Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w kształcie litery" L" 11:02, 04 kwi 2013

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:57, 04 kwi 2013

Do góry
mira napisał(a)

witaj Agatko !
to wspaniałe, że zaczynasz a najlepsze, że masz swoje poletko ....

Mira, cześć! Cześć Wszystkim!

Dziękuję za słowa otuchy i informacje Wiąz jest bardzo ciekawy w swym pokroju. Kobea mnie zaintrygowała, a uwielbiam pnącza. Ale pewnie porywam się z motyką na słońce...

Coraz bardziej kusi mnie wizja założenia swojego wątku u Was, na Ogrodowisku. Ale póki co mam: starą, nierówną trawę, 2 świerki, 4 szmaragdy, jakieś drobinki-krzaczki i chaotyczno-eksperymentalną rabatkę pod oknem na małej działce (po odjęciu zabudowy i podjazdów zostaje tego max 300m2)... Najnormalniej w świecie wstydzę się z tym wystąpić! Ale zbieram się w sobie, bo forum jest boskie, a Wasza pomoc, doświadczenie, wiedza nie do przecenienia! Tym bardziej, że w tym roku mam cel rozplanowania działki: gdzie-co-kiedy, po co,dlaczego, tak, aby było przyjemnie i można było powoli i przez kolejne lata nasadzać. Czeka mnie wyrównywanie gruntu i zakładanie trawnika, nawodnienia, wytyczanie przybliżonego kształtu rabat. Teren jest ciasny, ale chyba tym trudniej, więc etap ten wydaje mi się bardzo ważny, a o błędy łatwo!

A może z czasem Ogrodowisko stanie się również moje...

Pozdrawiam serdecznie, niestety wciąż bardzo śnieżnie
Agata
PS. Załączam poglądowe zdjęcia, jak to u mnie jest...
przed domem i z boku
za domem, widok z tarasu - ciasno!:

a to mi wyrosło

Ogród mały, ale pojemny;) 10:56, 04 kwi 2013

Do góry
Przemku!
Pomocy! Widzę, że masz duże doświadczenie w cięciu iglaków. Ja też eksperymentuję, ale to nie jest takie proste. Bardzo łatwo jest zepsuć, a naprawić to już się potem nie da.
Mam takie coś, chyba to jest cyprys. W środku jest poobsychane i brzydko zniekształcone po zimie. Obejrzyj to proszę i podpowiedz, co można z tego wykroić

Z bliska gałązki wyglądają tak:

Czy to jest cyprys??
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:54, 04 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)

Śniadanie zjadłam i do pracy uciekam.. wieczorkiem trochę znów pozaglądam..... jedzenie przed komputerem. jeszcze niedawno za to się darłam.. bo kto to widział jeść przy kompie....

No z tym jedzeniem przy kompie to uważaj! Czasami tak robiłam i potem ani "ą", ani "ę" , bo mi okruszek pod alta wpadł

Specjalnie dla Ciebie

Kwiatki i rabatki u Elizy 10:20, 04 kwi 2013

Do góry
Zobaczcie ile napadało, moja juka przez całą zimę nie była tak zasypana

a krokusy pod taką warstwą śniegu

Dzisiaj kolejne opady śniegu
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:14, 04 kwi 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Na wyprzedaży kupiłam sobie 10pak brateczków. Ciut przywiędłe, ale już się podnoszą po podlaniu, zaniedbują kwiatki w tych marketach...

Posadzę w balii, nad liliami - akurat póki lilii jeszcze nie będzie...

Też taki kolor bratków wybrałam na początek sezonu
Pod Twoją troskliwą opieką pięknie się rozrosną
Kwiatki i rabatki u Elizy 10:12, 04 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Ja na razie strat nie liczę, bo wszystko pokryte śniegiem jak wracałam z pracy to tylko odgarnęłam śnieg z krokusów, może to pozwoli im zakwitnąć
a dla podtrzymania na duchu masz ode mnie trochę kolorków
wspomnienie sierpniowego spotkania w ogrodzie u państwa Szmitów w Pęchcinie, kosmosy przed ich domem

Aniu, kosmosy piękne, dziękuję. W tym roku pierwszy sobie kupiłam, ale mieszankę kolorową. Będę wysiewać prosto do gruntu, ale kiedy ? Zobaczymy...
U mnie tyle śniegu, że koparką musiałabym krokusy odkopywać
ogrodoweimpresjejolki 10:10, 04 kwi 2013

Do góry
Elu, Aniu, Bożenko, Basiu, Miro, Aniu, dziękuję Wykorzystam Wasze dobre życzenia do wzmocnienia sił

A teraz karteczka:

Przez ostatnie dni M. miał sporo ze mną kłopotów, ale nie zapomniał też o urządzeniu "noclegowni" dla bratków Wieczorem przygarnia balkonowe ...

Rododendronowy ogród II. 10:03, 04 kwi 2013

Do góry
Bożenko, coś czytam, że mamy się odzwyczajać od gratek, ale tysiączek to specjalna okazja, więc gratuluję i zostawiam moją cebulę która niedawno zakwitła i cieszy tą zimową wiosną

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:54, 04 kwi 2013

Do góry
bacowa napisał(a)

ja naprawdę rozpoczełam sezon ,ubrałam ciepłą kurtkę i zapodałam sobie kawę na tarasie , a co

kolor bratków też kupiłam taki sam

A ja myslałam że to żart z tymi meblami ogrodowymi... ha, ha, ha... ale u ciebie prawie nie ma sniegu, u mnie na tarasie jest po kolana...
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 09:31, 04 kwi 2013

Do góry
tomgroch napisał(a)

Ależ u Was w ogrodzie błogi spokój, kwiaty ,kolory, ławka ..... to wszystko tak do siebie pasuje pozostaje mi tylko oglądać i podziwiać - w śród śniegu można poczuć wiosnę Super
Postawić trawkę nad i... 09:18, 04 kwi 2013

Do góry
Gratuluję 200 stronki i życzę szybkiego nadejścia wiosny a z tym się wiąże realizacja pięknego projektu
Pozdrawiam serdecznie
Postawić trawkę nad i... 09:14, 04 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Gratki Aga

...rewelacyjne...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:55, 04 kwi 2013

Do góry
Spóźnione życzenia zostawiam, zdrowia i satysfakcji z życia

Postawić trawkę nad i... 08:45, 04 kwi 2013

Do góry
I przede wszystkim ( wybacz opóżnienie Koffana, ale przez ten egzamin to ja jestem jak śnięta ryba... Gorzej to przechodzę niż sam zainteresowany )...

Serdeczne gratulacje , buziolki na tą drugą setkę ..., i życzę kolejnych , równie udanych
Ogrodowe skarby 08:30, 04 kwi 2013

Do góry
Betka napisał(a)

Ale pozuje, chyba zauważył fotografa, pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 08:21, 04 kwi 2013

Do góry
1

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:11, 04 kwi 2013

Do góry
Ania bardzo przyjemny widok
no to startujemy ponad chmury - w tym przypadku były znacznie wyżej niż my (i dobrze)

Rododendronowy ogród II. 08:04, 04 kwi 2013

Do góry
Bożenko gratulacje 1000 stron. W nowym sezonie jak będziesz nam pokazywać kwitnące Rh szybko kolejny tysiączek będzie. Czekam na takie widoki.

Mazury i mój kawałek ziemi 08:01, 04 kwi 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Moja wiosna w garazu .

Cześć Ewuś.
Piękną masz wiosnę w garażu Zgromadziłaś sporo okazów.
Wszyscy czekamy na słonecznie dni bez śniegu i mrozu.
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies