Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 22:23, 09 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Znalazłam fajną rzecz diagnozującą najczęściej występujące u różaneczników problemy " zdrowotne "... Wklejam " dla potomności "... Przyda się jeszcze nieraz

1 - fytoftoroza, 2 - uszkodzenia mrozowe, 3 - niedobór potasu, 4 - prześwietlik borówkowiec, 5 - niedobór magnezu, 6 - rdza, 7 - mączniak prawdziwy, 8 - niedobór azotu, 9 - zamieranie pąków, 10 - opuchlak truskawkowiec, 11 - mączlik różanecznikowy
Mala_Mi 22:59, 09 maj 2013

Mszyce skopiowałam.....

Jak mój tak patrzy w oczy jak jem, to mówię że gapi się w telewizor.. też na diecie

Brak osłony od ulicy... to może dla teściowej zrobić taki wybieg jak dla psa... metr od płotu.. i będzie pełna kontrola... sorki za złośliwość, ale też mam kiepskie dni w pracy.... ze strszymi ludżmi tak już jest.. nieugięci.... boziu ja już też chyba jestem stara

Odpowiadam za Kondzia.. trójsklepa u mnie rośnie pomiedzy krzaczorami przy północnej ścianie, czyli ma słońca mniej niż kot napłakał.. rośnie na rabacie gdzie mam kwaśna ziemię.. sadziłam rh, horti i etkianta... od dawna poluję na trójsklepkę w inym kolorze, i za każdym razem okazuje sie, ze znó mam tę zółtawą... jakoś nie lubię kwiatów w których nie widać kwiatów..... ale w tych warunkach rośnie i nie wymarza.. nic z nią nie robię. jesienią lub wiosna przycinam stare łodygi.. bo to bylina. Chyba rośnie u mnie w złym miejscu bo traci się uroda rośliny.. a może taka nieurodziwa.. Młode listki ma w kropki

A to kwiat....
nebel 02:29, 10 maj 2013

Napiszę za Konradem, Aniu 'marudź' jeżeli uważasz, ze Ci to pomaga. Gdzieś ktoś już przecież napisł 'jak się nie podoba to proszę nie czytać i tyle'
Na Ogrodowisku jedno co jest na prawdę fajne i chyba wyjątkowe - że nikt z nikogo się nie wyśmiewa i nie obrażamy sią na wzajem. A w końcu po co tu większość z nas udziela się, żebyśmy się wspierali nawzajem.
A to pismo obrazkowe różanecznika rewelacja
Miłego poranka i oby dzisiejszy dzień był lepszy
GosiaJoanna 06:22, 10 maj 2013

Gratulacje z okazji seteczki

GosiaJoanna 06:25, 10 maj 2013

anna_g napisał(a)
i dzisiejsze sadzenie poziomek

- teraz jest dość łyso, ale zobaczymy jak będzie gdy podrośnie

Ja w ubiegłym roku posadziłam zaledwie 5 szt. a teraz mam dywan poziomkowy heheheh mniami
GosiaJoanna 06:27, 10 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Łoj .. Ja teź walczę z chwastami w trawniku.. A mam tego pełny wybór ..

Tak na dobry humor

gierczusia 08:40, 10 maj 2013

Aneczko .. Nooo jak ja mogłam tak ważne wydarzenie przegapić jak Twoja pierwsza seteczka .. Noooo bijem siem w piersi .. (.. Nie za mocno , słychać tam u Ciebie te grzmoty ??)

Buziole zasyłam , życzę radości wielu a trosk wcale :.. Szczególnie ogrodowych

gierczusia 08:41, 10 maj 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Ja w ubiegłym roku posadziłam zaledwie 5 szt. a teraz mam dywan poziomkowy heheheh mniami

Nooo .. Ja się już na te poziomeczki ze śmietanką u Aneczki szykuję
Madziarzeszow 09:26, 10 maj 2013

Gratuluję gorącej setki i czekam niecierpliwie 200 pozdrowienia gorące
anna_g 14:33, 10 maj 2013

Oooooo Jak miło Was widzieć i przeczytać tyle miłych słów Bardzo Wam dziękuję bo faktycznie były mi potrzebne Dzisiaj jest już lepszy dzień choć zmęczenie po wczorajszych stresach jeszcze się na mnie odbija... ale ... do przodu

Aniu - no tak to masz czasami że nie można mieć jak się chciałoby - dlatego mówię o tym ogrodzie "taki mój nie mój" ale uznaję że szkoda zdrowia na to by się "bić"
Dzięki za info o trójsklepce - też chcialam ją w cieniu, przy hostach itd. chyba jednak na razie się wstrzymam.
Biedne te nasze "odietowane" psiory

Ewa - nie przepadam za własnym marudzeniem innych mi nawet nie przeszkadza ale czasem nas przerośnie i bardzo się cieszę, że w takiej chwili byliście Wy Ogrodowisko jest dobre na wszystko

Gosiu-Asiu cieszę się że zaglądasz do mnie. Dziękuję za gratki, kwiatuch i żarcik obrazkowy - pokażę Żonowi niech wie z czym chce powalczyć

Eluś dzięki za gratki. Masz dowód teraz na to że te poziomki ze śmietanką naprawdę mogą być O ile nie zdechną (ach ten mój optymizm ) W ten biust już się tak nie bij (a ja myślałam że to burza idzie ) bo ci się jeszcza miarka bukszpanowa popsiuje

Madziu - dzięki wielkie.