Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

GorAna 09:33, 29 maj 2013

Ja moje pomidorki koktajlowe to pryskam tylko gnojówką z potrzywy
Pozdrawiam
popcorn 09:43, 29 maj 2013

pieknie!!! moje bukszpany takie same, glosuje ze podmarzly...
pozdrawiam
wiunia 23:32, 29 maj 2013

Grembosiu, bardzo lubię oglądać Twój ogród, inspiruje mnie i mam radochę jak oglądam zdjęcia Pozdrawiam serdecznie!
zuza12 00:27, 30 maj 2013

Cos dla Ciebie. Zdjęcie pochodzi ze strony http://stylowi.pl/6300352
grembosia 07:18, 30 maj 2013

Dzięki Zuza, wspaniałe inspiracje
Na pewno się przyda
hanka_andrus 07:31, 30 maj 2013

Witam i życzę wymarzonej pogody, szczególnie w tym dniu!
grembosia 07:33, 30 maj 2013

Dzięki Marysiu i Aniu za podpowiedzi.

Oprysk pomidorków BIOSEPT ACTIVE wczoraj powtórzyłam za dnia, bo było pochmurnie, ale wieczorem znów lunął deszcz, nawet burza była. Mam nadzieję, że to coś dało.

Popryskam również profilaktycznie mlekiem, jak radzi Ania Montewerde. Przygotują również gnojówkę z pokrzyw, chociaż jak pisałam, w zeszłym roku to nic ne dało, praktycznie nie miałam plonów, wszystko zżarła zaraza.

Właściwie chciałam w tym roku postawić jakiś daszek nad pomidorkami, albo małą szklarenkę, ale jakoś mi się to z moim ogrodem nie komponuje.

Mam nadzieję, że wielostronne działania: oprysk ekologicznym środkiem BIOSEPT ACTIVE, oprysk 0,5% mlekiem+ gojówka z pokrzyw coś pomoże, tym bardziej, że na razie profilaktycznie. W ostatetoczności sięgnę jednak po chemię.
grembosia 07:46, 30 maj 2013

Karolka, Wiunia, Hanuś- dzięki za miłe słowa.

Karola, myślisz, że to podmarznięcie teraz dopiero wyszło?

Kilka kul bukszpanowych niestety mi przymarzło w gruncie, ale to było widać krótko po zimie. Wszystkie kupił mąż na jesieni w niemieckich marketach, ale one już na początku były takie nieciekawe.

Postanowiłam już nie kupować w marketach, ale to moje postanowienie, mężulko niestety ignoruje moje postanowienie i już zakupił nowe okazy bukszpanowych sopelków, tanio, zobaczymy, czy oszczędny znowu nie wyda dwa razy...

Bukszpanowi wycięłam brązowe gałązki, z innych ładnie puszcza, i opryskałam ekologicznym środkiem przeciwgrzybicznym BIOSEPT ACTIVE, Rh również.
danuta_szwajcer 11:00, 30 maj 2013

grembosia napisał(a)
Dziękuję, Lenko i Agnieszko

Chcę się Wam pochwalić moim nowym nabytkiem, jest idealny, z moich marzeń. Szybka przymiarka, bo deszcz bardzo intensywny. Chwilkę na tarasie i do środka. Tu jednak cały czas trwa budowa i strasznie kradną- niestety.

Witaj! Bardzo ładne, moje klimaty no tak jak i reszta ogrodu bo wyobrażam sobie jak za pare lat będzie bajecznie Twój ogród wyglądał bo masz nasadzenia są bardzo dobrze dobrane i te róże pnące jak zakwitną to dodadzą dodatkowo klimatu. Masz bardzo ładne ścieżki i pergole arabata Limki z różami miodzio Będe tu często spacerować bo i okolica piękna dawno temu byłam. Pozdrawiam
Urszulla 13:42, 30 maj 2013

Cudnie u Ciebie
Rośliny potrzebują czasu ale i tak nie masz na co narzekać.
Dzięki za przypomnienie o oprysku pomidorków,
moje pokrzywy nastawiłam
rzeczywiście do Ani Monte w tej sprawie trzeba się douczyć
Pozdrówka