Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dla odmiany czas na zmiany... 09:48, 18 mar 2013

Do góry
beta napisał(a)
moje przecierki

Ale fajnie wyszły Ci te przecierki, niech już ta wiosna przychodzi, żeby można było je podziwiać w całej okazałości
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:44, 18 mar 2013

Do góry
Po raz pierwszy widziałam je na tym zdjęciu i z niczym innym mi się nie skojarzyły...

Kolorowe rabaty 09:36, 18 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Marto! Serdecznie Ciebie witam. Na dobry dzień jakąś gałązkę kwiecia Tobie wynajdę. Tulam.

Dużo ciepła i energii Haniu z rana mi tu przyniosłaś ,dziękuję .
Nie mogę się zrewanżować bo kwiatów tu nie ma
Może coś się uda później ?)))))))))

Uścisk silny i zdrówka Haniu
Igiełkowy ogródeczek 09:28, 18 mar 2013

Do góry
U nas - 1 i bez słoneczka dzisiaj...
Ale słoneczne zostawiam, od poniedziałku

Jeszcze edytuję, żeby Ci przyjemność sprawić, na przekór tym dołom

Mój ogród w cieniu drzew 09:26, 18 mar 2013

Do góry
Gosiu, Filipie dzięki za wizytę i Wasze opinie

Beatko roślinki planuję takie jak w tej wersji półkolistej rabaty, czyli przed samymi sosnami hortensje Limelight, a potem jakieś kulki bukszpanowe, może jakiś cis na pniu i pewnie żurawki lub berberys Admiration w większej ilości bo wyjąkowo zachwycają mnie jego listki

Agnieszko witam Cię u mnie Chyba rozumiem o co Ci chodzi z tymi proporcjami, ale próbowałam to narysować i jakoś mi nie wychodzi Rysując tą "dłuższą" część od prawej patrząc, to ta rabata robi mi się dużo węższa niż jest obecnie, a raczej chciałam ją powiększyć, poszerzyć ...
wklejam "gołe" zdjęcie, jakby chciało Ci się narysować w paincie, jak to widzisz, to byłabym wdzięczna
Rododendronowy ogród II. 09:22, 18 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Twoją bytność u mnie odhaczam. Niestety miłych wieści nie ma! Jak wiało, tak wieje!

Zmiana ciśnienia to i wiatr musi byc ale najgosze jest to ze znów mrozy zapowiadaja. Haniu czy to zdjęcie z Twojej działki? Masz takiego wielkiego rh? Tulipki sliczne. Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 09:19, 18 mar 2013

Do góry
Twoją bytność u mnie odhaczam. Niestety miłych wieści nie ma! Jak wiało, tak wieje!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:16, 18 mar 2013

Do góry
Witaj Bożenko! Nawet nie mam jak zachęcić do wyjścia na zewnątrz. Mnie zachęcał Frodo, ale krótki spacer był, bo wieje jak w kieleckim! Gdzie ta zieleń? Pozdrawiam.

Świerk serbski - Picea omorika 09:13, 18 mar 2013

Do góry
Witam. Mam pytanie co do korzeni serbów, jak one szeroko się rozkładają, mam kwadrat o rozmiarach około 4/4m w którycm chce właśnie posadzić świerk w miejsce tuji szmaragd

Mama wątpliwośći czy to dobry pomysł żeby tam sadzić duże drzewo bo zaraz obok jest oczyszczalnia przydomowa. Czy korzenie mogą coś uszkodzić w oczyszczlni? czy lepiej może odstąpić od sadzenia dużego drzewa w tym miejscu... obok serba mają wzdłuż płotu być posadzone jeszcze 3 sztuki szmaragdów i żywopłot z cisa...
Dla odmiany czas na zmiany... 09:13, 18 mar 2013

Do góry
beta napisał(a)
moje przecierki

no no no!! Bardzo fajny wyszedł odcień - taki nieagresywny! Świetna robota
Mówiłam, ze to fajna zabawa
ogrodoweimpresjejolki 09:09, 18 mar 2013

Do góry
Jolu, u nas bez zmian pogodowych na Pomorzu! Dalej wiejba, na dodatek mroźna. Cieplutkie pozdrowienia na nadchodzący tydzień!

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:07, 18 mar 2013

Do góry
Trochę nieogrodowiskowo.....

rano S wstał ,cichaczem oczywiście ,podglądam ,a S siedzi przy komputerze ... ,lampka zapalona,myszka włączona, ups włączony i nawet włączył pilotem gniazdko (a to wydawałoby sie dla malucha trudne powinno być bo 3 pozycje włącz i 3 wyłącz są ,i tylko 1 włącza to właśnie gniazdko ale widocznie jest dobrym obserwatorem)

jeszcze brakowało żeby Ogrodowisko uruchomił ...chyba bym się nie zdziwiła..

za chwilkę wszyscy się szykowali, do pracy , do szkoły.....
S siedział sobie grzecznie w pokoju C ,i coś "tworzył " przy biurku, a ja poszłam do łazienki zostawiając otwartą furtkę do kuchni( drzwi zamknięte od środka , a w przejściu do salonu drewniana furtka ,żeby S w locie nie wpadł np. w gorące gary..)właściwie to że była otwarta to jakby bez znaczenia , bo jak coś potrzebuje to podstawia krzesło i górą "przelatuja" na drugą stronę....
i to był moment...M woła zobacz co on zrobił .... jakiś rysunek czy coś z plasteliny myślę sobie - w końcu przy biurku siedzi...a on przylatuje do mnie i mówi mamuś bułko ciach robiłem i nie moge nie umiem....gorąco mi się zrobiło ...wchodzę a tu na podłodze sieczka z jabłka a na blacie taki widok zastałam - (zostawienie go przy biurku trwało jakieś 2może 3 minuty)
dodam tylko że jabłko jak wzięlam w ręce i chciałam obrać rozleciało sie na drobne kawałki...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:04, 18 mar 2013

Do góry
Cycate doniczki! Fajnie to brzmi! Pozdrawiam! Miłego tygodnia!
Nigdy nie mów nigdy 09:02, 18 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
rododendrony...bez specjalnej opieki i skubane ciągle...rosną, w maju nie można od nich oczu oderwać, w parku jest ich bardzo dużo, różnistych...

Haa.. a ja tak sobie oglądam Twój wątek a tu niespodzianka Zamek i park pszczyński Mam ciekawostkę co do tych rododendronów, otóż w samym katalogu roślin piszą, że różaneczniki "Catawbiense Grandiflorum" w Pszczynie, mają ok. 60-70 lat przy wysokości 3 m i 5 m szerokości Jak kwitną, to po prostu bajka Zapraszam w ogóle wszystkich, którzy z daleka przyjeżdżają do ogrodów Kapias, również do zwiedzenia parku i zamku... To jest gdzieś z 10 minut drogi samochodem od Goczałkowic. Pozdrawiam
Kolorowe rabaty 09:01, 18 mar 2013

Do góry
Marto! Serdecznie Ciebie witam. Na dobry dzień jakąś gałązkę kwiecia Tobie wynajdę. Tulam.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:53, 18 mar 2013

Do góry
Dla oczu ogrzania kwiatek przesyła Hania!

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:46, 18 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ale to się świetnie komponuje ta turzyca? z tymi białymi krokusami U mnie szczęście w nieszczęściu, że jeszcze nie zakwitły przed tymi temperaturami co teraz w nocy mieliśmy. Pozdrawiam
P.S. Jeszcze zapomniałem o jednym WIELKIEE GRATULACJE z okazji kolejnej stóweczki
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 08:42, 18 mar 2013

Do góry
śmiesznie pozawijane pory prostują się powoli...

selery "pędzą jak na drożdżach"

las powyciąganej sałaty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies