Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:18, 03 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Ale fajnie, że Ewa zrobiła zdjęcia, jakie łany, ile barw, cudnie, wiedziałam, że takie wrażenie będzie w pełni rozkwitu
pozdrawiam, w poniedziałek odsyłam książkę

dzięki Irenka wiedziałam, że nie zapomnisz
agata_chrosc... 20:37, 03 maj 2013

i znowu kilka fotek bo teraz to nic tylko pstrykać. I ciągle żałuję, że nadal nie mam porządnego aparatu. No trudno - albo kwiatki albo sprzęt

takie nieco inne narcyzy i pięknie pachną. w ogóle te narcyzy z kilkoma kwiatkami na łodyżce pachna niesamowicie. Trzeba na jesieni dosadzić

a tu skleroza okazała się być błogosławiona - nawet nie pamiętałam, ze coś takiego posadziłam ma jasno zółty paskowany środek

te liliowe tulipany są duzej urody

i jeszcze takie narcyzy, które mają po 4-5 kwiatków na łodyżce i to sporych kwiatków
agata_chrosc... 20:41, 03 maj 2013

fajny zrobił się zakątek rododendronowy - pierisy pasuja do tych dziwacznych tulipanów

no i rh biały nareszcie się otwiera
agata_chrosc... 20:47, 03 maj 2013

krajobraz zapożyczony - ta żólta chmura nad moimi tulipanami jest już u sąsiadów, ale pięknie się zgrały

i jeszcze raz zapożyczenie - biało kwitnące drzewa tez u sąsiadów, a ja sobie mogę sie napawać

widoki z tarasu ciągle ewoluują

i tu właśnie widac niedostatki sprzętowe - chciałam zrobić białego liliowego na tle niezapominajek, ale w żaden sposób nei chciał mi sie focus na tulipanie ustawic. więc niezapominajki zamiast tłem stały się planem pierwszym
JulkAd 22:29, 03 maj 2013

agata_chroscicka napisał(a)

widoki z tarasu ciągle ewoluują

Zdjęcie bardzo na czasie, takie patriotyczne
Agatko Twój ogród mnie cały czas zachwyca, a tulipanami to dzięki Tobie się zarażam jesienią koniecznie cebulowe muszę dosadzić i dotychczasowe poprzesadzać. Ewie dziękuję za widoki Twojego ogrodu bo są śliczne
agata_chrosc... 19:11, 05 maj 2013

warto te cebule wtykać! Widok jest na prawdę rozbrajający!
agata_chrosc... 19:16, 05 maj 2013

chyba się tulipany znudziły
tak dla pamięci wklejam kilka zdjęć z ogrodu zoologicznego w Amersfoort. Sporą część zajmuje ogród japoński, zrobiony na prawdę bardzo fachowo. Ja akurat jestem na etapie japońszczyzny (prawie skończone) więc mogę godzinami oglądać takie widoki

agata_chrosc... 19:19, 05 maj 2013

agata_chrosc... 19:21, 05 maj 2013

agata_chrosc... 19:24, 05 maj 2013

i na koniec szczęśliwe makaki, też japońskie, na wyspie, na którą prowadzi zerwany most