Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród... reni

Ogród... reni

Anita1978 20:41, 10 maj 2013

Oj, zdublował się
reni 21:19, 10 maj 2013

Agnieszko właśnie ten bodziszek wlazł mi w głowę no i szałwia mi się podoba... żurawki raczej tu odpadają
Anita dzięki...ta tawuła fajna ale czy będzie pasować do reszty?

Zrobiłam taki niby plan... a co za szałwią? Musiałoby być coś wyższego... przed kamieniami może żagwin, a koło szałwi i bodziszka ta tawuła... no nie wiem
Niby malutka rabatka, a problem

AlicyaLK 22:06, 10 maj 2013

Renia, mnie się szałwia tez podoba, zwłaszcza że jest w kilku kolorach, więc można zroić ładne nasadzenia... bodziszek też piękny i ładnie będzie wyglądać... ale czy on nie będzie wchodzić na trawnik? Nie wiem, jak wtedy z koszeniem??? To są roślinki, które i u siebie chcę mieć... więc jest za A pomiędzy te kamienie, to jakieś fajne trawy nie będa pasować? Nie takie wysokie strzeliste, tylko takie o pokroju kopuły... To taka moja wizja, ale ja się nie znam
Bogdzia 22:43, 10 maj 2013

Popieram szałwię , żagwin i tawułę wyższą z tyłu tak jak narysowałaś.Za żagwin może byc też skalnica.
reni 11:11, 11 maj 2013

Dzięki dziewczyny... tak się zastanawiam czy pod płotem koło piwonii mogłyby być floksy?
Szałwię już kupiłam po resztę muszę do ogrodniczego
I znowu pada...
Ewa 20:24, 11 maj 2013

Reni pozdrawiam
AlicyaLK 10:09, 12 maj 2013

reni napisał(a)
Dzięki dziewczyny... tak się zastanawiam czy pod płotem koło piwonii mogłyby być floksy?
Szałwię już kupiłam po resztę muszę do ogrodniczego
I znowu pada...

A jaki kolor szałwi kupiłaś i ile sadzonek? Jak gęsto będziesz je sadzić?
Floksy koło piwoni chyba dobrze by wyglądały Zainspirowałaś mnie tym połączeniem właśnie Może i ja się zdecyduję Albo dosadzę obok szałwi. A jakie floksy byś chciała? Masz jakieś doświadczenie z tymi kwiatami? Nie są trudne w uprawie??

reni 11:39, 12 maj 2013

Szałwii kupiłam 7 sadzonek kolor ma być fioletowy... kupiłam jeszcze bodziszek różowy i tawułkę różową.
Rabatka jest mała z założenia ma być w odcieniach różowo- fioletowych z akcentem pomarańczowym i tu zamiast floksów myślę posadzić liliowce... a jak to wyjdzie to okaże się w praniu.
Floksy mam już w ogrodzie różowe i białe mi akurat rosną dobrze i nie sprawiają problemu.

Plany na nią były inne chciałam tam posadzić hortensje 3 sztuki i trawy... nawet jedna została w tamtym roku posadzona zaraz za tujami tak na próbę, ale niestety pies mi ją załatwił..dlatego będzie taka rabatka bylinowa jeżeli coś tam zniszczy to nie będzie aż tak szkoda
AniaDS 12:28, 12 maj 2013

Liliowce będą nie do zdarcia .
reni 12:31, 12 maj 2013

AniaDS napisał(a)
Liliowce będą nie do zdarcia .

Witaj Aniu
Tak, to prawda... ja liliowców mam aż nadmiar rozrastają się w straszliwym tempie