Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:13, 09 kwi 2013

Do góry
Dla Agi ,i innych gości ,mało widać bo zamglone ,obiecałam to wstawiam jak jutro będzie ładniej to zrobię jeszcze raz.Kameduli.

Benedyktyni w Tyńcu.
Blaski i cienie nowego życia 15:09, 09 kwi 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
A dziś na oczekiwanie ciepła w ogrodzie
rzodkiewka rośnie, listki hortensji pnącej coraz większe i begonia idzie w górę

Życzę odwiedzających wspaniałego dnia,
pełnego nadziei na pojawienia się słońca
bo ptaszki od rana latają i nam śpiewają
że słoneczko zaświeci
nie tylko dla nich ale i dla nas

Obejrzałam cały szał doniczkowy i ten tu cytowany i że humor dopisuje, jak to miło słyszeć
a plony będą obfite
Ulus pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:02, 09 kwi 2013

Do góry
Z Kwiatyllo i Liliypol dotarły wszystkie lilie, w sumie 51 sztuk i 6 sztuk cynobrówki i co ja mam zrobić, wyglądają tak?

Ogród z platanem. 14:59, 09 kwi 2013

Do góry
Znudziło mi się już oglądanie tych szarości Dzisiaj tylko 4°C i pierwszy dzień bez jakichkolwiek śladów śniegu. Podobno już za kilka dni ma być ponad 10°C więc wszystko nareszcie zacznie wyglądać jak na kwiecień przystało. Zawsze to jakieś pocieszenie...Do tej pory mogę pokazywać tylko krokusy, jedyne rośliny, które kwitną

Na szczęście widać już po innych, że budzą się do życia. Choćby sasanki

Byle do maja...
W cieniu - zacieniona 14:55, 09 kwi 2013

Do góry
Byłam dzisiaj w małym ogrodniczym sklepiku po obornik w granulkach...kupiłam go po raz pierwszy,jeszcze dokładnie nie wiem co z nim zrobię...przy okazji zaliczyłam nowe bylinki,kłącza ładne,rozrośnięte.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:34, 09 kwi 2013

Do góry
Nasypałam ziemi i wysiałam werbenę karłową. Jedne nasiona przysypane, drugie na wierzchu.

Ogrodowe skarby 14:34, 09 kwi 2013

Do góry
No i jeszcze Wam pokażę róże.... rosną jakoś tylko jedna jeszcze nie ma listków w sumie to ma jeszcze czas!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:33, 09 kwi 2013

Do góry

Małe klosze

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:32, 09 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:31, 09 kwi 2013

Do góry

Ogrodowe skarby 14:31, 09 kwi 2013

Do góry
Wczoraj byłam w obi ale mają strasznie roślinki przesuszone i wyciągnięte z braku słońca.Kupiłam na przecenie takie wybujałe lawendy - zobaczę co z nimi będzie dzisiaj pikowałam pelargonie

widzę że z mojego siania coś tam zeszło Torf popękał ale nie znaczy to że jest suchy przenosiłam skrzynki i tak się zrobiło.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:30, 09 kwi 2013

Do góry
Wzięłam się za pikowanie pomidorów

Najpierw warsztat pracy, czyli ziemia, szufelka i doniczki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:26, 09 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:25, 09 kwi 2013

Do góry
W Warszawie też jest kompostownia, kiedyś kupowałam na wywrotki, ale trafiały się różne zanieczyszczenia, jak to w kompostowni miejskiej

Rano z Gosią byłyśmy na giełdzie Ja mam takie kwiatki

Cupressus macrocarpa 'Goldcrest'

Ponieważ wianki mam różowe - idę w róż

Wiejski Ogród Moniki 14:24, 09 kwi 2013

Do góry
Witam wszystkich .
Na początku chciałam powiedzieć , że uwielbiam wasze Ogrodowisko które mam nadzieje stanie sie też moim Ogrodowiskiem.
Mieszkam na wsi od dwóch lat sprowadziłam sie tutaj z województwa mazowieckiego.
Od tej wiosny pragnę realizować swoje marzenia o wiejskim ogrodzie . Zastanawiacie się pewnie co rozumiem przez wiejski ogród... Otóż dla mnie wiejski znaczy :
- nie do końca uporządkowany
- w który wkradła się odrobina dzikości
- który lekko wymknął się spod kontroli
itd...
Teraz kilka fotek z mojego ogrodu: (to część ogrodu najbliżej domu , ogółem całości jest 60 arów)

Tutaj chciała bym, aby powstał ogród różany ... począwszy od wejścia z pergolą różaną ...
Jest to powierzchnia gł. 13m, szer. 3,5 m

Po lewej stronie miejsce letnich biesiad w oddali natomiast taki ala skalniak ... do tej pory mój ogródek eksperymentalny ...
W w tym sezonie mam zamiar stworzyć na owym murze z czerwonej cegły graffiti z mchu ...

Tutaj plac dla dzieci piaskownica którą widać po wisienką zostanie przesunięta . Jest również latem zawieszany hamak od wisienki do karmnika . Wychodek w tym roku zostanie przesunięty głębiej i odnowiony a raczej postawiony nowy . Chciała bym posadzić woku niego jak również z przodu coś co by go zasłoniło. Pod płotkiem od cypryska do wychodnka chcę posadzić lawendę. Jest to sloneczne miejsce więc mam nadziję, że będzie się tam czuła i rozwijała dobrze.

Oczko wodne slużące latem jako basen dla dzieci.

Plac parkingowy dla gości.

Tutaj w tym roku od strony iglaków w przód na całej szerokości będę tworzyła rabaty kwiatowe.

Co do fundamentu na którym rośnie wierzba na razie nie mam planów kiedyś chciała bym postawić tam domek letniskowy pod agroturystykę .

To jest ciekawe miejsce ... dół wkoło niego masa kamieni bardzo słoneczne miejsce w tym roku mam zamiar obsadzić je dyniami.

To z innej perspektywy ujęte miejsce pod agroturystykę.

Plac przed domem który musimy doprowadzić do porządku do przyszłej wiosny gdyż takiego błota dłużej nie zniosę .

Ogródek dawniej służący jako warzywniak teraz ze względu na coraz większe drzewka owocowe stał się sadem.

Niestety zdjęcia wczesno wiosenne więc jeszcze ponuro ... śnieg ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies