Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

anna_g 00:24, 05 maj 2013

Ula - dzisiaj też robiłam w ogrodzie zdjęcia stokrotek Nie są chciane u nas w trawie (nie chciane przez mojego eMa bo trawnik zachwaszczony trawnik jego najbardziej bije po oczach) ale są takie śliczne przecież. Przedwczoraj kupiłam sobie dwie horti Silver Dollar - liście mają takie jak Twoja na zdjęciu Czy ona u Ciebie już kwitła? Moje czekają na posadzenie bo trzy dni lało i jest zbyt mokro.
Zamówiłam też sobie brunnerę tak ślicznie niebesko kwitnącą (takie niezapominajki) czekam aż dojdzie A zdjęcia kwitnących owocowych są prześliczne. Dla mnie najpiękniejsze z pięknych są jabłonie... choć urokliwe są wszystkie. A warzywniczek fantastyczny i bardzo fajna ścieżka

Pozdrawiam cieplutko
bociek 08:14, 05 maj 2013

Ula, macham skrzydelkiem i zostawiam pozdrowka
Sciezka ze starych cegiel klimatyczna
Urszulla 09:01, 05 maj 2013

Bogdzia napisał(a)
No u mnie drzewa owocowe nie kwitna , tulipany ciągle w pąkach , fakt że nowo kupione sa późne ale stare były wczesne i też są w pąkach poza kilkoma.Masz piękną wiosne i się ciesz.

Cieszę się bardzo z każdego ciepłego i słonecznego dnia
Pamiętam jedna jak w zeszłym roku zakwitły wszystkie drzewa owocowe naraz
To było niesamowite, czułam się jak w raju pośród nich....i trwało to tydzień bo przyszedł wiatr i płatki postrącał. Do dziś nie mogę sobie wybaczyć że fotek nie zrobiłam

Czerpiąc inspiracje z Holandii zamierzam pod nimi jesienią cebule zasadzić żeby przyszła wiosna była piękniejsza

Marzena2007 napisał(a)
Uwielbiam kwitnące drzewa owocowe zwykle kiwtną jabłonie na moje imieniny

Ścieżka do warzywnika - stylowa -" miszczostwo"

Marzenko, jest na co patrzeć...trochę przesadziłaś z tym mistrzostwem...ja bym to nazwała w fazie tworzenia

anna_g napisał(a)
Ula - dzisiaj też robiłam w ogrodzie zdjęcia stokrotek Nie są chciane u nas w trawie (nie chciane przez mojego eMa bo trawnik zachwaszczony trawnik jego najbardziej bije po oczach) ale są takie śliczne przecież. Przedwczoraj kupiłam sobie dwie horti Silver Dollar - liście mają takie jak Twoja na zdjęciu Czy ona u Ciebie już kwitła? Moje czekają na posadzenie bo trzy dni lało i jest zbyt mokro.
Zamówiłam też sobie brunnerę tak ślicznie niebesko kwitnącą (takie niezapominajki) czekam aż dojdzie A zdjęcia kwitnących owocowych są prześliczne. Dla mnie najpiękniejsze z pięknych są jabłonie... choć urokliwe są wszystkie. A warzywniczek fantastyczny i bardzo fajna ścieżka

Pozdrawiam cieplutko

Stokrotki cudowne Jakoś wymierają w moim ogrodzie.

A jeśli chodzi o Sillver Dollary kupiłam w zeszłym roku kwitnące i były bezproblemowe. też jestem ciekawa ich w tym roku..
Brunera rzeczywiście ma wspaniałe kwiatki, ale i liście przez cały sezon. Też mnie zachwyca. Mam małą sadzonkę od Alinki i dmucham na nią

bociek napisał(a)
Ula, macham skrzydelkiem i zostawiam pozdrowka
Sciezka ze starych cegiel klimatyczna

Szkoda tylko że cegieł zabakło. Ona ma iść dookoła
Pozdrawiam.
Mala_Mi 13:54, 05 maj 2013

Ścieżka wyszła fajna
danuta_szwajcer 19:32, 05 maj 2013

Stokrotki sliczne Takie wesołe Fajny warzywnik No i słonko zapewne u Ciebie też dziś zaswieciło
Urszulla 19:40, 05 maj 2013

Aniu
nie chwalcie nie dokończonego

Danusiu-
tak słoneczko dodało mi sił. Byłam na spacerze pierwszy raz w tym roku
A w warzywniaku cebulka wschodzi i rzodkiewka.
Ciekawa jestem kiedy zimni ogrodnicy zjadą, bo pomidorki na wysadzenie czekają

A to kwiatki które dzieci mi nazbierały na spacerze i resztki z moich hiacyntów

Basia_1987 13:25, 06 maj 2013

Piękna wiosenna dekoracja
ewa004 18:02, 06 maj 2013

Pozdrawiam wiosennie ,foty zobaczyłam i czekam na kolejna odsłonę
Kindzia 19:26, 06 maj 2013

Takie piwonie masz duże?????????????? Niesamowite jak im dobrze u Ciebie!
Tawuła urośnie szybko, za rok będzie już duża
malwes 22:08, 06 maj 2013

Ula, ta kwiatowa dekoracja "miseczkowa" jest przepiękna! Bardzo stylowa i te pastelowe kolory...super!