Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 12:28, 08 lis 2016

mira napisał(a)

Ewa pytałaś na wątku o Sissinghurst o zielnik. W tym roku cała część użytkowa była nie do zwiedzania - Dzidka też tak pamięta.
Widzę że ogrody ziołowe Cię męczą i szukasz, a ja radośnie podpatruję za Tobą.

Te sanki to super klamot. Ja mam taki zamiar postawić sanki pod drzwiami na święta i udawać że jest zima . Twoje kultowe.
A klamoty w ogrodzie muszą być. One tworzą klimat i mogą złamać formalność którą tez zauważyłam .

Serduszko miodowo-bursztynowe cudne .

pozdrawiam

Jak mówisz formalność to zaczynam drżeć .

Czy zielniki mnie męczą? Mało jest takich rasowych do zwiedzania, poznania na kontynencie. Tak cudnie wpisanych w całość (dawny szpital i apteka).

Czy ktoś pryskał kiedyś składowane liście w pryzmie mocznikiem? Czy po wygrabieniu mogę nim glebę wokół drzewek opryskać czy to bezcelowe? Mówię tutaj o 3 albo 5% dawce.

Pszczelarnia 13:09, 08 lis 2016

polinka napisał(a)
3.12 dostaniesz opiernicz! Byłaś u mnie i nie dałaś znać! Wiem, że mieliście grafik bardzo napięty ale mogłam chociaż do lasu wyskoczyć na wspólne grzybobranie...

Polinko, wypad trzeba powtórzyć. Ale ja chcę na kajak do Ciebie. Albo łódź.

Najwięcej maślaków było koło parkingu leśnego. A podgrzybków przy drogach leśnych.

Filomena 13:44, 08 lis 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Jak mówisz formalność to zaczynam drżeć .

Czy zielniki mnie męczą? Mało jest takich rasowych do zwiedzania, poznania na kontynencie. Tak cudnie wpisanych w całość (dawny szpital i apteka).

A w Ciechanowcu na Podlasiu byłaś? O ks.Janie Kluku słyszałaś?
Polecam gorąco choć starego szpitala tam nie ma ale inne kompleksy a i owszem...
Pszczelarnia 13:59, 08 lis 2016

Filomena napisał(a)

A w Ciechanowcu na Podlasiu byłaś? O ks.Janie Kluku słyszałaś?
Polecam gorąco choć starego szpitala tam nie ma ale inne kompleksy a i owszem...

Oczywiście, że tak.
Filomena 14:02, 08 lis 2016

To rzeczywiście wiesz o czym mówisz/ piszesz
Pszczelarnia 14:59, 08 lis 2016

Filomena napisał(a)
To rzeczywiście wiesz o czym mówisz/ piszesz

Było o skansenie w Kolbuszowej, to jeszcze w temacie obiektów do zwiedzania polecam wizytę w muzeum w Suchej (koło Siedlec), warto.
Basilikum 19:10, 08 lis 2016

Mi Ewo ten Barok nie pasowal do najstarszej apteki, troche poczytalam i wchodzi, ze kilka bije sie o berlo pierszenstwa
mi po glowie chodzila taka jedna Bawarska z Burghausen ale ona jest najstarsza nieprzerwanie dzialajaca.

Piekne obrazy ziolowe

u mnie ogrodowo juz kicha wiec chociaz u Ciebe popatrze
Pszczelarnia 19:49, 08 lis 2016

Basilikum napisał(a)
Mi Ewo ten Barok nie pasowal do najstarszej apteki, troche poczytalam i wchodzi, ze kilka bije sie o berlo pierszenstwa
mi po glowie chodzila taka jedna Bawarska z Burghausen ale ona jest najstarsza nieprzerwanie dzialajaca.

Piekne obrazy ziolowe

u mnie ogrodowo juz kicha wiec chociaz u Ciebe popatrze

To może pierwsza "świecka" apteka? Czyli założona nie przez stan duchowny?

To może zdjęcie owej Lékárny

Wszędzie przedstawienia jabłka granatu

Basilikum 20:37, 08 lis 2016

piekna jest
20:51, 08 lis 2016
u ciebie zawsze ciekawe klimaty i atrakcyjne foty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies