Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:17, 10 kwi 2017

ewsyg napisał(a)
Bożenko, cudne zdjęcie ptaszków. Masz kolejną magnolię. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej bo bym Ci moja ofiarowała. Ciągle przemarzają jej pąki kwiatowe i nigdy wiosną nie kwitnie. Raz zakwitła w sierpniu i dlatego wiem jakie ma kwiaty. Mój ogród nie służy magnoliom.

Ewo u mnie jest bardzo zimno ale nawet jak przemarzna to czekam na nastepny rok. Mój ogród juz stary wiec trochę ochrony mam ale i tak mam chyba najpóźniej wiosnę a najwczesniej zimę.Jak zakwitła w sierpniu to moze Betty albo Susan albo Nigra bo one powtarzaja. Posadz w zacisznym miejscu, powinno pomóc ale przesadzanie jest dla nich niebezpieczne.
Urszulla 23:00, 10 kwi 2017

Piękne zdjęcie ptaków. Dla Ciebie wyjątkowa pamiątka. Patrzyłam na Twoja nową magnolie.
anna_t 23:11, 10 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
A dzis kupiłam sobie Amanogawę (musi zasłonic słup) i magnolię Leonard Messel

o proszę
Chciałabym podjechać do tej szkółki koło Ciebie ale pewnie wtedy co robisz spotkanie to będzie zamknięte..
Klony mają pąki
ren133 23:22, 10 kwi 2017

Bożenkoo
Dziękuję bardzo za roślinki
Gosiek33 10:56, 11 kwi 2017

Widzę, że pięknego Leonarda udało Ci się kupić, i jak zwykle uczę się od ciebie ptasiego życia - pojęcia nie miałam, że pan gil karmi panią gilową - może dlatego tak jej pilnuje najpierw
Kasiek 14:17, 11 kwi 2017

Bozenko gratuluje zakupu amanogawy i magnolii Messel jest piekna magnolia, mam u siebie jej fotki Bedziesz z niej dumna

Przyszlam troche po prosbie, otoz moje rh nie sa za ladne, poradzisz co moglabym im dac ( bez sztucznych nawozow) aby liscie nabraly wigoru ?

p.s ostatnio pokazywalam rh kwitnacego w parku, a dzisiaj zobaczylam ze i moj Cunningham's White zaczal kwitnac. Sliczny jest

Kindzia 19:38, 11 kwi 2017

Tak się zastanawiam...i chyba u nas gila też widziałam. Możliwe to? Taki bardzo pomarańczowy brzuszek miał...chyba nie była to makolągwa...
Chodź do mnie na jeżyka
Bogdzia 20:14, 11 kwi 2017

anna_t napisał(a)
o proszę
Chciałabym podjechać do tej szkółki koło Ciebie ale pewnie wtedy co robisz spotkanie to będzie zamknięte..
Klony mają pąki

Aniu w soboty jest otwarte ale chyba tylko do 14 wiec zanim przyjedziesz do mnie mozesz tam zajrzec.
Bogdzia 20:14, 11 kwi 2017

ren133 napisał(a)
Bożenkoo
Dziękuję bardzo za roślinki

A wiesz że sie nie dziekuje?????
AnnaCh 20:18, 11 kwi 2017

Wow, Bogdzia i u Ciebie zakupy na całego