Dzień dobry Haniu!
Dziś na powitanie chciałam Ci podrzucić śnieżkę z dzisiejszego spaceru, ale jednak może z większą przyjemnością spojrzysz na wiosenny szczegół (zeszłoroczny)
Miłego dnia!
Pomiędzy jodłą i stolikiem zamknęłabym przestrzeń półkolem, lub częścią półkola (może pergole dla róży) by stworzyć bardziej intymną część przy wejściu frontowym. Osobiście lubię łagodne linie i przymknięte przestrzenie.
A tak w ogóle to zatęskniłam za Ogrodowiskiem. O wiośnie nie wspomnę.
Ewuniu Twój ogródek oglądałam u Mai P. Piękne masz miejsce i widać wielką troskę i ogrom włożonej pracy.
Nie mam stałego dostępu do netu więc z rzadka zaglądam.
A teraz idę do siebie przywoływać wiosnę i wzrucę troszkę obrazków.
Pozdrawiam cieplutko.
A nie będzie to wyglądało jak katafalk na środku?
Prosta rabata z tej strony oznacza, że rabata po drugiej stronie furtki (z kulkami cisowymi) tez powinna być prosta.
Czy w ogrodzie można mieszać układy faliste (takie mam w ogrodzie bylinowym na tyłach) z prostymi (proste to warzywnik, zielnik, rabata na podjeździe, rabata za ulami)? Czyli przód domu kanty a tył falisty?
Krajobraz wokoło też jest falisty i niejednoznaczny w kształtach. Choć faktycznie ścieżki z kostki kamiennej wokół domu i sama bryła domu prosta (dla uspokojenia ).
to siewki ubiorka hiacyntowego z ubiegłego roku, jestem zdziwiona, że przeżyły; oczywiście zabieram je stąd
wszystkie hiacynty mniej więcej w takim stadium