Jeśli chodzi o planowanie to ja także nie jestem w tym dobra ciągle coś przesadzam a róże, lawenda i powojnik to na razie jest u mnie sprawdzony plan ładnie wygląda i pięknie pachnie możesz też sobie posiać maciejkę gdzieś z boku nie jest ładna ale cudnie pachnie
a przygotowanie tego miejsca (zdj. powyżej) wyglądało mniej więcej tak
miejscami blacha dziurkowana , miejscami siatka plastikowa, boki też różnie ważne żeby krety sąsiada nie buszowały w młodych paprociach
Witaj Asiu moja Tinusia teraz już nie łobuzi na ogrodzie ale jak była mała to lubiła wykopywać rośliny i rozrzucać je ja ciągle myślę że już wyrosła z tego ale jak coś sadzę to zawsze jest ze mną uwielbia ziemię , patyki i świeżą korę a ja się śmieję że wilka ciągnie do lasu to chyba jest prawda [img bold text
Eluś - też myslę tak jak już Ci napisali - odbije pięknie, w sumie to mam nadzieję, że tak będzie, bo wiesz co? jak się dzisiaj rano patrzyłam w lustro to jakoś podobnie wyglądałam... I też mam nadzieję, że odbiję piękne bo na razie to mi odbija jak patrzę przez okno, bleeee....
Może ja też okażę się "twardą roślinką" bo Twoja bergenia na pewno.
No i oczywiście pozdrawiam cieplutko, mokro, śniegowo, chlapciato... już nie wiem jak... Mam u Ciebie trochę do nadrobienia a tu kurde jakby zimy było mało to pracować trzeba.... buuuuu... I tak zajrzę w przerwie śniadaniowej.
Wydawało mi sie ze w miarę często do Ciebie zaglądam a tu taki wstyd , juz 302 strona a ja o niczym nie wiem Gratulacje Kasiu i jak najszybciej do 1000.
Elusiu co do zakupów to jak piszesz był spontan, hosty też lubię mam tylko jedną pięknie rozświetlają cieniste zakątki ale u mnie jest mało cienia, ale i tak planuję powiększyć kolekcję, podoba mi się taka szaro-zielona ale nazwy nie znam a to moja hosta [img bold text
O to dziś niecodzienny gośc do mnie z Tobą Haniu zawitał.Sympatycznie na mnie zerka to może sie nawet zaprzyjaźnimy.Dzieki za wizytę. Pozdrówka przesyłam.
Hania w tym roku były wyjątkowo duże około 40cm ścinałem je do samej ziemi i później zostawiłem najsilniejsze pędy , w tym roku tak samo
Ania miłek podpisany że zeszłoroczny u mnie wciąż śnieg (sypie)
oczary przed mrozem były w fazie pękania paków , wczoraj widziałem że bardzo zbrązowiały -może ruszą ale czarno to widzę