Myśląc o wiośnie, zrobiłam spis oczekiwanych (nowych) roślinek posadzonych jesienią:, od Bogdzi: [b] rudbekia żółta, dzielżan, goryczka,parzydło,miłek od Ani asc: floks kanad. nieb od Popcarol: floks sz. biały od Ell: irys bordo, ketmia bylina od Kris; wielosił, liliowiec rudy ze Skierniewic: lilie zielonkaw 2 i różowe 2 , czosnki nieb. i białe ( w azaliach jap.) tulipany nowe na tych zdj. i pod laurowiśnią, 2 Clematisy nieb. Prezydent i Vyvyan P. nachyłek, śnieżnik, 4 hosty, sasanki 3 kolory, jeżówka czerwona, róża Eden z nasion i podzielone: piwonie czerw. i róż, bratki czerw. i nieb., trawki i trawy, żurawki czerw. rudbekie różowe, cleome, Kupię: astry chryzantemowe, trawki niedźw. futro,tymianek fiolet,macierzanka róż., groszek pachnący, aksamitki białe, surfinie, krokosmia, len, kobea, lewizja, dzwonki Elizabeth Oliwer...
Nie bój się Bociuś ... Wyślemy Ci za ochroniarzy facetów w rajtuzach.... Jak ktoś się nie wystraszy. To może umrze ze śmiechu
Ja wybieram ten sam co Babcia Jasia. Z nami też mieszka Babcia Jasia. A mój Tata mówi, że wszystkie Janeczki to fajne babeczki. Pozdrawiam Was Danusiu serdecznie.
Martusia! Pozdrowienia z zaśnieżonej Małopolski. Zima też ma swój urok
Najpiękniejszy będze w weekend kopiować Pozdrawiam słonecznie
Prawie przez pół dnia obserwowałam dzwońce, które całymi stadkami zlatywały do stołówki. Wcześniej zlikwidowałam karmnik, ale żal mi się ich zrobiło, bo przylatywały i szukały ziaren. Po raz pierwszy przyleciała sikora modra, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia, tak jak i grubodziobowi, który ledwie przysiadł i zaraz odleciał a ja nie miałam aparatu pod reką.
Myszorek (Madzia) prosiła o fotki mojego narożnika z hortensją ! niniejszym wklejam fotę
Nie wiem jak rośnie ten szarłat,podobają mi się jego listki,lubię ro śiny o takich przebarwionych liściach.