Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:17, 15 kwi 2013

Do góry
Martuś, dzięki za pochwałę dobrze, ze w styczniu podciągnęłam, jak było cieplej, to teraz tak nie straszy
lilie dam jednak do ziemi, nie chce mi się 2 razy z tym walczyć

Działeczka koło Muzeum 12:17, 15 kwi 2013

Do góry
A tu bardzo urokliwy zakątek w Kalwarii Zebrzydowskiej, na dziedzińcu przed klasztorem.

Taki gąszcz - ile tam pająków musi być
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:15, 15 kwi 2013

Do góry
Haniu, pozdrawiam wiosennie. Nowy zakup na moją działkę. Zdjecie jeszcze nie moje, ale zobaczymy jaki będzie efekt latem.

Działeczka koło Muzeum 12:13, 15 kwi 2013

Do góry
Przeglądałam ostatnio zdjęcia ze studiów, choć głównie zajmowała mnie architektura, to czasami i w kadr wlazł jakiś okaz przyrody.

Tu Rogalin i stożki

Oraz magnolia i stożki.

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 12:09, 15 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Joanko rozumiem, że sezon rozpoczęłaś? lubisz niebieski to proszę, dzisiejszy świeżusieńki

ANka!!!!
zlituj się nad tymi co mają daleko do tego błękitu.......................
Biało-Fiolet 11:49, 15 kwi 2013

Do góry
KasiaBialofiolet napisał(a)
Byłam wreszcie na ogrodzie. Powstrzymałam się od prac jeszcze, bo wczoraj głową w lewo przekręcić nie mogłam -tak mnie postrzyknęło.
Ale zdjęcia zrobiłam i poza krokusami znalazłam jeszcze śnieżnika i cebulice. A biały hiacynt lada chwila powinien zakwitnąć z czego się bardzo cieszę, bo bałam się że go przemroziło.

Piękne kwiaty i piękne zdjęcia. Źycze zdrowia.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:49, 15 kwi 2013

Do góry
Joasiu, tym razem naprawdę solidnie działałam myślę, ze już bliżej końca, ale bardzo dziwny ten wirus i jak słyszę, sporo osób bardzo długo choruje i ma podobne problemy, buziam

i cd.

cebulice, myślałam, że pzrepadły
Ogród - Azyl Amatora 11:46, 15 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Macham z mojego wiosennego już ogródka!

Haniu, super są te wiosenne rabaty. U mnie niestety mało jest wczesnowiosennych. Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:40, 15 kwi 2013

Do góry

magnolia gwiaździsta

pod wisterią pełno tulipa nów wschodzi, a potem wyjdą hosty

tu na jesień wcisnę jeszcze więcej krokusów; rabata pustawa, bo nie ma host, jeżów ek, ostróżek i orlików i traw, potem będzie bujna i zaraz zakwitną żonkile i tulipany, a trochę tu nawciskałam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:32, 15 kwi 2013

Do góry
a to moje lilie, w końcu nie posadzone, nawet nie wiem gdzie je posadzić, coś nie mam koncepcji...chyba że chociaż zerwę część darni, pod przyszłą rabatę, aby tylko je póki co posadzić

pomęczę was fotami, takie ogólne spojrzenie na ogród po zimie i nowinki wiosenne
Ogród w kształcie litery" L" 11:25, 15 kwi 2013

Do góry
dolacze jeszcze zdjecie z naniesionym domem i z liniami działki
plot od frontu(zachodu) ma 70m dlugosci
tam u gory bo ona lekko jest pochyła rosna drzewa owocowe,orzech, wisnie maly warzywnik tam nawet powstal
blizej rosna 2 brzozy(w sumie 4) i czeresnia
narazie działka jest obsadzona tujami szmaragd ale przed nimi w myslałam zeby cos posadzic zeby ta działka nie była taka dluga
Ogródek Anity 11:22, 15 kwi 2013

Do góry
Wiosna!!!

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:19, 15 kwi 2013

Do góry
Kasiu, to co umiem w sensie stylistycznego zaplanowania ogrodu, to na sto procent efekt obserwowania tego, co tu na Ogrodowisku mozna zobaczyć. Tak więc na przyuczenie, to nie do mnie, chociaz na pewno wzajemnie sie inspirujemy. Ja widzę jaka ogromną droge przebyłam przez te dwa lata, ile się nauczyłam, jak zmieniło się moje widzenie ogrodu.
Pewnie jeszcze nie raz będe wprowadzać zmiany, bo wiadomo - im więcej wiemy, tym bardziej staramy się doskonalić to, nad czym pracujemy.

Agnieszko, dziękuję. Mam nadzieję juz wkrótce - jak pogoda pozwoli - pokazac efekt razem z nasadzeniami.

Joasiu, dziękuję, też uważam, że warto było. Przedtem było wszystkiego za dużo, chaos i nieporządek optyczny.

Scieżka i jej 'konstrukcja' jest opisana na str. 4. To żeby się nie powatrzać i nie zanudzać. Dodam, że ona leży na betonie. Na gołej ziemi taka konstrukcja wymaga grubszych legarów, ale też mozna to zrobić. Dobrze wyrównać teren, a pod legary wkopać w ziemię np. cegły, jako podłoże. Całość można zagłębić tak, by drewno było na równym poziomie z trawnikiem, dla ułatwienia koszenia, jesli ścieżka biegnie/ma biec przez trawnik.

I wspomnienie z kwietnia 2012 :

Tak juz kwitła moja pierwsza sasanka. W tym roku ledwo się z ziemi gramoli )

I kwitnca wisienka, też rok temu:

Teraz ma jedynie spore paki.

I jeszcze Zawciąg nadmorski, Armeria maritima, malutki, ledwo wschodzi.

Rodzaje donic 11:08, 15 kwi 2013

Do góry
Ja upolowałam na starociach taką balię - w roli donicy też się sprawdza
Na spodzie jest gruba warstwa styropianu, żebym mogła ją przenosić bez połamania kręgosłupa

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:08, 15 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
dzisiaj dzień wypoczynku i powolnej sprawiającej przyjemność pracy
pogoda była piękna, świeciło słońce, w południe w ogrodzie chodziąłm w koszulce z krótkim rękawem.

Dziewczyny pisały aby wyczesać carexy forsted curls Wziełam to sobie głeboko do serca i ruszyłam w trawę ze starą szczotką do włosów A oto i efekt

Marzenko no kapitalny pomysł z tą szczotka, tylko obawiam się, że po moim sobotnim występie w ogrodzie gdzie dokoła sąsiedzi patrzyli przez okna (jak na świrusa) na moje setki doniczek, nakładki z palet - jak sobie ogórdek skrzyniowy robiłam, więc jak mnie jeszcze zobaczą ze szczotką tudzież żółtym grzebykiem, że trawy wyczesuję i im misterne fryzurki robię to na prawdę pomyślą, że wariatka się wprowadziła i mnie palcami na ulicy będą wytykać.
Rozmnażanie hortensji 11:05, 15 kwi 2013

Do góry
A może coś poradzicie na moje hortensje w opłakanym stanie? Rosną w tym miejscu i kwitną około 4 lat, teraz podejrzewam, że już nie mają ani centymetra ziemi. Da się je jakoś uratować?
Czy lepiej poczekać aż się rozwiną trochę, czy teraz przesadzić do gruntu?
Początki w Kruklandii 10:51, 15 kwi 2013

Do góry
I mój wymarzony ambrowiec....trochę mu brakuje do ideału
Początki w Kruklandii 10:50, 15 kwi 2013

Do góry
A z milszych rzeczy...
Kupiłam takie pięknotki

Chcę je wystawić przed drzwi, tylko nie wiem czy już Nic im nie będzie ????
Dolina Tęczy 10:46, 15 kwi 2013

Do góry
beta - taka cudna wiosna to i zdjęcia wyszły cudnie Dziękujuę za odwiedziny

noemi - całkiem ciemna ona nie jest ale ma takie dwa małe okienka i one na stole stały przy jednym z nich, ale ogólnie naprawdę dość ciemno tam było, babcia mi głowę suszyła już od lutego żebym te biedne buszkpany z tej ciemnicy zabrała bo aż żal, ale jak widać na dobre im to wyszło bo gdybym się pospieszyła to by biedaki zmarzły na kość !
Oleandry jeszcze tam stoją, nic nie ruszyły po cięciu, muszę ja na światło wytachać - a znowu ten co w domu zimował i też był przycięty na jesień, wybujał tak, ze wygląda jakby zdziczał Pewnie kwitł nie będzie, ale nas naciszył zimą w domu. Teraz już na dworze się wietrzy.

Początki w Kruklandii 10:33, 15 kwi 2013

Do góry
ewalm napisał(a)
Oj, problema? A dużego?

No ten front nieszczęsny... Już miało być dobrze. Podobało mi się w końcu....a tu o!

Co mogę tam posadzić żeby śnieg tego nie niszczył?

Same byliny?
A moze cos do donic? I targać to przed zimą do garazu????

Ręce już mi opadły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies