Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 16:03, 30 maj 2013

Buziam w ten deszczowy dzień
Mala_Mi 17:07, 30 maj 2013

Cały dzień nie padało..... za to po południu jak lunęło to szok...... dobrze, że nie gradem.. pobiegłam zamknąć szklarnie i furtkę do warzywnika bo chciało urwać i już tam mnie uwięziło
Patrząc na chmury wiedziałam, że będzie zaraz piekło..

AgnieszkaW 17:15, 30 maj 2013

Pięknie burzę, a właściwie chmury sfotografowałaś.
Mala_Mi 17:23, 30 maj 2013

anipla napisał(a)
Ja też uwielbiam mało właściwie nie dojrzałe owoce tak jak Ty..u rodziców jako dzieciak objadałam agrest i na dojrzały marne szanse były i mówili mi że brzuch mnie będzie bolał ale nigdy mnie nie bolał..i tak mi zostało ,śliwki, jabłka, truskawki...

Wstawiam link bo pewnie nie przeczytasz https://www.ogrodowisko.pl/watek/2932-ogrodek-hanusi-kolejny-sezon?page=167#post_8

pozdrówka i dla M

No to mamy coraz więcej wspólnego.... zamiłowanie do "zielepuchów" i do gubienia roślin w ogrodzie Za to jakie czasami są niespodzianki

Białe orliki znalezione i przekopane z niebieskimi w miejsce nowe ... mam nadzieję, że będzie reprezentacyjne Bordowe też przekopałam...

Mala_Mi 17:26, 30 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu mam nadzieję te przetasowania bukszpanowe obejrzeć.
Mnie też intrygują pąki piwonii ktore nie rosną, drugi rok z rzędu... A szczególnie instryguje mnie drzewiasta, która się bawi ze mną w ciuciubabkę .

Moja drzewiasta od poczatku kwitła (kupiłam kwitnącą) i chociaż 2 razy przesadzałam to kwitnie...
to jakieś stare zdjęcie. Z początku kwitnienia. Kwiatów miała dużo.. i nie okrywałam na zimę.. ale trochę mnie denerwuje, bo kwiaty tak wielkie, że wszystkie wiszą aż do ziemi.. i ich nie widać.. i byle deszcze i je z płatków ogałaca.

Mala_Mi 17:35, 30 maj 2013

Marzenko.. to moje zbiory bukszpanowe, co do których nie mam jeszcze pomysłu i koncepcji.. stoją tak sobie z boku..... i oswajam się z widokiem, bo też do końca nie jestem pewna czy mój ogród nadaje się do takich formalnych kształtów, a raczej czy moja nieformalna natura nie pogryzie się z formalnością.. na pewno oprócz buksików chcę z tyłu coś kolorowego, co zakwitnie i nie będzie cały rok na okrągło takie samo... czyli wsiowy styl z bukszpanami No i dokupiłam walce.. chyba kupię drugi.. niech będą dwa, bo taki jeden to jak wyrzut sumienia..
Teraz nie myślę co zrobię z baksikami, teraz myślę jak ten plac doprowadzić do porządku.. wtedy będę myśleć..... ustawiając doniczki.. dziś walczyłam z chwastami... jak już ich się pozbędę i przeniosę resztę to będzie można urobić ziemię..... nawet przyniosłam wczoraj glebogryzałkę.. w chwilach przerwy w pracy po trochu będę sobie burkać i zdobywać teren..

Choinkę bym wyrzuciła (ta w środku na pierwszym foto) i dała tam jakie czerwone drzewko dla kontrastu
Gdzie glebogryzałka ustawiłabym jaki stolik i ławeczki... no i wpadł pomysł czy na środku nie posadzić jakiego drzewa typu parasol.. ale czy ja dożyję tego aż urośnie i zrobi parasol????? To i takie dylematy
grembosia 17:42, 30 maj 2013

Ależ piękności!!!

Aniu, co do stylu ogrodu, mam to samo. Ja tylko założyłam sobie tak- przedogródek bardziej formalny, uporządkowany, reprezentacyjny, a na tyłach mogę poszaleć. I tak mam dwa w jednym
Pozdrawiam cieplutko
Mala_Mi 17:47, 30 maj 2013

Kilka fotek dzisiejszych..... i muszę uciekać z interneta

W ogrodzie króluje teraz kolor zielony..... jest mało kwitnących roślin... orliki, trochę powojników, przekwitające azalie i rh (już brzydkie), na skalniaku goździki, ale zarośnięte przez sąsiadów, trzeba już zrobić porządek w towarzystwie... pytanie zasadnicze: KIEDY???

Dominujący kolor..

I złota katalpa.. tym razem od tyłu..

Pszczółka.. z tyłu Twoja hortensja Everest a raczej dwie razem Wydarłam zielsko z odpadów karmnikowych i mogę okazać M niezadowolony, bo liczył, że z nasionek jaka maryśka może wyrośnie
Urszulla 17:53, 30 maj 2013

Fajnie że w Twoim wątku coś się dzieje
oglądam nowe zmagania ogrodowe i muszę przyznać że podoba mi się trzmielina przed bukszpanami
Gabrysia_ 17:56, 30 maj 2013

Aniu...pokaźna ilość bukszpanów,ale będzie pięknie
..a chmury faktycznie wyglądają groźnie!