Dziękuję Agnieszko za miłe słowa.
Konwalnik faktycznie mega- jak je zobaczyłam niemal biegłam do kasy.
A Rh- białe to 'Cunningham`s White'- kupione w biedronce. Krzewy rosły super ( pomimo wielu przejść - nieustannie zmieniałam im miejsce, chorowały trochę ) ale kwiaty dopiero w tym roku są fantastyczne.
Zdjęcia z dziś - po ostrej ulewie:
Jestem zachwycona bo kwiaty nareszcie białe a nie bladoróżowe !
Dzięki Dawidzie mnie też się ten przetacznik podoba i nawet nie wiem czy on nie dostał się przypadkowo do ogrodu ale wygląda fajnie i zostanie. Goryczka nowiutka i posadzona na niebieskiej rabacie, tam też zaczynają czosnki i wielosiły kwitnienie
i już niedługo zaczną kwitnąć lny trwałe i będzie niebiesiutko
Jest już ciemno, ale dzisiaj cały dzień myślę co zmienić tu. Ten pas jest bardzo wąski, ale przez cały rok na niego patrzę, więc nie chcę żadnych roślin, które trzeba okrywac na zimę. No i fanie byłoby posadzić takie, które i zimą są atrakcyjne. Mam parę pomysłów
A może ktoś kto ma większe rozeznanie w roślinach mógłby mi podpowiedzieć coś ?
Tylko pamiętajcie proszę, że ja mieszkam w strefie klimatycznej 7a
Bardzo mi się podoba Twój warzywnik. Mojemu M też przypadł do gustu, więc nadzieja jest. Plan zaakceptowany, a jak będzie z realizacją zobaczymy... Ale to dopiero w przyszłym roku.
Szafirki jak się rozrosną będą cudne. Pozdrawiam.
No nie mam kiedy poszukać tego zdjęcia, ale to nie to znalazłam z tamtego roku, u góry lewy róg jest trochę już większa ale male też maja takie ostrawe listki
Marzenko - "prosisz i masz"
U mnie dzisiaj cały dzień pada, więc nie zrobiłam tego wszystkiego co zaplanowałam, ale jednak.
To moje dzisiejsze wicinanki, ten jałowiec już ma ostateczny kształat jaki chciałam uzyskać. Widzę go z dwóch różnych stron. Dzisiaj tylko widok zrobiony przez okno, bo deszcz nie pozwolił mi zrobić zdjęcia z dołu.
Jeszcze wymaga odrobinę kosmetyki...
Za chwilę c.d. moich rewolucji.