Cześć Elu - zdjęcia dużo lepsze
Ojej - nad takimi skarpami to trzeba się mocno pochylić i dobrze wszystko przemyśleć!
Wiem już, dlaczego nie mogłam znaleźć tego górnego węża - bo aż tak wysoko go nie szukałam).
Czy oprócz psychologicznej potrzeby masz jakieś praktyczne powody, dla których chcesz się oddzielać tam od góry? Bo chcę Ci zaproponować rewolucyjną koncepcję nie oddzielania się

.
Zrobić tylko niziutki murek i zostawić już bez ogrodzenia. Każde ogrodzenie jeszcze bardziej Ci zamknie i przytłoczy taras. Jeśli nie musisz (bo np.: zwierzęta Ci wchodzą na działkę) to bym nie robiła.
Pomysł z wyjściem trawnika z tarasu bardzo słuszny, tylko dobrze by było, żeby trawnik obniżyć do poziomu tarasu, a to nie będzie łatwe.
Magnolia średnio mi się tu widzi. To naprawdę najlepsze miejsce dla niej? Z drugiej strony domu chyba tuje sadziłaś? Jeżeli magnolia nieduża, to posadziłabym ją przy tujach, niech rośnie razem z nimi i one będą ją zasłaniać. Da się tak?
Będziemy musiały mocno pogłówkować nad schowaniem tej studzienki, tylko w najbliższych dniach będą miała mniej dostępu do kompa.