Dziś bawiłam się w brukarza
Tojeść zarosła mi placyk przed ławką i wpadłam na pomysł,aby ułożyć kostki granitowe, które walały się niepotrzebne... Starczyło akurat i wyszło fajnie
Kostki granitowe pasują idealnie do granitowej ławki.
Nie mogłam się powstrzymać przed zacytowaniem, pięknie u Ciebie, no i ta misa, cudna.
Tiarelki pięknie kwitną, mam kilka, ale są niziutkie, fajna roślinka.
A rudzielec, gwiazda, jak zawsze.
Kwitną kaliny, zaczynają czosnki. Purple Sensation chyba najbardziej mi się podobają ale po zakupie pomylonych już mi się nie chce ich wymieniać.
Kalina Pink Beauty na początku kwitnienia.
Zaczyna kwitnąć mój bez. Na tt trwa dyskusja, jak zmienić nazwę. To odmiana o nazwie "perła Moskwy". Nazwa w dzisiejszej sytuacji bardzo problematyczna, ale sama roślina jest niewiarygodna. Barwa kwiatów jest przepiękna, a zapach - nawet w tym stadium jest niesamowity.
Ale swieci żaróweczka! . Piękny kolor, soczysty .
Wczoraj na spacerze po okolicy widzieliśmy w mijanym ogrodzie krzew hortensji wysoki chyba na 3 metry i taki też szeroki, niezwykły! Ciekawe, ile lat trzeba czekać na taki efekt.
Oki, to odpuszczam śś. Trawnik podlewam wieczorem.
Ogoliłam wiśnię i boję się że zbyt drastycznie. Jeszcze jedna gałąź została. Co wg Ciebie Ewuś tam pasuje?
Lidka! To zawsze może się zdarzyć. U mnie wyrosła z tamtego roku i pojawiły się siewki, ale są bardzo malutkie.
Może u Ciebie jeszcze wyrosną, ale możesz jeszcze wysiać kolejne.