Witam i bardzo pilnie proszę o pomoc! Co jest moim bukszpanom? Dodam że duży stożkowy bukszpan i małe sadzonki były kupowane w innym miejscu i czasie ale chyba małe zaraziły się czymś od dużego. Jak im pomóc?
Już raz wycinałam chore gałązki u bukszpanu-stożka i pryskałam Topsinem. Nawoziłam też nawozem w płynie Substral. Nie wiem co mam jeszcze zrobić nie chcę żeby moje 'maluchy' padły
Ewa,no wiesz, czym Ty się przejmujesz, ja znam dobrze tylko to co mam w swoim ogrodzie Jakbyś mi pokazała wiśnię piłkowaną to na pewno bym jej nie rozpoznała i nie nazwała
Ja wybitnie zapachowa jestem, więc głównie nosem się kieruję wybierając rośliny Szkoda, że RH nie pachną, bo spełniałyby w 100% moje oczekiwania.
Ale moja azalia pontyjska ma 3 pąki kwiatowe więc czekam z utęsknieniem, to jej pierwsze kwitnienie mam nadzieję, że zapach mnie nie rozczaruje
pachnąca różyczka dla Ciebie nie tegoroczna oczywiście, a;e już wkrótce...
O, Dominika do mnie wpadła! Domi, to ja napiszę co mnie boli, może jeszcze zaglądniesz. Nie umiem poradzić sobie czasem z moim aparatem. Na przykład nie umiem zrobić ładnego zdjęcia kaczeńcom. Mam z zeszłego roku z automatu i są lepsze niż z lustrzanki. Jakaś sierotka jestem. Wczoraj próbowałam na różnych ustawieniach i kiszka, niewiele zdziałałam. Porównaj i podpowiedz co źle robię. Czy to światło za jaskrawe, czy ten żółty taki trudny? Dwa pierwsze z lustrzanki.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny już pokazuję co nieco z dzisiejszego ranka. U mnie po zimie strat właściwie nie ma, najbardziej bałam się o róże ale widzę że przezimowały wszystkie, natomiast iglaki szczególnie świerk serbski nana i conica bardzo im dużo igieł zbrązowiało i tradycyjnie Skyrockety powyginane we wszystkie strony świata.
Na początek bardzo energetycznie
.