Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:09, 01 cze 2015

Do góry
Troszkę zdjęć z wczoraj, jarmark już powoli się kończy
Mój 4 arowy azyl... 07:54, 01 cze 2015

Do góry
Widzę zakupy bardzo udane Brunnery tak mi się podobają, ale totalnie nie mam gdzie posadzić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:53, 01 cze 2015

Do góry
Aniu z tym wyglądaniem po zimie to trudno mi doradzić bo nie zwracam już na to uwagi jakoś nie ma na to reguły wszystko zależy i od zimy i od stanowiska
Co do ładnych fioletowych odmian to na pewno Shanghai, Gunsmoke mniej fioletowa, ale ma podobnie srebrzyste liście do Milan i niezawodnie rośnie, Midnight Ruffles, Georgia Plum(ta nie przetrwałą mi mokrej wiosny w zacienionym miejcu) W tym roku weszła do sprzedaży mozcno fioletowa Odmiana Forever Purple, będę ją niedługo miał. Cracked Ice też bardzo ładna, ale również bardziej srebrzysta.

Marzenko tak jest u mnie też kilka róż powinno zakwitnąć w niedługim czasie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:21, 31 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko byłem w jednej szkółce pod koniec kwietnia i jak zobaczyłem Carexy to się aż przeraziłem, Evergoldy Everlime, Ice Dance wszystkie były ścięte na bardzo krótkiego jeża, niektóre nawet na 3cm i dowiedziałem się, że robią tak co roku z powodzeniem i kępy są wtedy świeże, bo te zeszłoroczne liście i tak po pewnym czasie będą brzydkie widzę to u siebie na Evergoldach, które po zimie nie były w ogóle uszkodzone, a teraz te liście nie obcięte zaczynają marnieć. Pozostanie bawienie się w kopciuszka.
Mimo wszystko tak z drugiej strony nie wiem, czy odważyłbym się ściąć tak drastycznie turzyce, ale przetestuje na kilku w przyszłym roku.
Kupiłem takie przycięte Ice Dance i teraz są całe w świeżych przyrostach.

Widziałem kwitnącą Piano i jak dla mnie jest czysto czerwona, u nas na targach sprzedawali piękne krzewy w dobrej cenie.

Bardzo dziękuje za zainteresowanie moimi różami, gdyby co to planuje dwa krzewy MW

Nigdy nie odważe cie moich morrowi variegata tak krotko obciąc bo potem bede czekać dwa miesiace az odrosna, bede zatem kopciuszkiem. Masz racje, przyciete liscie sa do usuniecia.... Nowe na szczęscie juz idą.
Ale evergoldy bede cieła bez zmrużenia oka

MW bede pamietac

Piano ma rozne wersje kolorystyczne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:39, 31 maj 2015

Do góry
Marzenko byłem w jednej szkółce pod koniec kwietnia i jak zobaczyłem Carexy to się aż przeraziłem, Evergoldy Everlime, Ice Dance wszystkie były ścięte na bardzo krótkiego jeża, niektóre nawet na 3cm i dowiedziałem się, że robią tak co roku z powodzeniem i kępy są wtedy świeże, bo te zeszłoroczne liście i tak po pewnym czasie będą brzydkie widzę to u siebie na Evergoldach, które po zimie nie były w ogóle uszkodzone, a teraz te liście nie obcięte zaczynają marnieć. Pozostanie bawienie się w kopciuszka.
Mimo wszystko tak z drugiej strony nie wiem, czy odważyłbym się ściąć tak drastycznie turzyce, ale przetestuje na kilku w przyszłym roku.
Kupiłem takie przycięte Ice Dance i teraz są całe w świeżych przyrostach.

Widziałem kwitnącą Piano i jak dla mnie jest czysto czerwona, u nas na targach sprzedawali piękne krzewy w dobrej cenie.

Bardzo dziękuje za zainteresowanie moimi różami, gdyby co to planuje dwa krzewy MW
Moja bajka 22:21, 31 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Haha a człowiek się jednym pączkiem zachwyca , cudowne piownie, najbardziej jestem ciekaw mojej Raspberry Sundae bo ma być blado różowa z delikatnym kremowym dodatkiem i mam nadzieję, że będzie bardziej różowa niż kremowa

Kiedyś i ja zachwycałam się tym jednym pączkiem, a teraz... . Piwonie przywiózł mi i osobiście posadził mój teść . Odkopał trochę ze swoich na działce. Moje mają już pewnie z 7 lat, więc są spore. Nie wiem niestety co to za odmiany. Będę kibicować Twoim .
Ogród w skali mikro cz.II 21:59, 31 maj 2015

Do góry
Nieprzyjemna konieczność mi się przypomniała, odpowiedni moment, aby wyjść na łowy dziuro wygryzaczy
Mmm, a Lola jako mo fajno kieca
Moja bajka 21:52, 31 maj 2015

Do góry
Haha a człowiek się jednym pączkiem zachwyca , cudowne piownie, najbardziej jestem ciekaw mojej Raspberry Sundae bo ma być blado różowa z delikatnym kremowym dodatkiem i mam nadzieję, że będzie bardziej różowa niż kremowa
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:45, 31 maj 2015

Do góry
Marzenko ogromnie dziękuje, planowałem dwie sztuki

Gabrysiu miałem podobnie, nawet raz myślałem, że sprzedają suche trawy

Reniu bardzo dziękuje za zainteresowanie i będę ogromnie wdzięczny

Kasiu macham
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:42, 31 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Twój ogród nieustannie mnie zadziwia i nadal nie potrafię się w nim połapać, dla mnie obecnie jest nieskończony, niby kojarzę miejsca i drzewa, ale nadal wszystko mi się miesza

Ja od pierwszej chwili chiałam mieć ogród, który dzięki podarowanemu krajowbrazowi ciągnąłby się w nieskończoność i ogród jest jeszcze nieskończony...w ciągłej budowie, jak ogarnąć taki busz, sama z eM....próbujemy, to tylko 28 arów, charty też trudno utrzymać, ale póki mamy siłę to próbujemy

Red Sunset

Pokażę nasz ogród 09:26, 31 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Warzywnik mnie powalił, matko jaki elegancki czyściutki

To jeszcze dam:

Pokażę nasz ogród 08:25, 31 maj 2015

Do góry
Warzywnik mnie powalił, matko jaki elegancki czyściutki
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:24, 30 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Śliczne czosnki Rozłażenie Ice Dnace na razie mi to nie przeszkadza bo potrzebne mi sporo sadzonek później na pewno będę psioczył

Jeszcze nie psioczę, ale już nie będę wsadzać w kolejnych miejscach. Mimo wszystko podoba mi się to że dobrze zimą się trzyma, szybko startuje. no i jak się ma dużo dziur to akuratnie ten jej szybki rozrost jest super sprawą
Moja bajka 22:23, 30 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To ja się cieszę, że się odważyłaś bo często jak piszę u kogoś, żeby obciąć kolumnowe berberysy wiosną radykalnie na 15-20cm to nawet przez tekst widzę przerażenie w oczach , ale żeby uzyskać zwarty krzew przy podstawie taki zabieg jest konieczny, a efekty u Ciebie już widać

No, super . Ogromnie Ci dziękuję . Zrobiły się z nich niezłe grubaski , aż się wierzyć nie chce, że aż tak .
Moja bajka 22:20, 30 maj 2015

Do góry
To ja się cieszę, że się odważyłaś bo często jak piszę u kogoś, żeby obciąć kolumnowe berberysy wiosną radykalnie na 15-20cm to nawet przez tekst widzę przerażenie w oczach , ale żeby uzyskać zwarty krzew przy podstawie taki zabieg jest konieczny, a efekty u Ciebie już widać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:11, 30 maj 2015

Do góry
Kasiu dziękuje za namiar, zadzwonię w poniedziałek bo dzisiaj zapomniałem

Łukasz, Reniu byłem

Edyto jarmark powoli się uspokaja bo azalie i rh powoli gubią kwiaty, teraz będzie troszkę spokojniej

Tereso wiosną azofoska później florovit dolistnie lub podlewanie tak ze 3 razy, ostatnie nawożenie nie później niż koniec lipca Trzeba też wziąć poprawkę na moją mało urodzajną glebę

Ewelino rabaty po remoncie muszą pokazać czy były warte tych zmian bo w innej sytuacji znowu pozmieniam
Ogródek Iwony 22:00, 30 maj 2015

Do góry
Porozumiewawczo mrugam oczkiem

Idziecie ze zmianami jak burza
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:31, 30 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To się źle zrozumieliśmy Te żurawki na razie zostaw i najlepiej niech dostaną jakiegoś dopalacza, np florovitkiem je podlać, a sadzonki w sierpniu jak dobrze się rozrosną

dostały dzisiaj papu dolistnie i będę na nie lukać
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:28, 30 maj 2015

Do góry
To się źle zrozumieliśmy Te żurawki na razie zostaw i najlepiej niech dostaną jakiegoś dopalacza, np florovitkiem je podlać, a sadzonki w sierpniu jak dobrze się rozrosną
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 30 maj 2015

Do góry
Pozostało mi podziwiać Munsted u Ciebie bo moje zamówienie nie zostanie zrealizowane, szkółka zawiodła po raz kolejny a obecnie nigdzie nie jest dostępna. Teraz się zastanawiam czy zastąpić inną odmianą(nie wiem jaką) czy czekać rok co nie za bardzo mi się uśmiecha bo chciałem posadzić wszystkie róże w jednym roku.
Inspiracja z łubinem orlikami i Hakone również mnie zachwyciła i co najważniejsze jest cały sezon efektowna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies