Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 09:09, 26 kwi 2013

Do góry
To jest niesamowite ile radochy można mieć z tych maleńkich pojawiających się listeczków...

Runianka kwitnie

Mozga dostała chyba jakowegoś obłędu

A bergenia ... No co ja Wam będę mówić ... .

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:59, 26 kwi 2013

Do góry
A z ostatnich prac ogrodowych - carexy "Evergold" zmieniły adres Za nimi czerwone żurawki, a dalej miskanty i hortensje

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:56, 26 kwi 2013

Do góry
I jeszcze carexy (chyba "Ice Dance")

Niskie trzmieliny do donic na taras

I jeszcze moje ulubione fioletowe

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:52, 26 kwi 2013

Do góry
A to moje wczorajsze zakupy giełdowe. Zdjęcia robione wieczorem.
RH "Cunnigham's White"

Ogród... reni 08:47, 26 kwi 2013

Do góry
Witam
Kilka fotek ogrodowych

Mój jesienny ogród 08:46, 26 kwi 2013

Do góry

Witajcie, pokażę teraz obiecany ogród, nie taki jak u nas, gdyż tu są maleńkie ale jak na kanadyjski to całkiem spory i podobał mi się. Gospodyni mnie zaprosiła na zdjęcia,bo widziała jak się przyglądam. Ja pokazałem swój w telefonie, cyknąłem z 10 fot i pojechałem do Hotelu. Dobrze że
powrotna droga była z górki to za 45 minut byłem na miejscu. Jutro pokażę fotki z wyprawy w spalone góry.
Bogdziu, ładny kraj to i fotki ładne Jutro będą trochę przerażające ale i ciekawe za razem
Karola, muszę zobaczyć w swój wątek, nie wiem jak się to piszę. OK? Może za tydzień będę już wiedział co z wizą, jak nie to za dwa tygodnie będzie pakowanie. Teraz jest pięknie aż zal wyjeżdżać dziś 22 stopnie i laserowo. A później Indian Sumer, tym bardziej będzie żal. Mam nadzieję że zaliczę wszystkie pory roku. Susła Ci wkleję.

Mazury i mój kawałek ziemi 08:42, 26 kwi 2013

Do góry
Wczoraj poszłam posadzić choinkę bo przetrwała po ŚW.no i skopałam troche przy 3 dużych kamieniach w rogu działki i końcu zarazem.No i tak przy płocie napewno miejsce na smaragdy a te kamienie zrobię z nimi rabatę na pół okrągłą do płotu tylko tak planuje w te kamienie posadzić byliny kwiatów wyższych np.złocień, jeżówki takie mam plany ale może ma ktoś z was ochote się wypowiedzieć z chęcią posłucham Dziś ciąg dalszy kopania tego całego rogu więc jak ktoś ma pomysł to proszę będę wdzięczna.Pozdrawiam Wszystkich zaglądających i miłego dnia życzę .
Ogródek Anity 08:31, 26 kwi 2013

Do góry
I na koniec

Miłego dnia
Ogródek Anity 08:29, 26 kwi 2013

Do góry
Liliowce

Tawuła

Hortensje

Róże

Orliki
Od czego zacząć? 08:24, 26 kwi 2013

Do góry
Witaj w rodzinie Ogrodowiczan! Pomorze rośnie w siłę!
Fajny pomysł, żeby zrobić taras ze stolikami, ale czy na pewno tam, gdzie są fundamenty po " kurniku"? Zastanów się czy, byś nie wolała podwyższonej rabatki w tym miejscu. Takie podwyższone rabatki często wnoszą świetne urozmaicenie terenu. A z podwyższonego tarasu/podestu można spaść nieopacznie np po 3 piwach To był oczywiście żart...

Tę stertę jabłek lepiej rozsyp po działce i przekop do ziemi. Użyźni ci super glebę
Gatunki musisz wybierać pod kątem nasłonecznienia działki. Ale to na pewno już wiesz. Na pn-wsch dobrze będą się czuły np hosty, paprocie, etc

Wybierz, jakiś konkretny jeden fragment działki. Pokaż zdjęcie. Będziemy razem coś obmyślać
Pozdrawiam i to ode mnie kwiatek na miłe rozpoczęcie wątku

Ogródek Anity 08:23, 26 kwi 2013

Do góry
Wierzba-trudno odmówić uroku jej baziom

I jeszcze kwiaty wiosenne-narcyzy tulipany lada dzień rozkwitną pąki
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 08:21, 26 kwi 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
A może ktoś ma ochotę przygarnąć szczeniaczka - suczkę?

O rany, Nieszko, jak ona patrzy...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:17, 26 kwi 2013

Do góry
Zaklinam błękit na niebie. Bo w tej chwili szarość widzę

Blaski i cienie nowego życia 08:14, 26 kwi 2013

Do góry
Chętnie oczekuję wszelkich uwag dotyczących warzyw.

Wczoraj popołudniu po pracy wpadłam na tyły od ulicy i połowę poplewiłam. Była piękna pogoda.
A wieczorem robiłam jeszcze wafle przekładane czekoladą- dla S. do szkoły.
I niestety mam już zaległości na forum.

A dziś już upiekłam tort na urodziny drugiego S. i mus wieczorem się tym zająć. Jutro gości mam.
Wybaczcie mi więc moją dyspozycyjność z doskoku. Nawet mam zaległości w Mai w ogrodzie- tego nie było.

Ale ze spraw ogrodowiskowych to muszę napisać, że jak wracałam wczoraj z pracy to wszędzie widać było w ogrodach kwitnące magnolie i forsycje. PIĘKNIE.
A wczoraj u mnie zakwitł pierwszy hiacynt
I pokazuje się hakone

Ogród w skali mikro :) 08:13, 26 kwi 2013

Do góry
Chciałam Was zapytać

, czy ktoś się gdzieś nie natknął na kominek ogrodowy w podobnym kształcie..a najlepiej jeszcze z funkcją grilla.. Ja widziałam taki dawno temu w sklepie , po którym już śladu nawet nie ma.. Szukałam już i nic ...

Teraz zobaczyłam fotkę w gazecie ,wrzucę , bo sam opis by niczego nie dał ....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:11, 26 kwi 2013

Do góry
Dziękuję dziewczyny, ja padłam o 1.30, a teraz miłym rankiem powitało mnie zdjęcie z całkiem innego miejsca na tej planecie, taki widoczek w Hiroshimie ma Michałek dziś rankiem o 8.
No chociaż jedno, dziś zobaczy jakiś zamek i ogród z czerwoną bramą na wodzie

Lecę w kulki... 08:10, 26 kwi 2013

Do góry
Wracaj Aniu do zdrowia i ruszaj w teren, bo teraz dużo się w przyrodzie dzieje. Ja też przyznam się bez bicia, że uwielbiam Twoje fotki. Ta jest "miszczoska":

Ogródek Anity 08:10, 26 kwi 2013

Do góry
W warzywniaku już posiane

Wertykulacja trawnika zrobiona, dzisiaj rozsypywanie nawozić mnie czeka ...

Moja wierna towarzyszka po kąpieli w porannej rosie

Nawet funkie już puszczają
"Baśniowy" Ogród 08:06, 26 kwi 2013

Do góry
Jest larvanem,ale jego nie mam i pryskam tym co mam

U mnie aktualnie królują bratki, mam je w kilku donicach:

I figurkach:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies