Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe zacisze 11:41, 24 mar 2013

Do góry
Tej roślinki przedstawiać nie trzeba

To tawuła Grefsheim

Ostrokrzew lub mahonia, nie jestem pewna...

Omieg wschodni
Mój jesienny ogród 11:41, 24 mar 2013

Do góry
Ale.s mnie ucieszył że znalazłeś czas zajrzeć do mnie Dzięki i trzymam kciuki za Ciebie żebyś zarobił mało pracował i mialdobry aparat. Zeszłoroczne kFFFiatuchy dla ciebie Aparat i ładowarka obowiązkowo
Ogród zmyślony 11:37, 24 mar 2013

Do góry
Witam nowych i stałych bywalców . Dziękuję z odwiedziny.

Reaktywuję się znowu trochę. W ogrodzie śnieg, dalej śnieg, a później pewnie będzie lato, latem znowu chłód. Okropne te zawirowania pogody. Najgorsze, że człowiek sam sobie to robi.

Żeby jednak nie smucić pokażę co u mnie.
Wczoraj było sprzątanie, kot jak zawsze aktywnie uczestniczył

werbena mało przez okno nie przejdzie. Pragnie słońca jak my wszyscy. Przykleiła się do szyby i już.

Na stole zakwitły żonkile

Zrobiłam dekoracje wiosenne
Kulę, która miał iść na taras, ale została w domu

Co z tym ogródeczkiem począć 11:35, 24 mar 2013

Do góry
Doniczki mi się podobają ,a jeszcze za te pieniądze to mi się bardzo podobają
Te wyższe kosztowały 35 zł a ta mniejsza 24zł
Posadzę w tych wyższych białe petunie z bluszczem a w mniejszą bukszpan oczywiście kulkę

ujdą w tłoku ????
Co z tym ogródeczkiem począć 11:28, 24 mar 2013

Do góry
Już już
Wiecie co mój M chyba uważa że mi już całkowicie siadło na dekiel jak widzi mnie jak latam z tym aparatem
Ale dla was wszystko

Bukszpany po 3,60 z Nomi

Porobię z nich dekoracje świąteczne dojdzie jajecko kurcacek i bedzie git
2,50 za sztukę ,

Hiacynty 7,00zł

O jeszcze taki bluszczyk
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:24, 24 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ewuś wpadłam z rewizytą. Dużo pozdrowień i buziaków zostawiam.

Bogdziu dziękuję i dla Ciebie prymulka

Ogród na skraju sadu 11:23, 24 mar 2013

Do góry
M zaczął przycinać orzecha i powrót zimy nie dał mu skończyć.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:21, 24 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ewo czekam na zakupy hortensjowe

Aaaa................. Marzenko zawiodę Cię ....nie kupiłam .
Były po 35 zł ale jakoś nie podobały mi sie i nie zdecydowałam się na zakup
ale pocieszyc sie musiałam
Jestem fanką azali i proszę ....

Ogród na skraju sadu 11:21, 24 mar 2013

Do góry
Dziś o 2.30 na termometrze było -20 Takiej Niedzieli Palmowej jeszcze nie przeżyłam. Teraz jest 0 i świeci słońce.
Widok na działkę po drugiej stronie ulicy.

Sople na dachu.

Wszędzie pełno śniegu.

W cieniu - zacieniona 11:12, 24 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Ja staram się co roku do Fromborka skoczyć, bo tam też ich pełno, ale w tym roku nie miałam ochoty na jazdy
...to dla Ciebie...
Ogród Leny. 10:59, 24 mar 2013

Do góry
Lena napisał(a)
nieszko

Jakie cudne wspomnienie wiosny niech już będzie rzeczywistością !! Pozdrawiam m
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:56, 24 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam zaglądających. Dasiu, w południe -10 to jakiś koszmar o tej porze roku. ALe prognozy co raz lepsze. Wytrzymamy.

Wstawiam zdjęcie ptaszka biegającego mi pod samymi szybami tarasowymi. Obstawiam pliszkę. Strasznie szybko biega i nie mogę jej lepiej uchwycić. Nie byłam pewna pliszki, bo w lecie to są takie smukłe ptaszki, a moja bardziej kuleczka.

Mam jeszcze takie (zrobione przez siatkę, więc jakość marna), tu widać całą postać i jak ładnie maszeruje

Dolina Tęczy 10:56, 24 mar 2013

Do góry
AniaK - jak tam - dalaś te bratki na dwór? Moje kiepsiuto się mają przez te nocne mrozy, ale to pikuś, jak się rozpogodzi to uzupelnię braki bo i tak muszę dokupić ich trochę na obsadzenie parapetów.

U mnie ledwo spod śniegu wystają

No i wiosna nas takimi widokami przywitała:

więcej śniegu wstawiać nie będę bo aż zęby bolą.
Od wczoraj ostre słońce u nas świeci, ale mrozisko trzyma bo śnieg ani myśli się roztapiac. Boję się już naprawdę poważnie, że rh znowu nie będą w tym roku kwitły...ani hortensje :/

Netka - limlajtki przycięłam naprawdę ostrożnie, w zasadzie tylko gałązki z kwiatostanami do pierwszych zarysowanych pod korą pąków. Nie chcę ich mocno ciąć bo mają rosnąć duuuże W tamtym roku takie dużo też już kupiłam i mocno rozgałęzione - kwitły obficie, więc mam nadzieję, że i w tym roku tak będzie.
Najbardziej jestem ciekawa czy uda mi się z limlajtkowymi dzieciaczkami bo zakochana jestem w tych hortensjach i mam jeszcze kilka pomysłów na rozmieszczenie ich w swoim ogrodzie, więc będę potrzebować więcej roślin - jesli uda mi się samodzielne rozmnażanie to byłoby super

Marzenko - miło, że wpadlaś Kręcę się tylko wokół tych wyciągni,etych lobeliowych siewek i wokół sadzonek pelargonii bo to jedyne co się dzieje wiosennie, na prace ogrodowe na zewnątrz niestety nie ma co liczyć :/

Avatarek wiosną pójdzie do wymiany na bardziej kolorowy - niech no tylko tulipany zakwitną
Rododendronowy ogród II. 10:51, 24 mar 2013

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Bogdziu, Mam trochę wiosny dla Ciebie, tu nawet w takim wielkim mieście gęsi sobie nic nie robią, wszędzie jest ich pełno, jak wróbli.

Tu się zaszył ten drozd

Tu już wiosna na całego, nawet RH już zaczynały kwitnąć. Pozdrawiam Cię serdecznie i zdrówka życzę.

Robert ale mi niespodziankę zrobiłeś. Jakie piękne te drzewo całe żólte i drozd bardziej kolorowy niż nasze, piekny ten jego rudy kolor, piękne zdjecia. Takie życie kaczek w miescie świadczy dobrze o jego mieszkańcach, ptaki sie nie boją i mogą spokojnie życ.Kwitnące rh widziałam na Twoim wątku , u nas nawet nie widac najmniejszych objawów konca zimy , dziś było u mnie -18 stopni.Okazuje się że wiosna jest tam bardzo ciekawa i kolorowa , już tyle pięknych zdjęc pokazałeś a ciągle pokazujesz nowe. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Nigdy nie mów nigdy 10:25, 24 mar 2013

Do góry
M sarny ogląda...już zdjęcia pokażę

Nigdy nie mów nigdy 10:23, 24 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Kasiu, nowy avatarek daje nadzieję na wiosnę
Obejrzałam wiosnę, cos jednak masz w ogrodzie z niej a tych nasianych roślin, całe mnóstwo! lilie naprawdę wybujały, nic im nie będzie, rok temu miałam podobnie

Irenko ale mnie pocieszyłaś, na prawdę Teraz znowu byłam w garażu...rosną w oczach...

Martwię się o róże Z tej strony, z której słońce świeci, a jest bardzo ostre, zero śniegu, a temperatura teraz - 5.

Ogród Leny. 10:18, 24 mar 2013

Do góry
nieszko witaj tej słonecznej, zimowej niedzieli
Choroby dzieci to moje drugie życie
Jedna kończy,druga zaczyna- ale to przejściowe przeziębienia - pójdą precz
Sebek no nie gadaj ,że masz więcej ? pozdrawiam
Gabrysiu dziękuję a takie soczyste zdjęcia zimą, bardzo dobrze robią

Marzenka ależ mam zaległości u Ciebie
Ale zaraz idę lukać co nowego

Dasia odczucia mamy podobne...ale będzie wiosna !!!

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 10:13, 24 mar 2013

Do góry
Udało się, w tylnym kole na środku rzeźba lub donica i otoczone to będzie bukszpanami.Pomiędzy kołami na przewężeniu dwa stożki cisowe literka C, literka B buki , w drugim kole jest naniesiona rabata, ale jeszcze się do niej nie przekonałam więc nie wiem czy będzie....
ogrodoweimpresjejolki 10:10, 24 mar 2013

Do góry
W domu coraz więcej akcentów wiosenno-światecznych
M. wczoraj przywiózł bukszpan z działki

Na balkonie kurczaki się ulokowały

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:03, 24 mar 2013

Do góry
Witajcie! Nie wiem, ile stopni jest teraz na zewnątrz. Dzisiaj zostanę w domu, bo mnie coś gardło boli. Słońce za oknem sprawia wrażenie, że jest ciepło, ale w nocy było potwornie zimno. Martwię się o cebule, czy coś z tego będzie
Kupiłam wczoraj narcyzy i stokrotki do kompozycji na zewnątrz z moją forsycją zaszczepioną na pniu, ale poczekam do soboty wielkanocnej albo i dłużej, zanim trafią do ogrodu.
Miłej niedzieli palmowej A to moja "choinka wielkanocna"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies