Polinko, teraz się sporo dzieje, każdy stara się przed zimą ogarnąć ogród, rozbudowy, przeróbki ...
Na forum brak czasu, czasami nie zdążam nic napisać nawet u siebie, czasami zaglądam na dobranoc do moich stałych wątków i czytam, czasami dam radę odpisać, ale nie ręczę za słownictwo pisane z telefonu, kiedy zasypiam. Modne ostatnio stało się z tego powodu "sadzenie członków", zamiast czosnków, hi, hi
Nie przepraszaj, czasem wpadnij, jak ci sił i czasu starczy
Jutro może wpadną moi panowie od dachu. Czekam na potwierdzenie. Dokupiłam nową papę, bo podbitka będzie wymieniana i dwie belki...
Czemu ta papa taka droga?
Remonty kosztują
Buziaki Polinko.
Zobacz, jak się moje berberysy przy tarasie wybarwiły pięknie:
Taki widok mam z salonu. Jak podrosną szmaragdy, zasłonią ulicę I będą zielonym tłem dla berberysów.
zawsze mi się w nowoczesnych ogrodach podobały choć ja iglakó to nie lubie za małe są na nasze połacie i za drogie to sobie choć w doniczce wsadze.
na swięta pewnie bąbki na kijkach dostanie
Dawno mnie u Ciebie nie było ale powolutku nadrabiam JEsień piękną zobaczyłam ale przeraziłam się trochę tymi przymrozkami. Niestety chyba coraz częściej będziemy mogły spodziewać się takich poranków. Miejmy nadzieję, że słoneczko nas nie zawiedzie i chociaż kilka promyczków co jakiś czas będzie nam dane poczuć
Macham Iwonko i przepraszam, że tak rzadko zaglądam
Ogród masz boooski-ale to wiesz Wszystko mnie w nim zachwyca i kazda pora roku jest cudna. Widzę, że smaragdy dały radę i robią za piękną ścianę!
MAsz jeszcze Chopiny?
Zdjęć żadnych nie mam
Ogród widzę ostatnio tylko przy okazji wyjazdu na zakupy.
Na jutro mam mocne postanowienie, że od rana idę w ogród
Lista do wykonania:
Sprzątnąć liście
Zrobić oprysk gnojówką ze skrzypu
posprzątać warzywnik
podzielić carexy
skosić trawnik
i może odkurzyć choć kilka smaragdów
Jak się ogarnę przed zmrokiem to może zrobię kilka zdjęć trawiszczom