Czarodziejskie miejsce na ogród dajany
21:22, 10 maj 2013
Jak się masz Dajanko? Mam nadzieję, że masz już spokojną głowę i uporałaś się ze wszystkim, a jeśli nie, to chociaż najważniejsze masz już za sobą? Piszesz o wizycie sąsiadki i jej miłym geście, takie sąsiadki to skarb prawdziwy. Jajeczek prosto spod kurki zazdroszczę, ale sama kupuję ekologiczne, smaczne i nigdy mnie nie zawiodły
Myślisz może, by zrobić ziołowy ogródek? Widziałam bardzo ciekawe pomysły na taki. Planujesz przesadzenie bukszpanów, masz różne odmiany, czy tylko nie rosną jednakowo? Ja mam z bukszpanami dużo kłopotu, strzyżenie dużych okazów jest dość pracochłonne. Lawendę chcesz posadzić na ich miejscu, jest to słoneczne miejsce? Na takim lawenda kwitnie dobrze i nie wyciągają jej się pędy.No i wczesną wiosną przycięta nisko długo wypuszcza nowe pędy, wtedy jest goło jeśli nie ma towarzystwa zielonego.
Mój uśmiech jeśli na smutki jest dobry, to daruję Tobie, jest Twój
a gdybym tak miała jakąś moc sprawczą, to miałabyś wszystko czego do szczęścia trzeba Dajanko. Ale popatrz
z Hanusią "posiedziałyśmy" sobie chwilkę u Ciebie na schodach, wyobraziłam sobie, jak przyjemnie byłoby popijając ziołową herbatę i poplotkować, pośmiać się...
Dajanko, o mojej rabacie opowiem Ci później, teraz idę pościskać się z moją Jolą, wykorzystać chcę każdą chwilę, aż do jej wyjazdu, tak szybko czas mija i dobre chwile.
...i to ścieżka do mnie
Myślisz może, by zrobić ziołowy ogródek? Widziałam bardzo ciekawe pomysły na taki. Planujesz przesadzenie bukszpanów, masz różne odmiany, czy tylko nie rosną jednakowo? Ja mam z bukszpanami dużo kłopotu, strzyżenie dużych okazów jest dość pracochłonne. Lawendę chcesz posadzić na ich miejscu, jest to słoneczne miejsce? Na takim lawenda kwitnie dobrze i nie wyciągają jej się pędy.No i wczesną wiosną przycięta nisko długo wypuszcza nowe pędy, wtedy jest goło jeśli nie ma towarzystwa zielonego.
Mój uśmiech jeśli na smutki jest dobry, to daruję Tobie, jest Twój
Dajanko, o mojej rabacie opowiem Ci później, teraz idę pościskać się z moją Jolą, wykorzystać chcę każdą chwilę, aż do jej wyjazdu, tak szybko czas mija i dobre chwile.
...i to ścieżka do mnie