Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:39, 07 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale u Ciebie sielsko ,anielsko i tak miło i szczesliwie) jak patrze na te zdjecia na te zwierzaczki szczesliwe na te barwne widoczki a u sasiada gniazdo bocianow? dobrze widze?ten ogrod ma duszemoze i nie ma "kancikow" ale jest taki szyty na Twoja miare to co ci serce dyktuje i to mi sie podoba a jak tam zakupy no Marta my nawet hihihi i fryzjera razem chociaz na odleglosc bo ja wczoraj ale ja 20 minutek) bo mam swoje loki Dzis nic juz nie robie w ogrodku chociaz cieplo bardzo az moze i za ale padam na pysk adrenalina od rana jak mi opiekunka zadzwonila, ze nie przyjedzie do mamy taka odpowiedzialnosc ludzi no i jak tu cos planowac? dlatego klikam do Ciebie ale Ty chyba jeszcze u pana fryzjera)))no albo psy,koty i dzieci mamy nie poznaly i do domu nie wpusciły?pozdrawiam

Danusia,psy, kotki i podstarzałe dzieciaczki mamusie poznały i witały z otwartymi buziami-co kupiłaś,co będziemy jeść,a mamusia kupiła warzywa na patelnie ! -były bardzo smaczne !

A zakupy uważam za udane ,kupiłam w Lidlu zestaw do pikowania roslinek-jeszcze nawet nie rozpakowałam,2ceb.żółtej begonii,nasiona lobelii,a w sklepie z używanymi rzeczami kupiłam............i tu mi się samo uśmiecha LATARENKĘ,której tylko chyba ja nie miałam na Ogrodowisku
Oto wlaśnie ona-podoba mi się

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 19:33, 07 mar 2013

Do góry
Dzisiaj troszkę pograbiłam. Nie miałam dużo czasu ale troszkę zrobiłam. Co proponujecie na ten trójkąt? moje wstępne plany to takie małe wrzosowisko z ławeczką (małą)

Pomysł na ogród 19:23, 07 mar 2013

Do góry

Pomysł na ogród 19:20, 07 mar 2013

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:18, 07 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Witam serdecznie
sama je cięłam, to zwykłe krzaczki były, a że już do góry nie sięgam, to tnę tylko to co poza linię rabaty wyłazi a góa się rozwija

Irenko cały ogród by mi zajęły te Twoje krzaczki, ale jak cudnie kiedy kwitną, super widok
Ogród w budowie - nieustającej 19:17, 07 mar 2013

Do góry
No to madames et monsieurs!
Teatrzyk "Ogrodu w budowie - nieustającej" ma zaszczyt przedstawić gwiazdę sezonu:

A już po paru godzinach, zobaczcie co wyrosło pod oczarem

Zachwycałam się takim ogródkiem z przebiśniegami niedawno i dzisiaj jak wracałam, zauważyłam Panią Właścicielkę tego ogródka, odważyłam się, poprosiłam i dostałam wielką kępę przebiśniegów, które podzieliłam na sześć części i posadziłam pod oczarem.
No i co?
Pomysł na ogród 19:16, 07 mar 2013

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:15, 07 mar 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Kasiu,do południa troszkę w ogrodku,potem obiadek i do pracy
Wiesz za stodołą mamy wysypany piasek taki do remontów,ma on wysokość z 1m i popatrz się że na nim kwitną kwiatki - jakim cudem ! przeciez to sam,suchy piach !

To ja widzę, że u ciebie wszystko chce rosnąć, nawet na piachu i jakie ładne
Pomysł na ogród 19:13, 07 mar 2013

Do góry

Mały ogródek Andzi 19:10, 07 mar 2013

Do góry
Tak mniej więcej o takie coś mi chodzi,
Nieudolne to troszkę ,wybacz proszę
Ogród w skali mikro :) 19:07, 07 mar 2013

Do góry
Jak byłam w Palmiarnii w Kew Garden to od tej wilgoci zakręciły mi sie aż włosy Fajne foteczki...pozdrawiam i wysyłam kokoszki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:02, 07 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Witam serdecznie
sama je cięłam, to zwykłe krzaczki były, a że już do góry nie sięgam, to tnę tylko to co poza linię rabaty wyłazi a góa się rozwija

Musi być oszałamiający zapach podczas kwitnienia,przy takiej ilości

A miało być tak pięknie.... 18:59, 07 mar 2013

Do góry
I takie jeszcze nabyłam sobie nasionka
Gdzieś na końcu świata... 18:58, 07 mar 2013

Do góry
Kokoszki uszyte jutro kolejne na zamówienie

Zielona przystań 18:58, 07 mar 2013

Do góry
Tak wygląda to miejsce gdzie chcę posadzić szmaragdy, zastanawiam się czy tuje sobie poradzą na takiej wąskiej przestrzeni i kwestia czy posadzenie dużych okazów będzie tam możliwe, gdzie wtedy dawać ziemię którą będę wykopywać?
Tam po lewej stronie nad płytami chcę ściągnąć darń i posadzić irgę major na żwirku, hmm a może coś innego?

I kilka moich bukszpanków, dość ładnie przetrwały zimę za wyjątkiem jednego, który został najprawdopodobniej podlany przez pieska

Mój 4 arowy azyl... 18:28, 07 mar 2013

Do góry
Witaj Basiu!. Zbliża się wiosna, więc pamiętam o naszych propozycjach wymiany roślinek.
Pytam czy aktualne,chciałaś różowe marcinki i proponowałaś chyba złocienie, które ja nazwałam przymiotnem niebieskim. Mam bardzo wysokie jaśniejsze i ciemne niskie różowe. A może chodziło o wys. ok. 1m różowo czerwone. Mogę je wysłać jak ziemia rozmarznie w dużej kopercie bąbelk.
Które potrzebujesz? Podaj adres na pryw.

niskie różowe ciemne

wysokie czerwone i niskie różowe ciemne

wysokie różowe

Pozdrawiam.
Pomysł na ogród 18:28, 07 mar 2013

Do góry
dziś chciałem się pochwalić swoim pierwszym w życiu murowaniem
wyzwanie , które sobie postawiłem było bardzo ambitne
co prawda nie był to dom , ale ...wędzarnia
która nie dość że miała stać , to jeszcze funkcjonować

jak zwykle zaczęło się od planów, rysunków , obliczeń itd
a potem już jakoś poszło

Biało-Fiolet 18:15, 07 mar 2013

Do góry

piękny, zdjęcie fajne, jakby się z pustyni wynurzał...
i dzieci z mamą wesołe, ładne , jaki to miły czas takie jeszcze maluchy... a potem nagle okazuje się, ze to już dawno było, ja nie mogę uwierzyć, jak patrzę na swoje samodzielne, już młodzieżowe ...
Pozdrawiam Cię serdecznie

ps. ciekawa jestem tego prosa, miałaś już wcześniej w ogrodzie?
Różaneczniki - choroby i szkodniki 18:12, 07 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Moje różaneczniki też mają problem
Jednego mam od trzech lat i ciągle choruje, pryskałam go w tamtym roku i na grzyba i na inne choroby. Nie kwitł ani razu
Teraz wygląda tak

Czy da się go jeszcze uratować?

Wykop go, może jest za głęboko posadzony, szyjka nie może byc przysypana - zobaczysz, a może był zasolony (nadmiernie nawożony).

Przepłucz mu bryłę korzeniową, obejrzyj ją, czy korzenie nie są podgryzione.

Nie wiem, ale marnie wygląda i jeśli coś ma mu pomóc, to trzeba go wykopać, przepłukać, zmienić ziemię na inną. Może tamta wcale nie była kwaśna? Nie wiem, nic innego mi nie przychodzi do głowy, ale dochodzenie co było robione może już być za późno i będzie do wyrzucenia. Gałęzie ma strasznie stare, jakby był kupiony odmładzany, widać ślady cięcia, czyli w szkółce przycięty, wypuścił młode listki i był niezły, potem wsadziłaś go na słońce.. i kaput?
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:11, 07 mar 2013

Do góry
wiciokrzew cały w pączkach........

a tu straszą powrotem zimy.......

zwariować można !!!!!!!!!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies