. Zazwyczaj z trzech górnych pąków wybieram jeden najzdrowszy i najbardziej nabrzmiały i nad nim przecinam.
Tutaj nad pierwszym

vita napisał(a)

Ładnie przezimowała, bez okrycia? Drzewiaste piwonie kiepsko u mnie rosną, pewnie to kwestia czasu.
Ile lat ma ten krzew? Też dzisiaj trochę poracowałam, głównie przy odśnieżaniu rabat z cebulowymi, czułam wiosnę i to było bardzo przyjemne.

Poprzedniej zimy lekko zmroziło pędy, ale tylko u niektórych. Piwonie mają już po kilkanaście lat, muszę sięgnąć do notatek, aby sprawdzić rok wysiewu.
Trudno powiedzieć czy to kwestia czasu, moje od małego zachowywały się zdrowo, ale również wolno rosły.

mira napisał(a)
Mariusz dziękuję za życzenia świąteczne - przesyłam podmuch wiosny - dziś też szwędałam się po ogrodzie - jest mokro i będzie jeszcze bardziej po jutrzejszych opadach - żurawki fajnie Ci przezimowały - ciekawe
pozdrawiam

Żurawki miałem sadzić zimą, zastanawiałem się, nawet o tym pisałem, ale niestety pozostały i pewnie dobrze, bo teraz mam czas na dokładny wybór miejsca.
Spoglądam za okno - sypie śnieg.

gaby3003 napisał(a)

witaj
wpadłam na twój fascynujący watek czytam... czytam i ...zachwycam się, wszystkim nieustannie...
jak na początek pytanie, a pro po host....co robisz ?jaką miotła przepędzasz ślimaki..... za masz tak dorodne i piękne okazy...proszę o receptę....(możne, gdzieś dalej jest ale jeszcze nie doczytałam)

Każdy mnie o to pyta, a ja nie mam ślimaków. Pojawiają się u mnie sporadycznie, lepsze warunki maja od wschodu mojego ogródka, czyli w dolinie zalewowej Sanu, tam faktycznie jest ich sporo. Jak na razie odpukać w niemalowane, mam nadzieję, że ten stan potrwa dłużej, bo dla nich ciężko o przyjaźń.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę miłego dnia
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 05:42, 03 kwi 2013

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 05:33, 03 kwi 2013

Do góry
Aniu,tez jestem ciekawa kwitnienia tej róży,bo w necie niewiele jest na jej temat,a własciwie nic.Wandzia pisała mi tylko,zeby tą niebieska posadzić w połcieniu,bo przypala sie w słońcu.

Grażynko,w tym roku wszystkie zwierzaki są biedne przez te zwały sniegu.

Bozenko nie zdążyłam odebrac,byliśmy u góry na sniadanku.Mam nadzieję ,że to białe szaleństwo zostawi nas kiedyś w spokoju i spotkamy się na zielonej trawce.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies