Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:28, 26 mar 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Irenko mój M mówi, że wygodna, ja jeszcze nie wypróbowałam
a ja szukam miejsca dobrego dla azalii

Piękna azalia.
Lubi jasno i optymalną temperaturę.
Na pewno nie lubi zbyt dużego ciepła. Jak zaświeciło słońce na południowej stronie musiałam swoje przenieść na północną stronę bo liście schły mimo codziennego podlewania. Teraz moje już przekwitły i stoją na północnym oknie. długo się nimi cieszyłam.
Pozdrawiam.
Mój kawałek raju II 06:18, 26 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

No a ja mam taki swietny powojnik Cecile też dorasta do 3 m, i powtórnie zakwita ale słabiej w sierpniu i do tego jesienny pachnący np. ten http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-terniflora-powojnik-jesienny-Sweet-Autumn/361

Aniu, ja go już u Ciebie widziałam i zapisałam w notatnik.
On się u Ciebie na jakimś słypie oplata?
Tylko w jakim miejscu on rośnie- na pełnym słońcu?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:12, 26 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ewo azalia cuuuudowna.
Hortensje sa wykupione bo wszyscy na dekoracje grobów do Kościołów wykupują. Trzeba poczekać troszke.

Ano właśnie Marzenko
i takie kwiaty cięte mi się spodobały
Czy to jest Protea?

Eichhornia crassipes - hiacynt wodny 06:00, 26 mar 2013

Do góry
Poznajemy ptaki 05:52, 26 mar 2013

Do góry
Saxon, super ciachnąłeś te czyże. Ja sporo ptaków już zrobiłem tylko gorzej z czasem i nie wszystkie mogę zidentyfikować, po mimo grubej książki. Mam taki których nie zobaczycie u siebie.

Dzisiaj widzałem 4 na jednym drzewie

Jest wielkości naszego drozda

Sikorka maleńka, mniejsza od naszej sosnówki, chyba o połowe.

Pasówka wielkości wróbla.
Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 00:24, 26 mar 2013

Do góry
aniula napisał(a)
Płot ma jakieś 1,60 m, Aniu, nie jest bardzo wysoki. Na stronie, którą podałaś przeczytałam, że kielisznik dorasta do 2 - 3 m w sezonie, to pewnie da radę.

No a ja mam taki swietny powojnik Cecile też dorasta do 3 m, i powtórnie zakwita ale słabiej w sierpniu i do tego jesienny pachnący np. ten http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-terniflora-powojnik-jesienny-Sweet-Autumn/361
Rajski ogród Ani 23:53, 25 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu a dużo dawałaś jej nawozu, bo przecież szybko rośnie, to trzeba ją dożywiać
Aniu ja ją dożywiałam codziennie wieczorem, rano dostawała tylko samo picie, a wieczorkiem wzmocnione nawozami

Mój kawałek raju II 23:45, 25 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniula ja też raczej mam zdjęcia w zbliżeniu, bo zależało mi na kwiatkach, mam dwa kieliszniki kupione w tamtym roku wiosną i kwitły ładnie na tarasie od czerwca do połowy września, ale w tym linku przeczytasz o nim i zobaczysz zdjęcia liści i kwiatów http://www.futuregardens.pl/kielisznik-bluszczowaty-multiplex.html
dobrze by bylo abyś go posadzila z jakimiś powojnikami np.zaczynającym kwitnienie w kwietniu a potem licpcu - sierpniu ładnie by się wymieszały i miałabyś cały czas kwiaty, tu masz link do wcześnie kwitnących, a potem znajdziesz późno kwitnące kielisznik ma kolor kwiatków trochę ciemniejszy od New Dawn http://e-clematis.com/pl/c/Wielkokwiatowe-Wczesnie-Kwitnace/12

Aniu, dziękuję!!! Za zdjęcia, za informacje i za linki.
Właśnie powojniki niespecjalnie mi się na tym płocie udają - gipsy quinn się zmarnował, a Jan Paweł II ledwo zipie... Tak że z tym kielisznikiem wiązałabym ogromne nadzieje... W zeszłym roku miałam kobeę, ale późno zakryła płot i późno kwitła - w tym roku wysiałam prędzej, może będzie lepiej... Ale mam tego płotu prawie 30 m do obsadzenia, bo muszę usunąć winobluszcz - zaczyna niszczyć siatkę. Częściowo i tak będzie musiał pójść wilec, ale przyszłościowo to bardzo by mi się ten kielisznik podobał, na pewno zakupię chociaż 3 roślinki i zobaczę jak się sprawdzi. Ciekawe, czy można samodzielnie rozmnożyć?
Muszę sobie bardzo dokładnie Twoje wątki przejrzeć, bo już widzę, że to kopalnia wiedzy i inspiracji. Trochę to potrwa, ale na pewno warto te parę nocek zarwać.
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 23:38, 25 mar 2013

Do góry
Busz nad oczkiem

Paulownia pod koniec czerwca, a pod nią kwitnienie zaczął fygelius (Phygelius rectus 'African Queen')

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:36, 25 mar 2013

Do góry
Martus specjalnie dla Ciebie okaz octwowca)
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 23:24, 25 mar 2013

Do góry
Zestaw bujny - komosa, miskanty i lilie tygrysie. Lilie miały rok temu ponad 1,5 m, ciekawe co zrobią w tym sezonie ?

Petunie drobnokwiatowe udały się rok temu bardzo - ta odmiana kwitła prawie do końca października (przymrozków nie było)
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:14, 25 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
goździki

.

Ależ są fotogeniczne diablice .., a sesja zdjęciowa pierwsza klasa .,, buziam na dobranoc
Rododendronowy ogród II. 23:10, 25 mar 2013

Do góry
Bogdziu proszę bardzo, róże

Mazury i mój kawałek ziemi 23:06, 25 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
nie wiem może ja liczyć nie umiem ????

Ewa, jstem w szoku!
za co Ty płaciłaś 140zł?i to 2 razy?
i jeszcze ilość nie ta!

spalony ten dostawca
może dopiero co wykopane z gruntu te horti...postaw w ciepłym i podlewaj.

Zaniepokoiłaś mnie, ciekawe co ja dostanę po świętach.
Mój kawałek raju II 23:00, 25 mar 2013

Do góry
Na Sportifie słucham Domenica Modugno, fajnie sobie przypomnieć jak śpiewa, no i odechciało mi się spać
farbownik
cleome
powojnik mandżurski nareszcie ruszył jednym nasionkiem

kosmosy wychodzą

martagon Red
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:56, 25 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Radosny pozostał tylko kolejny wianek

Swietne kolory ma ten Twoj wianek. Wiosenny jak nic
Mój kawałek raju II 22:55, 25 mar 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Monte ,Ty szalona kobitko,oczka jeszcze nie śpią?

wcale nie spałam wsadziłam do ziemi 6 patyków od pelargonii i róże te co miałam ostatnio w wazonie wysiałam szałwię trzykolorową czy jak ona się tam nazywa, gilenie co dostałam z Anglii nasionka i obfociłam sadzonki

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:54, 25 mar 2013

Do góry
Hhihihiihih Hanus uśmiałam się z tej "przybłędy" Twoje zajączki cudowne Buziaka przesyłam i bukiecik zostawiam

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:53, 25 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A na drziwach wejściowych wianek... jednak jestem kokoszką....

hohoho, ale u Ciebie romantycznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:52, 25 mar 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies