Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 08:24, 11 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Witam Cię Danusiu!
Wśród róż dopatrzyłam się u ciebie różowego dyptama jesionolistnego.
Przesadzałaś go kiedyś? Podobno tego nie lubią. Mam różowego i białego. Chcę je rozsadzić, ale nie wiem, jak się do tego zabrać, bo one podobno takie nietykalskie. Nie chciałabym ich wykończyć niechcący.

Mam ten krzew różowy,ale nie wiedziałam ze jest biały i że ma taka nazwe ja dostałam jako krzew mojżesza lubie jego zapach.
Też go jesienią przesadzilam i dałam sąsiadce połowe myśle że mu mie zaszkodziłam tym cięciem.
Ania i róże i cała reszta :) 08:23, 11 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)

Róże pewnie od Ćwika?
Jego sadzonki są zazwyczaj bardzo dobrej jakości, są ładne, zdrowe i dorodne.
Jasmina ma być pnącą różą, ale niekoniecznie w naszych warunkach urośnie taka, jak trzeba.
Aprikola i Lions to zdrowe odmiany, bardzo u nas cenione, Aprikolę chyba mam nawet na zdjęciu, już poszukam..
Jest

Wpadła mi od razu w oko, jak ją tylko zobaczyłam .
Lions trzeba bardziej opatulić na zimę, bo lubi wymarzać.
Sadzonki zapewne przyjdą nagokorzeniowe, trzeba je na dobę wsadzić do wiadra z wodą, żeby korzenie dobrze się namoczyły, jeżeli pogoda się poprawi do kilku dni, to można je przetrzymać w takiej formie, co kilkanaście godzin wkładając do wody a potem wykładając na ściereczkę na przykład.
Byle nie miały zbyt ciepło. Można je wsadzić do donic po namoczeniu a potem je przenieść do ogrodu. Jeżeli pogoda wciąż nie będzie pewna i spadki nocne będą poniżej zera a w dzień będzie duży plus, to pędy trzeba czymś opatulić, żeby nie odparowywały za dużo wody pod wpływem słońca. Dla tych róż to słońce w połączeniu z mrozem jest gorsze niż sam mróz. Korzeni raczej nie trzeba przycinać, o ile dobrze pamiętam, Ćwik wysyła już odpowiednio przycięte róże. I zapewne prześle też instrukcję co do dalszego postępowania z zakupionymi krzaczkami.

Aniu jesteś niesamowita, rozumiem że bardzo doświadczona dziękuję
Rzeczywiście zakupy z RosaĆwik
W Gąszczu u Tess 08:21, 11 mar 2013

Do góry
łaaaał Tessa, szalejesz....zaraz sobie wygooglam co i jak.....sama ilość już robi na mnie wrażenie

a ja chyba głupotę ogrodową popełniłam...tego mojego brązowego poczochrańca obcięłam...bo nie wiedziałam kto on....a tu Danusia pisze że to Carex....a ich się chyba nie tnie po zimie?....

ale! nie jest źle bo jedną kępkę oszczędziłam...jakbym coś czuła

Rozpoznawanie traw 07:56, 11 mar 2013

Do góry
Dziękuję Danusiu

ale teraz to mam stracha, bo ja tego Carexa dwa dni temu ścięłam, a chyba się tego nie robi?
W Gąszczu u Tess 07:48, 11 mar 2013

Do góry
Teresko zdrówka życzę i tulam ... jeżeli głosowanie jeszcze nie zamknięte to ja też jestem za okrągłymi donicami do host...korytko ciekawe jest ale ja jakoś host w nim nie widzę.....ciekawa jestem tych Twoich odmian

buziaki
Ogród - wspaniałe miejsce na relaks 07:41, 11 mar 2013

Do góry

Nic prócz śniegu, kto by pomyślał, że zbliżamy się do połowy marca
Mój jesienny ogród 06:37, 11 mar 2013

Do góry
Witam wszystkich i dziękuję za życzenia z kwiatkami, ja całkiem zapomniałem, przepraszam i oczywiście też życzę wszystkiego co najlepsze. Wybaczcie ale ja żyję teraz w innym świecie i swoje myśli skierowane mam w inną stronę. Dziś krótko, wróciłem o ósmej z wycieczki, oczywiście zmordowany i muszę iść wcześnie spać. Pokażę wodospad Fintry, który jest na drugim brzegu Okanagan, naprzeciwko budowy. Wodospad jest dość wysoki na pewno ma 15 m, musiałem pokonać chyba ze 300 shodków aby wejść na górę. Byłem tam już 2 razy, w grudniu i w lutym, dwa ostatnie zdjęcia robiłem z góry na budowie, lufą. Dziś piękna pogoda była i ciepło. Pozdrawiam gorąco.

widok z góry

Takie widoki z górnego tarasu, bardzo wysoko i nawet głośno huczy spadająca woda

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 01:06, 11 mar 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Piękna serweta Chyba w końcu muszę też złapać za szydełko

A jako, że u mnie w pracy tydzień przed świętami jest wystawa roślin cebulowych wraz z jarmarkiem szefowa chciała bym wystawił się ze swoimi produktami. Trwa więc malowanie, klejenie i lakierowanie. Pierwsze 16 właśnie skończyłem.

Są świetne, a może zrób tez licytację i pieniążki przekaż na zbożny cel lub pomóż potrzebującemu
Mój kawałek raju II 00:22, 11 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj przed obiadem ptaki wyjadły całą dzienną porcję, nie miałam natłuczonych orzechów więc poszły w ruch płatki owsiane, co też zostało szybko zjedzone w głównej mierze przez tego osobnika

A co to za osobnik? Nie rozpoznaję. Czyżby kos?
Mój kawałek raju II 00:09, 11 mar 2013

Do góry
Na zdrowie, dawno kwiatka nie było to wklejam

Mój 4 arowy azyl... 23:59, 10 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Basiu, przybiegłam wkleić Tobie różę 'Gertrude Jekyll'

O matko, Danusiu, jaka piękna! Dziękuję! Mam wrażenie, że zapach rozsiewa!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:57, 10 mar 2013

Do góry
Aniu jak Ty nie zmarzniesz w tym basenie? gratki z okazji 600 stronki
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:53, 10 mar 2013

Do góry
I ode mnie gratki. Pozdrawiam

Mój kawałek raju II 23:52, 10 mar 2013

Do góry
mira napisał(a)
Aniu u mnie grama śniegu nie ma - dziś zimno, mokro i 1 na plusie - jutro ma być 6 no i od wtorku pogorszenie - oby się nie sprawdziło - co prawda jak w ogrodzie nie można robić to teraz można za to siać coś i już jest to coś - wreszcie upolowałam porcelankę - ciekawa jestem jak wyjdzie w realu - pozdrawiam

Mira tą upolowałaś?
ja dokupilam jeszcze ta prawie czarna a jest jeszcze cala niebieska
Rozpoznawanie traw 23:39, 10 mar 2013

Do góry
beta napisał(a)
proszę o pomoc w identyfikacji tej trawy

To Carex flagellifera albo podobny, ale nie miskant.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/360-urocze-turzyce-czesc-i/photos
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:28, 10 mar 2013

Do góry
Wczoraj odbyło się zmywanie błota z podjazdu po ekipie naprawiającej wodociąg. Ślicznie było, prawda?

Cudnie mam pod bramą, co? Powiedzieli, że jak wyschnie, to tu wrócą uporządkować. Wrrr...

Mój 4 arowy azyl... 23:26, 10 mar 2013

Do góry
Basiu, przybiegłam wkleić Tobie różę 'Gertrude Jekyll'

Róże Davida Austina 23:23, 10 mar 2013

Do góry
Rosa 'James Galway'

Róże Davida Austina 23:21, 10 mar 2013

Do góry
Rosa 'Gertrude Jekyll'

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:06, 10 mar 2013

Do góry
Krokusy podrosły, ale jeszcze nie widać kwiatków

Co zrobić z carex Montana? Ściąć do ziemi czy sama sobie poradzi?

To zielone to chyba stare liście z ub. sezonu?

Na koniec jeszcze szpak na jabłonce. Szaro buro, więc zdj. nieciekawe, ale widać.

Nie podobał mu się aparat

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies