Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kindzia 13:45, 08 maj 2013

Słonecznie macham
Milka 15:13, 08 maj 2013

Ania, modrzewnica powaliła mnie na kolana! moja była w złym miejscu, sadziłam jak pisali i ledwo zipie, liczę, że odbije
buziaki i czekam na cynobrówkę, te woje 10 cm!!!
JulkAd 15:18, 08 maj 2013

asc napisał(a)

nadrabiam prace....... wiec mnie tu nie ma...

dlatego poddałam się walkowerem.. i odżałowałam nawet 3 sekundy (na napisanie)... nie mam judaszowca i wawrzynka.... to mi się nasunęło przed 3 sekundami.. a przy 10 sekundach wymieniałbym więcej.... np. obielę na którą choruje... i trawa Everest.. a i kolonów jest dużo i buczka żadnego nie mam......
Tak a propo.. coś mi mój klon palmowy pochorował sie,, wszystkie liście wyglądają jakby zwiędły..a sucho nie ma.. a taki był śliczny....

Aniu ja mam klona o bordowych liściach...i wprawdzie nie jest palmowy, ale z moim się dzieje dokładnie to samo
JulkAd 15:25, 08 maj 2013

asc napisał(a)

Wyczytałam, że klony tak mogą zareagować na mokro i ciepło.... tak pisałą Danusia na forum.. wiec dostał dziś cieniówkę .

A to wada krokusów w trawniku... nie ma koszenia a pasuje jeszcze miesiąc nie kosić..

Mówisz, że cieniować trzeba?...i co jest nadzieja, że odbije?, bo ja o swojego się martwię...ale mój już teraz w cieniu stoi, ale do 14 to ostre słońce było....jutro go będę cieniować jak upał będzie...

.......fryzurka na trawniku bardzo na czasie...taki wicherek na grzywce
popcorn 15:30, 08 maj 2013

Ładnie wyglądają krokusy na trawniku, a teraz, przynajmniej pracy mniej
Ale trawnik masz wypasiony, zamień się!

pozdrawiam!!
Tess 19:00, 08 maj 2013

asc napisał(a)
Dla Tess jak zajrzy.. runianka i modrzewnica... coś wiecznie zielonego i pod krzaki horti

Tess zajrzała Jakże mogłaby nie zajrzeć? Nawet sporo do tyłu poczytała, choć nie wszystko zrozumiała (dialogi na cztery nogi o pokrzywie, co ją Irence dałaś, a teraz wyrzucasz. Co to za pokrzywa?)
Ależ się naoglądałam, zmysły ukoiłam taką ilością pięknego kwiecia.

Dziękuję za rady, o runiance pomyślę, modrzewnica, choć mi się podoba, nie pasuje kolorystycznie (chyba).

eliza3 20:39, 08 maj 2013

Aniu, byłam, tulipanki zobaczyłam, wszystkiego nie przeczytałam, ale nadrobić tydzień nieobecności to już nie lada wyczyn.
Zauroczyły mnie pełniki i podziwiam, omijanie krokusów podczas koszenia. Mój M kosi wszystko co mu stoi na drodze, w ostatniej chwili uratowałam malwę, w ubiegłym roku mi się nie udało
Mam nadzieję, że jak będzie miała pół metra to się zastanowi czy to chwast
Mala_Mi 20:41, 08 maj 2013

Edi00 napisał(a)
Ja jeszcze doczytałam, że klony nie lubią stojącej wody i często po obfitej burzy kiedy nazbiera się zbyt dużo wody korzenie natychmiast zamierają- trzeba tą wodę odprowadzić i jeszcze przeczytała, że czasami ph gleby może powodować takie więdnięcie liści- one lubią lekko kwaśną ziemię albo jescze, ze jest taka choroba grzybowa Wertycylioza, która objawia się nagłym więdnięciem całego pędu, ale jak sie ja leczy tego nie wiem...

Wertycylioza -tego się nie leczy.. to się od razu wyrzuca...

Ale zakwasić lekko ziemie to dobry pomysł.. u nas jak wiesz jest gorąco i ulewne deszcze... korzenie łapią choroby grzybowe ...

Wiec skupmy się na tym co nie zdycha.

Nie zdycha zielsko po warzywniku i szklarni.. pobojowisko.. kiedyś będzie tu pięknie Może nie jak u Madżenki..ale postaram się

Mala_Mi 20:44, 08 maj 2013

anula_wn napisał(a)
Aniu, pięknie u Ciebie jak zwykle !!!! czarne tuliapny - bajka
ciekawe czy moje się rozwiną.,....?

Rozwiną się... u Was było i jest zimniej niż u nas ... patrzę, że u nas wiosna dużo szybciej.

I jakiś widoczek.

Mala_Mi 20:47, 08 maj 2013

jotka napisał(a)

Uwaga, uwaga, opóźniony pociąg ogrodniczki mimo woli wjeżdża na wątek ... A ja stoję na stacji i czekam, bo warto

Ja do swoich klonów gadać chyba zacznę, żeby szybciej rosły

Pociąg opóźniony i odjeżdża bo muszę jeszcze trochę podłubać w pracy..
Ale przełęcz floksikowa do prezentacji.. mi się podoba, a jestem taka, że zwykle do wszystkiego mam zastrzeżenia...