Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka koło Muzeum

Działeczka koło Muzeum

Asisko_2005 23:19, 17 maj 2013

nie, tym razem zajechalismy do bazy ogrodniczej zaraz pod Kielcami. Jadąc od nas po lewej stronie, duże szklarnie, spore ilości roslin balkonowych, bylin i iglaków. Nie da sie jej ominąć.

W tej na Traugutta nigdy nie byłam. Jak tam z towarem i cenami?
Celina 21:20, 18 maj 2013

poczytałam i trzymam kciuki za powodzenie ! też jestem dzialkowiczką Roboty u mnie było " po kokardę"! Ale już jako tako ogarnięte. U Ciebie też zanosi sie na fajne miejsce.Życzę powodzenia i wytrwalości.
Zaglądać będę,bo fajnie popatrzeć jak coś sie z niczego wyklówa

W Ostrowcu mam rodzinę.Moi Rodzice pochodzili z tamtych stron
madzielena 10:37, 19 maj 2013

Asisko_2005 napisał(a)
nie, tym razem zajechalismy do bazy ogrodniczej zaraz pod Kielcami. Jadąc od nas po lewej stronie, duże szklarnie, spore ilości roslin balkonowych, bylin i iglaków. Nie da sie jej ominąć.

W tej na Traugutta nigdy nie byłam. Jak tam z towarem i cenami?

Nie polecam jej - mam wrażenie że ta baza podupada. Medax ma większy wybór i mimo wszystko lepszą obsługę. Co do cen to nie porównywałam na konkretnych przykładach, więc nie wiem.
madzielena 11:12, 19 maj 2013

Wczoraj zakończony został etap rozbudowy daszku

Wesprą go trzy podpory, pod nimi będzie taras na krzesełko i stolik. Taras niewielki, ale dający możliwość schowania się przed słońcem i deszczem.
Daszek to dzieło Męża, mój wkład w działkę to zasadzenie pomidorków
madzielena 11:15, 19 maj 2013

Celina napisał(a)
poczytałam i trzymam kciuki za powodzenie ! też jestem dzialkowiczką Roboty u mnie było " po kokardę"! Ale już jako tako ogarnięte. U Ciebie też zanosi sie na fajne miejsce.Życzę powodzenia i wytrwalości.
Zaglądać będę,bo fajnie popatrzeć jak coś sie z niczego wyklówa

W Ostrowcu mam rodzinę.Moi Rodzice pochodzili z tamtych stron

Celinko, bardzo dziękuję za odwiedziny u mnie - powoli wychodzimy na prostą z najcięższymi pracami. Ograniczają nas mocno fundusze, no i czas. Nie da się nadrobić kilku lat w 3 miesiące

Ale działka daje nam sporo radości i myślę, że za jakiś czas docenią ją również dzieci.

A nasze strony ostrowieckie i okoliczne jak to mówią "bidne, ale solidne"
Asisko_2005 12:11, 19 maj 2013

Działeczka wygląda coraz fajniej.
Celina 08:15, 21 maj 2013

madzielena napisał(a)

Celinko, bardzo dziękuję za odwiedziny u mnie - powoli wychodzimy na prostą z najcięższymi pracami. Ograniczają nas mocno fundusze, no i czas. Nie da się nadrobić kilku lat w 3 miesiące

Ale działka daje nam sporo radości i myślę, że za jakiś czas docenią ją również dzieci.

A nasze strony ostrowieckie i okoliczne jak to mówią "bidne, ale solidne"

Co tam zdziałałaś na działeczce? Ja trochę podziabałam,

Ach te fundusze!! ( wszyscy mamy ich brak! Madziu, ale powolutku aż do skutku
Pozdrawiam
regli 21:07, 21 maj 2013

Madziu, działasz coś na działeczce? Ja trochę dzisiaj grzebnęłam, ale pogoda mi na złość robi. Jak ja mam czas, to leje, jak jestem zajęta, to świeci słońce
Asisko_2005 23:33, 21 maj 2013

Oj dziś to chyba nie, bo lało u nas strasznie. Burza, grad i ochlodzenie do wieczora trzymało. No chyba, ze u Madzi nie, bo to drugi koniec miasta.
madzielena 11:38, 22 maj 2013

Hej Dziewczyny - Celinko, Renatko, Asiu!

Niestety na działce nie podziałałam Plan na wczoraj był taki że do południa Pan Mąż, po południu ja Słabo na tym podziale wyszłam hihi

Burza zniweczyła moje plany, może dziś będzie lepiej?

Obmyślam w wolnej chwili jakie drzewa zasadzić. Po jednej stronie mamy drzewa, po drugiej nic. Jest to strona południowa więc zacienienie przydałoby się bardzo.

Tak to mniej więcej wygląda w tej chwili. Brak zaznaczonego warzywnika i truskawkowego poletka.