Witam
W dniu dzisiejszym wraz z moją kochaną rodzinką odwiedziliśmy Zamek Książ w którym to odbywał się coroczny festiwal kwiatów i sztuki.
Dla każdego coś miłego mnóstwo atrakcji dla dzieci, wspaniała pogoda, dobre jedzenie i ... kwiatuszki
Zrobiłam kilka fotek i bardzo chciałam się z Wami nimi podzielić.
Przed zamkiem wystawa mebli ogrodowych, donic i kwiatów
...a w zamku
Wystawa bonsai
przepiękna Wisteria
na korytarzach gwar - jak to na zamek przystało
Wystawa florystyczna również zabierała dech w piersiach
moja córa grasująca wśród straganów
moje ukochane
i coś co Kasia lubi najbardziej - wybór był niesamowity, a i ceny w ostatnuim dniu obniżali
i dalej kwiatuszki, moja córa też chyba kocha storczyki
Ciepły dziś był dzień, ale co chwilę kropiło. Mimo to cośkolwiek na działce zrobiliśmy
Pod sekator i piłkę poszła grusza 'Konferencja'. Już od dłuższego czasu porazona byłą przez rdzę gruszy i nie było nadziei na jej uratowanie. Został paskudny kikut, potrzebna solidna piła żeby go wyciąć. Chyba, że poczeka do jesieni na karczowanie
Dzisiejszy dzień był piękny, bez chmurek i pełen słonka jak na niedzielę przystało. Trochę fotek
porzeczka krwista ma kwiatek, biedaczka odchorowała przenosiny
kwitnie czereśnia
tulipan Monte Carlo no i inne
po seansie wieczornym powiem, ze mam ochotę zrobić to samo ... to samo co Tytus oczywiście ...
Madżena wiesz, że ten ogród to kawałek dobrej roboty ... majstersztyk i to własnymi ręcami ... !!! ...
A tak wyglądał mój bagażnik Jakoś mało okazale ale roślin kupiłam sporo Okazyjnie bukszpany na kule po 20 złotych, konwalniki tyz po 20 ale sadzonek z nich było strasznie dużo, żurawek 3 torby, trzmielinę, miskanty, berberysy i nie pamietam co tam jeszcze