gusiarz
20:55, 13 maj 2013
Marysiu - bardzo dziękuję za miłe słowa. Z kolorem kwiatów - i mówię to szczerze - zupełny przypadek. Wiem, że brzmi to niewiarygodnie, ale to prawda. Surfinie i trawy kupiłam w Niepołomicach na tzw. święcie dyszla - jak nazywa mój eM targ, obecnie za Kościołem. Byłam tam, szukając ... dętki do taczki ogrodowej. EM wziął mnie na siłę, a później żałował, bo musiał tachać roślinki. Hi, hi ..sam się o to prosił. Kupiłam carexy bardzo duże. Kosztowały 15 zł - takiej samej wielkości w Obi były po...30 zł. Każdą roślinę podzieliłam na 3-4 kolejne.
Co do derenia u mnie ma złe stanowisko. Rosnie w zbyt mocnym słońcu i latem źle wygląda. Podobno pod korzenie trzeba mu dać kawałek korzenia lub przypróchniałego drwna z lasu. Lubi wilgoć i pięknie kwitnie. Dość szybko się rozrasta rozłogami. Nadaje się pod duże drzewa. Lubi wilgotny cień
Będę próbować zamawiać w Bergenii w Kokotowie - czekam na odpowiedź od nich w sprawie innych carexów.
Co do derenia u mnie ma złe stanowisko. Rosnie w zbyt mocnym słońcu i latem źle wygląda. Podobno pod korzenie trzeba mu dać kawałek korzenia lub przypróchniałego drwna z lasu. Lubi wilgoć i pięknie kwitnie. Dość szybko się rozrasta rozłogami. Nadaje się pod duże drzewa. Lubi wilgotny cień
Będę próbować zamawiać w Bergenii w Kokotowie - czekam na odpowiedź od nich w sprawie innych carexów.