Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Co się stało kwiatom ... 22:20, 12 sie 2015

Do góry
Ogrodowe i urlopowe widoki śliczne jak zawsze. Moja stipa kwitnie i stoi na baczność, więc może Twoja także się wyprostuje.
Jeżówki śliczne i hortensje też
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:15, 12 sie 2015

Do góry
Kasiu rozjaśnić rabatę trzeba koniecznie i dobrze, że widzą też to inni bo jest buro ponuro, niestety budleja potrzebuje słońca a tam półcień, a na dodatek złocisty jest żywopłot sąsiada, który góruję nad całością. Chociaż budleje już kiedyś chciałem mieć... za mały ogród i listę chciejstw wyrzuciłem coby mnie nie kusiło

Małgosiu pomysł może i dobry, ale nic specjalnego u mnie tam nie rośnie, a duże krzewy to już nie bylinki. W sumie zawsze troszkę krępowała mnie sprzedawanie, ale nie powiem nie raz chciałem zabrać łopatę i wystawić przed płot ale w mojej wsi to nie przejdzie

Gosiu jak ktoś rozstawi mi te stożki i kule na tej rabacie to wręczę medal, a nawet obiad i ciasto zrobię Myślałem już o tym bo mam w zanadrzu jeszcze cięte buksy, ale żeby to było takie proste...

Edyto bardzo mi miło w sumie to nie sądziłem, że stipa aż tak mocno się rozrośnie i będzie pożerać mi wszystko co rośnie obok

Kasiu kto wie może pomyśle o tym na wiosnę a roślin mam mnóstwo.

Mateusz dzisiaj też spiekota i grzmi w okolicach, ale nie wiadomo czy coś z tego będzie. Rozjaśnić trzeba koniecznie, ale stipa to do słońca, a zapomniałem dopisać, że cała rabata w półcieniu słońce do 13-14.

Ewo oj takie zrozumienie jest zbawienne przynajmniej wiem, że nie mam paranoi. Tak dla kosmetyki chyba we wrześniu pod łopatę pójdzie z 50 roślin
Ehh nie ma przerwy w interesie
Ogródek Ewy 09:32, 12 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Właśnie to jest ten plus, wiesz jaki kolor kupujesz. Iwonko stipy nie wysiewałam a szkółce były trawy z serii "potwory" Kupiłam ML, ale on też chyba będzie zbyt duży. W przyszłym tygodniu odwiedzę inną szkółkę, może uda mi się kupić coś mniejszego.

Ewa, to się wstrzymaj. Nasionka stipy ci zbiorę i wyślę, w lutym sobie wysiejesz plantację i nie będziesz kasy wydawać. Jest już sierpień, to wiesz. A jak różyczki się rozrosną, to ta stipa tam fajnie by wyglądała. Łuki przy różach ma tylko stipę
https://pl.pinterest.com/pin/529876712386206648/
U Szmitów doniczka stipy kosztowała 12 zł. A z wysiania ja miałam 100 siewek z pudełka po lodach. Pierwszy raz siałam. Nie wierzyłam, ze mi się uda. Pikowałąm po dwie. A teraz zobacz:
Ogródek Ewy 09:20, 12 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nie wiedziałam, że lilie teraz w doniczkach można kupić. Jeden plus: jak się kupuje białą, to jest biała, a nie łososiowa
Piękne zakupy. Ja bym jeszcze dała jakieś zwiewne trawki. Może być nawet stipa, jak masz

Właśnie to jest ten plus, wiesz jaki kolor kupujesz. Iwonko stipy nie wysiewałam a szkółce były trawy z serii "potwory" Kupiłam ML, ale on też chyba będzie zbyt duży. W przyszłym tygodniu odwiedzę inną szkółkę, może uda mi się kupić coś mniejszego.
Ogródek Ewy 01:03, 12 sie 2015

Do góry
Nie wiedziałam, że lilie teraz w doniczkach można kupić. Jeden plus: jak się kupuje białą, to jest biała, a nie łososiowa
Piękne zakupy. Ja bym jeszcze dała jakieś zwiewne trawki. Może być nawet stipa, jak masz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:53, 11 sie 2015

Do góry
Hahaha czytając twojego posta wyobrażałem sobie, jak chodzisz po ogrodzie i marudzisz a pochwili spierdzielasz po tym piorunie Rozesmialem się nieźle
U mnie trawka podeschła, bo mało wody w studni, a nie ma kiedy pogłębić. Zapowiadają zbawienny deszcz ale jak to zwykle popada przez 15 min i koniec.

Co do twojego późniejszego posta to z chęcią bym poradził ale nie znam się za bardzo na zestawieniach roślin. To co mogę powiedzieć, że jeśli już chcesz tam zmieniać to dałbym jakieś rośliny, które trochę rozświetlą te wyższe partie roślin. Może jakieś trawki typu stipa dla dodania lekkości.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:50, 10 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
ML, runianka, stipa i kawałek derenia na tle cisów, czyli tzw. częściowy przechowalnik...

Przechowalnik??Aby na pewno??wygląda ładniutko.
Ogród niby nowoczesny ale... 13:05, 10 sie 2015

Do góry
Madziu ta stipa ma u Ciebie dogodne warunki....zakładaj szkółkę....ja dzisiaj popełniłm sos słodko-kwaśny....dobrze, że mam drugą kuchnię w piwnicy....w domu bym się ugotowała razem z tym sosem, o bałaganie nie wspominając...pozdrówka
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:13, 10 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)

ha ha trochę się tego nazbierało

tuje szmaragd
tuje szmaragd na pniu
perukowiec podolski
berberysy Maria
berberysy ciemne
cisy
pęcherznice kalinolistne 'Diabolo'
ligustry
bez fioletowy
Wierzby hakuro na pniu
miłorząb
śliwa wiśniowa Nigra
catalpa
grujecznik japoński
hortensje bukietowe limelight
hortensje bukietowe anabel
hortensje bukietowe vanille fraise
hortensja ogrodowa
akebia pięciolistkowa
wiciokrzewy
clematisy
bluszcz hedera
bukszpan kule
bukszpan obwódki
rododendrony
trzmielina emerald gold
trzmielina emerald gaiety
krzewuszka
róże pnące
róże rabatowe
tawuła
graby
miskanty 'Morning Light'
rozplenice hameln
turzyce ptasie łapki
proso rózgowate heavy metal
trawy cytrynowe (chyba)
turzyca gold fountains
miskant rotsilber
kłosówka miękka
kosmatka igel
turzyce frosted curls
carexy the beatles
carexy ice dance
stipa
kostrzewa sina
red baron
molinia arundinacea
trawka nn
miskant olbrzymi (?)
konwalnik
turzyce evergold
trzcinnik karl foerster
rozplenica japońska
miskant zebrinus
trawa hakone
niedźwiedzie futro
kłosownica leśna
rozchodnik
kopytnik
mikołajek
werbena patagońska
budleja
tawułki
bergenie
szałwia omszona Deep blue
margaretki
żurawki
hosty
przetacznik
miodunka
dąbrówka rozłogowa
tojeść rozesłana
kocimiętka
jeżówki
łubin
onętek(kosmos)
Hortensja NN
lilie
lawenda
parzydło leśne
runianka japońska
ostróżki
czosnki białe
czosnki fioletowe
czosnki krzysztofa
czosnki główkowate
czosnki hair
piwonie
Perowskia

Powiem ci że to nawet niezły pomysł z taka listą w pliku w komputerze, ja to w zeszycie zapisywałam co mam, a i tak nie wszystko zapisałam, bo zapomniałam jak się nazywało i etykiety wyrzuciłam a nawet nie wiedziałam że miłorząb masz? A żurawki co tak ogólnikowo? widziałam u ciebie niezłą kolekcjęPerovskie super,ja mam jedną sztukę i tak się rozrosła że już towarzyszek jej nie będę dokupywaćTo ja teraz uroczo się pożegnam
Ogród niby nowoczesny ale... 05:33, 10 sie 2015
Do góry
dzięki

stipa w chodniku a ja zbieram nasionka i sieje w tym roku znów!!! ...kurcze nie widzę żeby u mnie się wysiała ...chyba że źle patrzę
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:04, 09 sie 2015

Do góry
Przy okazji zrobiłem zdjęcia hortensji Bobo. Nie spodziewałem się że będzie taka fajna, kwiaty w ścisku.

I stipa do której muszę dokupić jakieś jeżówki.

Ogród niby nowoczesny ale... 22:26, 09 sie 2015

Do góry
Sesleria pięknieje

skalniak do rozbiórki...drazni mnie...ale muszę najpierw znaleźć chętnego na kamienie ciekawe czy jak na OLX wystawię to się znajdą?! W sumie modrzewie poszły to może i kamienie

i wszędobylska stipa...

Ogród prawie romantyczny 19:33, 09 sie 2015

Do góry
Stipa szaleje

Tu ma być ogród :) 16:21, 09 sie 2015

Do góry
Podoba mi się u Ciebie
Możesz mi napisac ile od krawedzi rabaty bedziesz sadziła alwendę? U mnie sie kładzie, więc nie wiem czy nie poszerzę rabaty

lindsay80 napisał(a)
Rabaty przy tarasie

Między różami Eden Rose wylądowały gracki

Rabata południowa - długość 4,6 m, szerokość 2 m.

Po obwodzie będą lawendy, a w środku rozrzucone kulki bukszpanowe, szałwia i stipa.

Na rabacie zachodnie z drugiej strony tarasu, ta sama sytuacja tylko na razie są tam też carexy the Beatles.
Ta rabata jest sporo mniejsza, długa na 4,3 m i szeroka na 1,7 m

Od nowa ... na przekór wszystkim 16:59, 08 sie 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
A ja tak sobie siedzę i dumą,że masz już tam niezłą Kolekcje

ha ha trochę się tego nazbierało

tuje szmaragd
tuje szmaragd na pniu
perukowiec podolski
berberysy Maria
berberysy ciemne
cisy
pęcherznice kalinolistne 'Diabolo'
ligustry
bez fioletowy
Wierzby hakuro na pniu
miłorząb
śliwa wiśniowa Nigra
catalpa
grujecznik japoński
hortensje bukietowe limelight
hortensje bukietowe anabel
hortensje bukietowe vanille fraise
hortensja ogrodowa
akebia pięciolistkowa
wiciokrzewy
clematisy
bluszcz hedera
bukszpan kule
bukszpan obwódki
rododendrony
trzmielina emerald gold
trzmielina emerald gaiety
krzewuszka
róże pnące
róże rabatowe
tawuła
graby
miskanty 'Morning Light'
rozplenice hameln
turzyce ptasie łapki
proso rózgowate heavy metal
trawy cytrynowe (chyba)
turzyca gold fountains
miskant rotsilber
kłosówka miękka
kosmatka igel
turzyce frosted curls
carexy the beatles
carexy ice dance
stipa
kostrzewa sina
red baron
molinia arundinacea
trawka nn
miskant olbrzymi (?)
konwalnik
turzyce evergold
trzcinnik karl foerster
rozplenica japońska
miskant zebrinus
trawa hakone
niedźwiedzie futro
kłosownica leśna
rozchodnik
kopytnik
mikołajek
werbena patagońska
budleja
tawułki
bergenie
szałwia omszona Deep blue
margaretki
żurawki
hosty
przetacznik
miodunka
dąbrówka rozłogowa
tojeść rozesłana
kocimiętka
jeżówki
łubin
onętek(kosmos)
Hortensja NN
lilie
lawenda
parzydło leśne
runianka japońska
ostróżki
czosnki białe
czosnki fioletowe
czosnki krzysztofa
czosnki główkowate
czosnki hair
piwonie
Perowskia

Ogród na wzgórzu :) 11:57, 08 sie 2015

Do góry
Tawułki które miały być mocno różowe.....

I moja szkółka trawiasta w której dominuje Stipa

Mirkowy ogród (początki) 14:38, 07 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Uuuu to moje wyobrażenie o nim było inne że oj ci taki elegancki jest Edit.jak bygo tak w masie posadzić? plus stipa i jeżówki kolorem podobne do niego

Pomył fajny, ale on się wykłada i brzydko kwitnie i tak mizerny, choc mam go dużo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:24, 07 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Karolino tak stipa tegoroczna mojej produkcji . Rosliny rosną jak szalone

Aniu na rabacie żaden nawóz nie był stosowany, przy sadzeniu używałem jedynie Rosahumusu, ziemia zmieszaną z kilkoma taczkami gliny i kompostu. Na dodatek sekretem części różanej jest jej przeszłość, a dokładnie kurki, które latały w tym miejscu jakieś 10 lat temu

Czy to znaczy, że mamy zacząć od hodowli kur!!!????
Fotki znowu mnie powaliły na kolana Luki, a ja mam pytanie kiedy wysiewasz stipę? i do gruntu czy doniczek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:06, 07 sie 2015

Do góry
Karolino tak stipa tegoroczna mojej produkcji . Rosliny rosną jak szalone

Aniu na rabacie żaden nawóz nie był stosowany, przy sadzeniu używałem jedynie Rosahumusu, ziemia zmieszaną z kilkoma taczkami gliny i kompostu. Na dodatek sekretem części różanej jest jej przeszłość, a dokładnie kurki, które latały w tym miejscu jakieś 10 lat temu
Mirkowy ogród (początki) 14:02, 07 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Też mnie ciemny rozchodnik nie zachwyca.
Uuuu to moje wyobrażenie o nim było inne że oj ci taki elegancki jest Edit.jak bygo tak w masie posadzić? plus stipa i jeżówki kolorem podobne do niego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies