Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 10:56, 20 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Powiem Ci, że pamiętam swoje rozmyślania nad zacienieniem tarasu i wiem ciężka sprawa się zdecydować - my nawet żaluzje fasadowe bralismy pod uwage (ale one strasznie drogie) i stanęło na zasłonach - koszt w porównaniu do innych rozwiązań naprawdę niewielki

Czy do kostki nie pasuje? Moim zdaniem fajnie by zmiękczyły surowość betonu ale wiadomo to Ty musisz być przekonana

eM myślał o roletach (bo spodobały mu się rolety na tarasie w naszym ap w Barc) ale jednak też uważam tak jak Ty, że to za drogi interes ... chyba jednak najbardziej nakręciłam sie na to drzewo ... bardzo Ci dziękuję za pomoc, zdjęcia u mnie i rady
Na zielonej... trawce :) 10:54, 20 lut 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Matko, jaki Ty masz piękny taras
Wszystko masz piękne, takie dopracowane

P.S. Mój M rocznik 83 Ja ciut młodsza

No nie wszystko, ale dziękuję - miło mi bardzo

ps.
Na zielonej... trawce :) 10:52, 20 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Dziękuję Angelika Dla mnie te Twoje są ładniejsze ... też mi się takie grubsze podobają ... ale wydaje mi się, ze one najlepiej komponują się z drewnianą podłogą a u mnie kostka ... hmmm ... mam dylemat

Powiem Ci, że pamiętam swoje rozmyślania nad zacienieniem tarasu i wiem ciężka sprawa się zdecydować - my nawet żaluzje fasadowe bralismy pod uwage (ale one strasznie drogie) i stanęło na zasłonach - koszt w porównaniu do innych rozwiązań naprawdę niewielki

Czy do kostki nie pasuje? Moim zdaniem fajnie by zmiękczyły surowość betonu ale wiadomo to Ty musisz być przekonana
Na zielonej... trawce :) 10:48, 20 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Musiałam sie wrócić żeby to napisać ... widok z tarasu przecudny )))))

Reniu wiosny, lata już chcę...

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Olu raz, dwa razy na sezon piorę mimo iż białe kurz jakoś bardzo nie rzuca się w oczy

nie jest źle myślałam, że częściej od kurzu gorsze muchy

Do góry
Efffa napisał(a)
Jeżu, Angelika, jaki Ty masz cudny taras i widoki z niego,
Kolezanka ma taki prasowacz i jest z niego baaardzo zadowolona, mnie by sie taki do firan przydal, bo potem milion razy sciagam i wieszam firany, wiecznie gdzieś pominęlam

Dziękuje bardzo lubimy tam przesiadywać, już czekamy aby meble tarasowe wyciągnąć

Co do prasowacza, to właśnie do firan bardzo przydatny, ja też ciągle coś ominę przy roletach rzymskich to szczególnie widoczne - nie zgubi się w fałdzie no i te na tarasie też bym machneła od razu, a z reguły meble już stoją eM odpoczywa, a ja ślęczę przy desce a metrów tych zasłon troszkę jest Dzięki za info
Na zielonej... trawce :) 10:44, 20 lut 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Świetnie masz
Jak często trzeba prać takie zasłony wiszące na zewnątrz ?

Olu raz, dwa razy na sezon piorę mimo iż białe kurz jakoś bardzo nie rzuca się w oczy
Na zielonej... trawce :) 10:42, 20 lut 2017

Do góry
Oj Basiu tęsknie już za tymi zielonym widoczkiem i kawka na tarasie
Na zielonej... trawce :) 08:58, 20 lut 2017

Do góry
Dla Renii zasłonki

moje nie są ażurowe - zatrzymują więcej promieni słonecznych, a o taki efekt mi chodziło. Poza tym mają bardzo fajną fakturkę, są dość grube, wyglądają trochę jak z lnu (nie przepadam za tymi błyszczącymi sztucznymi)

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:43, 20 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Angelika A można to gdzieś obejrzeć w internecie?
A swoje pokazywałaś?

W necie właśnie nie mogłam znaleźć, ale jeśli masz nc+go to możesz sobie odtworzyć.

gdybyś jednak nie miała zrobiłam Ci fotki z mojego tv

na koniec ogólny zarys ogrodu, który jest nowoczesny, a mimo to romantyczny akcent zasłonkowy wg mnie wygląda pięknie

ps. moje zasłonki wstawię u siebie, żeby nie zaśmiecać Ci wątku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:08, 19 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu ja bym nie sadziła trzeciego graba - taki widok szkoda by mi było zasłaniać

Oczywiście rozumiem Twoją chęć zacienienia tarasu Mój także jest od zachodu (zadaszony) słońce ok 16-17 jest na tyle nisko, że świeci nam prosto w oczy i tak do całkowitego schowania się za horyzont.

Parasolki nie polecam - testowaliśmy kilka tygodni kilka lat temu - u nas dość wieje także ciągle się okręcała, zdarzało się że trzeba było w nocy wstawać jak zapominaliśmy złożyć, a na burzę się zbierało

Nie chcieliśmy na stałe odgradzać widok ogrodu, więc ostatecznie mamy zasłony - białe, fakturowe zatrzymujące promienie słoneczne na przelotkach, z możliwością przesuwania na całej szerokości tarasu. Moim zdaniem wyglądają bardzo elegancko - sprawdziły się super - wreszcie można posiedzic o każdej porze dnia

Ostatnio na Domo+ w Domach Gwiazd serii 6 był pokazany miedzy innymi taras Kasi Sokołowskiej - dom, ogród bardzo nowoczesny i na tarasie miała właśnie piękne lekkie zasłonki tiulowe - bajecznie to wyglądało

Angelika A można to gdzieś obejrzeć w internecie?
A swoje pokazywałaś?
Na zielonej... trawce :) 19:48, 19 lut 2017

Do góry
Dziękuję Sebek za głos

Koszul często nie noszę, eM też także więc od święta poświęce się i użyłąbym tradycyjne - domyślałam się, że nie da się nim zrobić tzw. kantów czy na koszuli czy spodniach.

Tak wiem musi byc na wieszaku - pod wpływem pary i ciężaru tkaniny zagniecenia rozprostowują się

Na zielonej... trawce :) 19:03, 19 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Nikt nie ma prasowacza parowego? Z chęcią poczytałabym trochę opinii - mus sprawdzić w necie.

Myślę, że super sprawdzałby się też przy prasowaniu rolet rzymskich już na oknie ich nienawidzę najbardziej w prasowaniu

Mam takowe żelazko w pracy - ogólnie fajnie się tym prasuje, ale ma parę wad. Koszula nigdy po nim nie bedzie tak gładka jak po użyciu zwykłego zelazka - a przecież po to się ją prasuje, by była idealnie gładka... Dodatkowo łatwo się tym poparzyć (mi jeszcze się nie zdarzyło, bym się nie przypiekł ) i co najwazniejsze - jak coś chcesz wyprasować to musi być na wieszaku - inaczej nie wyjdzie... Najwiekszy plus - nigdy niczego nie przypalisz, jedziemy ze wszystkim równo - wiskoza, jedwab, modal - o bawełnie nie wspominam
Na zielonej... trawce :) 18:55, 19 lut 2017

Do góry
Nikt nie ma prasowacza parowego? Z chęcią poczytałabym trochę opinii - mus sprawdzić w necie.

Myślę, że super sprawdzałby się też przy prasowaniu rolet rzymskich już na oknie ich nienawidzę najbardziej w prasowaniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:50, 19 lut 2017

Do góry
Reniu ja bym nie sadziła trzeciego graba - taki widok szkoda by mi było zasłaniać

Oczywiście rozumiem Twoją chęć zacienienia tarasu Mój także jest od zachodu (zadaszony) słońce ok 16-17 jest na tyle nisko, że świeci nam prosto w oczy i tak do całkowitego schowania się za horyzont.

Parasolki nie polecam - testowaliśmy kilka tygodni kilka lat temu - u nas dość wieje także ciągle się okręcała, zdarzało się że trzeba było w nocy wstawać jak zapominaliśmy złożyć, a na burzę się zbierało

Nie chcieliśmy na stałe odgradzać widok ogrodu, więc ostatecznie mamy zasłony - białe, fakturowe zatrzymujące promienie słoneczne na przelotkach, z możliwością przesuwania na całej szerokości tarasu. Moim zdaniem wyglądają bardzo elegancko - sprawdziły się super - wreszcie można posiedzic o każdej porze dnia

Ostatnio na Domo+ w Domach Gwiazd serii 6 był pokazany miedzy innymi taras Kasi Sokołowskiej - dom, ogród bardzo nowoczesny i na tarasie miała właśnie piękne lekkie zasłonki tiulowe - bajecznie to wyglądało

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:23, 19 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Kasiu to i ja na pocieszenie dorzucę, abyś uświęciła się w przekonaniu, że to po prostu życie...

W ubiegłym roku przy parkowaniu nie zauważyłam bardzo nisko osadzonej studzienki, oczywiście wjeżdżając na nią kołem "zawiesiłam się" przednią częścią zderzaka (jest wyjątkowo nisko osadzony) o krawężnik, zderzak oczywiście pękł. Dodam, iż ze względu na jego wysokość muszę bardzo uważać na wszystkie krawężniki, dziury itd., no pech chciał, że studzienki nie widziałam

Ale żeby nie było że to przypadłość czysto kobieca dodam, że eM ma więcej na koncie np. wyjezdzanie z podjazdu przez zamkniętą bramę czy cofanie z lawetą (zapominając, że ją ma za sobą) oczywiście zdarzenia odznaczyły swoje piętno na blacharce

A to u mnie jest notorycznie,bo też mam nisko zderzak i ciągle ryję po krawężnikach.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:30, 17 lut 2017

Do góry
Kasiu to i ja na pocieszenie dorzucę, abyś uświęciła się w przekonaniu, że to po prostu życie...

W ubiegłym roku przy parkowaniu nie zauważyłam bardzo nisko osadzonej studzienki, oczywiście wjeżdżając na nią kołem "zawiesiłam się" przednią częścią zderzaka (jest wyjątkowo nisko osadzony) o krawężnik, zderzak oczywiście pękł. Dodam, iż ze względu na jego wysokość muszę bardzo uważać na wszystkie krawężniki, dziury itd., no pech chciał, że studzienki nie widziałam

Ale żeby nie było że to przypadłość czysto kobieca dodam, że eM ma więcej na koncie np. wyjezdzanie z podjazdu przez zamkniętą bramę czy cofanie z lawetą (zapominając, że ją ma za sobą) oczywiście zdarzenia odznaczyły swoje piętno na blacharce
...uDany ogród 20:52, 17 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Smakowicie wyglada to jabłuszko skradne je zaraz

Uwielbiam takie jabłka prosto z drzewa
Ale winogronka też mogą być

...uDany ogród 20:44, 17 lut 2017

Do góry
Smakowicie wyglada to jabłuszko skradne je zaraz
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:39, 17 lut 2017

Do góry
Jolanta pobiłas wszystkie przygody samochodowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies