Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:43, 29 kwi 2013

Do góry
Monika
Ania
Kasia
Irenka
Bogdzia
Ania (an_tre)
Gosia
dziekuję za wizytę w moim ogrodzie.
U nas trochę popadało ale w sobote było bardzo zimno i znowu nie można było nic robić. Na szczęście od jutra mam urlop, więc wreszcie będę mogła troche nadgonic zaległości.

Wszystko wkoło aż kipi kwieciem. Po raz pierwszy zakwitły brzoskwinie. Co prawda kwiatów mają niewiele ale jak cieszą. Oby tylko nie dopadła ich kędzierzawość.

Śliwka oblepiona kwiatami.

Pigwowiec nie pozostaje w tyle.

A forsycja w tym roku to już prawdziwa królowa

No to jeszcze śliwa wiśniowa

I migdałek, który nie chce być gorszy

Ogród Ewy :) 12:38, 29 kwi 2013

Do góry
Obejrzałam obrazki, poczytałam nowinki Ciemierniki przypominają mi dzieciństwo, moja babcia je miała na ogrodzie. Lubiłam ich kwiaty, które wtedy wydawały mi się "woskowe"... biało-zielone, pierwsze kwiaty po zimie.. Moje ciemierniki też zakwitły - bordowe... myślałam, że nic z nich nie będzie, bo takie marniutkie liście miały. A one zakwitły... białe mam w domu. Wysadzę do gruntu

Magnolia jest cudnej urody. Warto ją mieć. Moja ma dopiero dwa pąki. Może doczekam kiedyś takiego drzewka jakie masz Ty

Ewuniu, kiedyś pisałaś o róży - Cinderella jeśli dobrze pamiętam. Czy ona ma kwiaty w kolorze pudrowego różu czy też nasycenie różu jest większe?... Pytam, bo bardzo mi się spodobała ta róża u Ciebie, a kiedy zaczęłam szukać w necie, to kolor był bardzo intensywny i teraz już sama nie wiem....

Mój kwiat magnolii dla Ciebie
Trudne początki 12:24, 29 kwi 2013

Do góry
Nie bardzo wiem, jaki kształt nadać tej rabacie, jak daleko 'wyjść' na trawnik, żeby to jakoś sensownie wygladało...

Trudne początki 12:23, 29 kwi 2013

Do góry

Trudne początki 12:21, 29 kwi 2013

Do góry
Wiosna c.d.

Trudne początki 12:19, 29 kwi 2013

Do góry
Wiosenne porządki Nie wiem, co mąż na to po powrocie z pracy Ale jeżdżenie kosiarką wokół roślin było gehenną, więc może to będzie argument "za". W ogóle, co mi strzelało po głowie, żeby sadzić rosliny w trawniku- echhhhh.
Półmetek:

Ogród Ginger 12:02, 29 kwi 2013

Do góry
Dziewczyny, u mnie buki ruszyły, bo nabrzmiałe pąki, a zebrinus też ruszył, czyli u wszystkich zaraz też
a to potwór, trzeba go do ziemi i też ruszy, musi dostać wodę

Ogród Tosi 11:52, 29 kwi 2013

Do góry
Pierwsze nasadzenie - 25/04/2013
Omoriki

mają szyszki

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:46, 29 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A ja z Holandii oprócz wspaniałych wspomnień przywiozłam też kulki do ogrodu

W ogrodzie w ciągu kilku dni zawitała wreszcie wyczekiwana długo wiosna. Powróciły moje kaczki

Anitko piękne kulki przywiozłaś . Czytałam o Waszym spotkaniu ... tylko pozazdrościć.
buziaczki przesyłam
Mój ogródek pod Gdańskiem 11:32, 29 kwi 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Irenko , Anito - cieszę sie ze podoba sie Wam mój szalony pomysł
Anitko u Ciebie mnóstwo ślicznych miejsc a ja sama tęsknię za takimi zakątkami i mam nadzieje ze kiedyś mi sie uda stworzyć choć jeden
Ewo - miło Cię widzieć u mnie - zapraszam
Dziś byłam w Starym Polu na targu , spotkałam dwie Anie - Monteverde i z Gródka U Ani I Pana Mariana . Było bardzo miło moje zakupy : na hortensje namówiła mnie Ania to podobno jakieś nowości :
Wśród nich pelargonie które dostałam od Ani z Gródka : będę o nie dbała Aniu dziękuje M

Kochana jakie piękne zakupy Ciekawa jestem Hortensji.
pozdrawiam
Ogród Magdalenka 11:30, 29 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Magnolia kwitnie

Leżak zostanie na tarasie .... lepiej mi się z niego korzysta jak jest bliżej domu .... u mnie jest jak na kempingu , wszędzie sąsiedzi ... zanim thuje urosną to trochę potrwa ...

Jaka piękna magnolia
pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:29, 29 kwi 2013

Do góry
Asiu ,dojdzie do Ciebie ,dojdzie .Staramy się wpisać w otoczenie .Zapraszam na kawę i tartę

Działeczka koło Muzeum 11:27, 29 kwi 2013

Do góry
madzielena napisał(a)
A jednak róż nie przesadziłam
Przyczyniło się do tego także to małe stworzonko - wydaje mi się że to jaszczurka zwinka, która zamieszkała tuż przy jednej z róż.

Przy okazji stwierdziłam, że przed przesadzenie, zobaczę, co z tych róż wyrośnie i czy opłaca się je zachowywać. Dam im ten rok na zaprezentowanie się

Madziu zapene to jakies tare odmiany, moga być ciekawe, podkarm je tylko troszkę żeby mialy możliwość pokazania sie z jak najlepszej strony.
A jaszczurka wygląda superowo
Grembosiowo 11:25, 29 kwi 2013

Do góry
Ja tyż
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:24, 29 kwi 2013

Do góry
Moja trawka odżyła już pięknie ... chyba już czas na pierwsze koszenie.

pozdrawiam i miłego dnia życzę
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:23, 29 kwi 2013

Do góry
madzielena napisał(a)

Podoba mi się Joasiu bardzo - tchnęłaś w tą balię drugie życie - dosłownie i w przenośni

Dałabym jednak temu napisowi jakieś towarzystwo, bo troszkę gubi się na jasnym tle. Może rodzaj jakiegoś wzoru obiegającego balię wokoło?

Tak na szybko zrobiłam i nie wiem czy przypadnie Ci coś takiego do gustu... Oczywiście to tylko taki odręczny rysunek

dobrze trafiłas z tymi domalowanymi elementami, docelowo mam już naszykowane takie esyfloresy, ale farba na bali była zbyt mokra i nie dało sie tego zrobic bo sie rociapało, widac to zreszta po napisie , bo nie wyszedł zbyt idelany
Grembosiowo 11:22, 29 kwi 2013

Do góry
Pozdrawiam wiosennie ; )

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 11:19, 29 kwi 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
A tak wygląda z wnętrzem
wiem napis wyszedł troche kulawo ale prosze o wyrozumiałośc to moje początki w tego typu "renowacjach"

I jak wam sie podoba

Podoba mi się Joasiu bardzo - tchnęłaś w tą balię drugie życie - dosłownie i w przenośni

Dałabym jednak temu napisowi jakieś towarzystwo, bo troszkę gubi się na jasnym tle. Może rodzaj jakiegoś wzoru obiegającego balię wokoło?

Tak na szybko zrobiłam i nie wiem czy przypadnie Ci coś takiego do gustu... Oczywiście to tylko taki odręczny rysunek
Ania i róże i cała reszta :) 11:15, 29 kwi 2013

Do góry
Aniu pozdrawiam
Moje Takie Tam w Ogródku 11:13, 29 kwi 2013

Do góry
Wracając do tematu kształtu rabat........

fala

kwadraty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies