Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

Magda70 22:37, 09 maj 2013

kaisog1 napisał(a)
Monika no idziesz do przodu, ojj idziesz A tulipany oznacz i porozsadzaj potem Będzie pięknie

Gosia!! Dzięki! Ja nie wpadłam na to aby sobie zaznaczyć tulipany!!!! i chcialam je zaraz po kwitnięciu przesadzać...a tak mogę nie ruszać...
gusiarz 23:03, 09 maj 2013

monitka napisał(a)
W ogodzie coraz więcej roślin kwitnie ale na razie to magnolia daje czadu Uwielbiam ją

Monia - magnolia jest cuuudowna!!! Jak długo ją masz u siebie? Moja ma dwa lata i ma...jeden pączek - buuu
Piękna wiosna u Ciebie - trzymam kciuki za rabatę
monitka 23:11, 09 maj 2013

Aga magnolia mieszka u mnie od zeszłego sezonu. Dałam jej do dołka sporo torfu i obornika końskiego może dlatego tak mi się odwdzięcza
W lecie planuję ja zasilić nawozem trochę żeby wytworzyła paki kwiatowe na przyszły rok. Tak u kogoś wyczytałam
gusiarz 23:50, 09 maj 2013

A skąd ja wezmę nawozu końskiego??? Masz babo placek - a raczej go nie masz Ja u Marzenki czytałam, że nawozi nawozem do magnolii - ja takiego nigdzie kupić nie mogę - jedynie do kwasolubnych - i tak dawkuję. Ale czytałam że można też azofoską 2-3 razy sypnąć max. do połowy lipca.
Diana 23:54, 09 maj 2013

Moniczka jak takie rewolucje u Ciebie to jak będę przejeżdżała obok to nie poznam ogrodu !!! Szalej kochana bo ciekawa jestem
monitka 21:09, 10 maj 2013

Aga wysłać ci?
Myślę że nawóz do kwasolubnych też jest dobry. Może jak ją trochę zasilisz to się odwdzięczy w przyszłym sezonie

Dianko
do efektu końcowego to jeszcze trochę...jak już będzie co ogladać to nie zerkaj przez płot tylko wpadaj na kawke
bociek 21:17, 10 maj 2013

Moniska, jak sie nazwywaja Twoje ulubione tulipki te rozowo biale? Nagralo mnie na rozne odcienie rozu, fioletu polaczone z biela i spisuje nazwy na liste pozadania
monitka 21:22, 10 maj 2013

Bociuś to tulipan liliokształtny Marylin Dosyć późno rozkwitają i długo się trzymają.
Diana 23:47, 10 maj 2013

Moniczka wiadomo, że wpadnę na kawkę Nie martw się zadzwonię wcześniej ...
buziaki
monitka 22:15, 11 maj 2013

Ok Dianko zapraszam

Pojechałam dzisiaj do mojej ulubionej szkółki w lesie. Nie wróciłam obłowiona tak jak zaplanowałam ale cieszę się jak dzika bo mają buka takiego jak szukałam Mają go obkopać i przesadzić w donicę i jak wszystko pójdzie ok to bedzie mój No ale żeby nie wrócic z pustą ręką dokupiłam bukszpany do podsadzenia habazia stożka, który widze że delikatnie miejscami rusza. Baaardzo mnie to ucieszyło Znalazłam jeszcze Derenia spaethii więc też go wzięłam. Na razie są malutkie ale większych nigdzie nie udało mi się upolować.