Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 17:53, 16 maj 2022

Do góry

Golden Falls też ma listeczki

Z mistrzem drugiego planu
Ogród z zegarem 17:51, 16 maj 2022

Do góry

Judaszowiec i malutkie listeczki
Ogród z zegarem 17:50, 16 maj 2022

Do góry

W tle spaceruje Venus
Ogród z zegarem 17:49, 16 maj 2022

Do góry
Daga, ja przed covidem miałam zaplanowany wyjazd w kwietniu 2020, bilety kupione na jesieni rok wcześniej, i co? I w marcu zamknęli granice . A tamten kraj dopiero w zeszłym roku się otworzył.

Akumulatory to chyba jakieś słabe mam, bo dziś ledwo żyłam, jak wróciłam z ogrodu (z pielenia ).

Ale zrobiłam tez kilka fotek

Po ścięciu tulipanów, kukliki są bardziej widoczne
Ogrodowe wariacje 17:42, 16 maj 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Wyplewiłam kilka wiaderek chwastów na nowej rabacie oczywiście obrzeże nadal czeka na zrobienie, no cóż czasu mało. Po wycięciu tulipanów EE zostały ciemne i fajnie to wyszło bo cały czas coś kwitnie. Dosadzę lawendę i rozchodniki, dokupię jeszcze kilka jeżówek i tyle. Cały czas coś będzie kwitło. Myślałam jeszcze o szałwi caradonna, ale nie wiem czy przy lawendzie to nie za dużo. Czosnki już pękają, czuję, że będzie ciekawie

To mi się bardzoooooo podoba
Brzozowy raj 17:04, 16 maj 2022

Do góry
Tak szybko czas leci. Zaraz będzie po wiośnie

W ogródku emerytki 16:31, 16 maj 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)
Grażynko, paczka wysłana pocztą dziś o 10,40 oczekuj więc i baw się dobrze. Zapewnij zacienione miejsce, by odsapnęły po podróży. Najlepiej dzielić palcami, a nie nożem. Zresztą co ja pouczam doświadczoną ogrodniczkę ... Pozdrawiam i liczę, że praczka dojdzie cała i bez uszczerbku...Powodzenia.

Elisko, Ty chyba ogołociłaś z pół ogrodu, bo to wielka paka
Cieszę się bardzo i oczywiście dziękuję

Zrobię jak radzisz, najpierw do cienia, potem na docelowe miejsca.
Nawet doświadczona ogrodniczka, którą nota bene nie jestem, chętnie słucham dobrych rad.
Na 1000% będą dobrze rosły
Przerabianie ogródka pod swój gust 15:44, 16 maj 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pewnie teraz pieski są na pierwszym miejscu. Ja z przyjemnością obejrzę zdjęcia i piesków i ogrodu.

Dzieci, ich szkoly, praca no i psy. Szczegolnie ze teraz cwiczymy na wystawy

W samym słońcu 15:27, 16 maj 2022

Do góry
Kamila,tu chciałam ją dać na brzeg rabaty. Z tyłu są limelight

I zastanawialam się czy tu też jej nie dac na brzeg rabaty

Może tu posadzić wzdłuż bodziszek rozanne? Nada się na ten kawałek? Jak tak to co ile go sadzić?
Przerabianie ogródka pod swój gust 15:07, 16 maj 2022

Do góry
gogo napisał(a)
A co tu tak mało zdjęć Twojej pięknej wiosny?

Owieczki w roślinach - super pomysł

Przepraszam, juz nadrabiam zdjecia sprzed 2 tygodni i aktualne. Strasznie u nas sucho. Ma byc dzis burza i mam nadzieje, ze w koncu popada, bo juz latam z konewka. Dziwna mam te ziemie. Niby piaszczysta glina i po zimie bardzo mokra, to jednak szybko robi sie skorupa. Sciolkuje, przy sadzeniu przekopywalam z dobra ziemia i piaskiem . Miejscami jest juz lepsza, ale nadal no nielatwa ziemia.

owieczki

Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:48, 16 maj 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Pozbywam się ID .

No nie wierzę A jeszcze niedawno radziłaś mi przycinac ID wiosną i ja dopiero jestem na tym etapie. Czyli przyjdzie kolejny i też będę wykopywac??
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:27, 16 maj 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Zobacz, czego dokonałaś :

O tak! Tymi własnymi ręcami prawie wszystko zrobiłam! Dumna jestem z siebie i z mojego kręgosłupa, że dał radę
Bez Was by tak łatwo nie poszło!
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:17, 16 maj 2022

Do góry
Zobacz, czego dokonałaś :

Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:10, 16 maj 2022

Do góry
Czy ktos pomoże zdiagnozować, co może się dziać z moim tulipanowcem? Wypuścił pąki normalnie ale z nich rozwinęły się jakiś zdeformowane i karłowate listki.

W poprzednim sezonie rósł normalnie, na jesieni miał niepokojące ciemne przebarwienia więc uznałem, że to jakaś choroba grzybowa - w marcu opryskałem go miedzianem, a w kwietniu Scorpionem dodatkowo podlewając ten sam roztwór w korzenie.

Wiosną też zaplikowałem mu w bryłę korzeniową dość sporo obornika suszonego w granulkach.

Czy któreś z tych zabiegów mogły spowodować takie uszkodzenie listków czy jeszcze inna przyczyna?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:07, 16 maj 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Zagajnik jest w rogu działki przy tarasie, może na tym zdjęciu lepiej widać.

Tak bym zakończyła ten trawnik żeby było zejście z tarasu, wtedy brzoza nie jest w ścieżce komunikacyjnej bo tam by się nie chodziło bo byłaby rabata.

Musę coś posadzić przy oknie gdzie jest lilak, z tym, że muszę ze dwa razy w roku mieć dostęp żeby okno umyć z zewnątrz bo ono się nie otwiera. Powtórzyć kompozycję z winka domu, czyli rozchodniki i liatry? Czy jakieś trawy, lawendy? Mam cztery krzaczorki jeszcze lawendy, mogłabym je przy tym oknie posadzić. Tam mało wody, bo pod okapem i słonecznie.

I to rozwiązanie jest super .
Ogrodowe wariacje 13:01, 16 maj 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Zawracałam Wam głowę tymi doniczkami ale lubię jak mi wszystko ze sobą pasuje

Dzisiaj w Biedr... przez przypadek wpadły mi takie jak na zdjęciu, kupiłam dwie na próbę. Powiem Wam, że mi pasują. Są solidne, pasują kształtem do tych moich kostek, kwadratów, itp. i cena przystępna. Mam do wsadzenia graba, którego będę sobie formować, klona do czasu gdy zdecyduje o jego miejscówce w ogrodzie i surfinie sezonowo. Jeszcze jedna by się przydała

Idealnie pasuja. Moją betonową oddaje bo za jasna. Może tez zajadę do Biedry - może i u nas rzucili
Wiśnia piłkowana 'Kanzan' - Prunus serrulata 'Kanzan' 12:58, 16 maj 2022

Do góry
Flesz napisał(a)
Witam. Moja wiśnia piłkowna Kanzan zakwitła w tym roku ale na biało. Kolor różowy gdzieś tam ledwo widać w głębi kwiatów. Jaka może być przyczyna? Wiśnia kupiona i posadzona w gruncie rok temu w kwietniu/maju jako już kwitnąca na różowo. W styczniu tego roku przesadziłem ją do dużej donicy, do ziemi piaszczysto gliniastej zmieszanej pół na pół z ziemią próchniczą.

W tym roku to samo drzewko - kolor bardzo zadowalający Nie sypałem azofoski a późną jesienią dostały polifoskę. NIe wiem czy to pewna przyczyna lepszego wybarwienia, ale jest taka możliwość

Ogrodowe wariacje 12:58, 16 maj 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Pomarańcze i żółte już kończą, ale te czarne i mocno fioletowe moja nowa miłość

Zgrały się z bordowym kolorem klonów sąsiadki i mojego palmowego także Na żywo super to wygląda i jest tak jakby efekt był zamierzony

Widzisz jak można szybko zakochać się w czarnych tulipanach Już wiem , że dokupię ich na jesieni minimum setkę . Te ciemny fiolet tez piekne. U mnie przy platanach wyglądają super.
Czy Ty EE wycięłaś całkiem przy ziemi? Łącznie z liśćmi?
Zieleń, drewno i antracyt 12:52, 16 maj 2022

Do góry
U mnie szpinak zaraz pójdzie w kwiaty, wczoraj zerwałam z jednej kwatery cały, dziś z drugiej będę wyrywać.
Sałata wysiała mi się sama w ilościach hurtowych. Nie ma co jej dawać do szklarni tylko siać od razu do gruntu. Niektóre siewki zostawione od jesieni mają już spore główki.
Sałaty lubię mieć jak najdłużej dlatego nie zrywam całych główek, tylko odrywam liście od dołu.
W zeszłym roku chyba ze dwa miesiące się objadałam sałatą
Moje pomidory stoją na ogrodzie w donicach już 3 tydzień. Jak zwolni się miejsce po szpinaku to idą do gruntu

Tu je widać

A to jasnozielone, to sałaty
Chce ktoś? Mam ilości hurtowe

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:31, 16 maj 2022

Do góry
Wiosna i u mnie się rozkręca
Fajny ten ambrowiec

Buczek też niczego sobie

Królowa czosnków jest tylko jedna ale ja też jakieś mam

I mój ulubieniec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies