A u mnie odwrotnie - słonko jest (świeci co prawda na pół gwizdka), ale strasznie sucho. Czekam na majowy deszczyk bo to znacznie lepsze dla roślin niż podlewanie ręczne.
Hortensja pnąca ma w tym roku zdrowe listki, mam nadzieję, że ustrzeże się od grzybowej przypadłości
Danusiu, wkleję nawet ich zdjęcia, Kinia trochę się rozmazała, ale uśmiechy ciągle były na ich buziach. Sasanki porozsiewałam naokoło "matki" bardzo dużo powschodziło, zdjęć samych siewek nie mam. Jak przekwitły i porobiły się takie włochate, które po kilku dniach same się odrywały, to pozbierałam i od razu do ziemi, tylko trzeba o nich pamiętać i nie pielić, bo w jednym miejscu wypieliłam.
Agnieszko Witam serdecznie!!!!
Dziękuję za miłe słowa i w wiarę we mnie
Zapraszam jak najczęściej
-------------------
Muszę się Wam do czegoś przyznać, próbuję się poruszać po forum, odwiedzać wątki Witać się w nich ale póki co jeszcze ciężko mi idzie ogarnięcie całości .
Mam nadzieję że uda mi się szybko wprawić i być na bieżąco.
Wczoraj niestety ekipy działające u nas w ogrodzie skutecznie przegonił deszcz
Rury od odwodnienia nie zasypane, nie podłączone, zrobiło się znowu jedno wielkie bajoro plus błoto z powyjmowanej darniny .
Plac zabaw też nie skończony i co najgorsze tam gdzie stoi jest najwięcej wody na trawniku
A było to najsuchsze miejsce.............
Żeby go skończyć potrzeba słońca żeby móc wejść na trawę i żeby panowie mogli go na sam koniec pomalować...
Haneczko i tobie niech go przybędzie!
Sił,energii ze słońca i przyrody .
Woda,dużo wudy średniozminelalizowanej
Tulę mocno,mam nadzieję,że udało się komuś to zrobić za mnie jak prosiłam
Pojechaliśmy wczoraj na wycieczkę do gdańskiego zoo, zajechaliśmy też do Gdyni i na chwilkę do Malborka. Pogoda była taka sobie, ale dzieci i my szczęśliwi, więc wypad udany
Ja bym to Anetko dokładnie przekopała i wtedy sypnąć grubo korę.
Obawiam się że zastosowanie jakiegoś środka na te chwasty mogłoby zaszkodzić korzeniom tuji.
Ja u siebie ściągnęłam agro, wyrwałam co było do wyrwania i pod brabantami zrobiłam pas z korą.