Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:34, 06 mar 2013

Do góry
Ahh... te kamienie są świetne

I u Kapiasów nawet wiosna... w ogrodzie angielskim... tylko kilka ich kwitło.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:34, 06 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I jeszcze troszkę widoczków ogólnych

Wow, jak cudnie pod linijkę prawie na baczność wszystkie stoją...i gdzie Ty masz nieporządek Aga, co?
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:28, 06 mar 2013

Do góry
Wrzosowiska nie do rozpoznania Ciekawe co z wrzoścami... teraz przecież kwitną

Widać porządki, cięcia na całego. Miskanty są już ścinane jesienią, bo by ze sprzątaniem ich po całym ogrodzie nie wyrobili

Przyszły ogród japoński... w zeszłym roku widziałem tylko posadzonego jednego buka.
Nigdy nie mów nigdy 17:26, 06 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Julcia taka drabinka?

No to jak Ania Ci radzi z drabinką zawsze zdążysz, ponieważ chcesz luiskę dać z przodu między nogami, a new dawn na ogrodzenie, to ostróżki bym dała tylko przy zewnętrznej części nóg. Ładnie komponują się z różami, ale nie mogą ich przysłaniać. Za dwa trzy lata bluszcz Ci i tak te nogi obrośnie

Miłego późnego popołudnia. Dzisiaj przed południem tylko do siebie wpadłam, bo czasu nie było, ale dziękuję za wszelkie kwiatuchy u mnie
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:24, 06 mar 2013

Do góry
Witam Dziś byłem na wycieczce rowerowej u Kapiasów jak zapowiadałem Ludzi było mnóstwo - aż pięcioro w ciągu godziny W centrum pustki - praktycznie jedynie iglaste czyli dla mnie nic ciekawego. Kupiłem za to nawóz do różaneczników Co będę więcej opowiadał, sami zobaczcie co teraz w trawie piszczy w ogrodach Kapiasowych

Okopczykowane róże

Biało-Fiolet 17:17, 06 mar 2013

Do góry
Bobaski pozdrawiają z kąpieli
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:02, 06 mar 2013

Do góry
Na razie stokrotki są zamaskowane, nie wsadzone

Nowy bukiet, tym razem żółty

Ogród przydomowy - Hosty 17:02, 06 mar 2013

Do góry
Marzy Mi się warzywnik mam nawet jedno takie miejsce gdzie w tamtym roku uprawiałem pomidory w doniczkach, ale chciałbym coś na większą skale myślałem żeby zlikwidować trawnik ale nie wiem czy coś tam urośnie (strona wschodnia). Dlatego proszę o radę, poniżej zdjęcia tego miejsca.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:01, 06 mar 2013

Do góry

Przy okazji takie niższe koszyki mam. może do sklepu je sprowadzę jak będą w dobrej cenie

Kondziowy Ogród :) 16:57, 06 mar 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Podpowiedź Danusi na ścieżkę jest świetna, ja też podobnie zaczynałam, to najtańsza i najbardziej uniwersalna opcja. Wybrałam porfir (o szaro-czerwono-brązowej barwie), był najtańszy i ładnie wygląda w ogrodzie, kupiłam go na metry kwadratowe i wybrać można duże sztuki. Ułożone na warstwie piasku, nieco powyżej gruntu, "poklepane" gumowym młotkiem (u mnie) trzymają się mocno i nie kołyszą, ustabilizowane trawnikiem... jestem zadowolona.

No i zadbany trawnik w ogrodzie to baza, jeśli jest brzydki to i najładniejsze rośliny i całe rabaty nie prezentują się dobrze. Tu ciąg dalszy ścieżki - wersja mini, ale funkcjonuje dobrze i dobrze spełnia swoją rolę. Teraz trawnik stopniowo się kurczy i powoli powstaje rabata pod płotem.

Na prawdę opcja ekonomiczna
Śliczne to mi się podoba i tak zrobię
Kondziowy Ogród :) 16:53, 06 mar 2013
Do góry
Podpowiedź Danusi na ścieżkę jest świetna, ja też podobnie zaczynałam, to najtańsza i najbardziej uniwersalna opcja. Wybrałam porfir (o szaro-czerwono-brązowej barwie), był najtańszy i ładnie wygląda w ogrodzie, kupiłam go na metry kwadratowe i wybrać można duże sztuki. Ułożone na warstwie piasku, nieco powyżej gruntu, "poklepane" gumowym młotkiem (u mnie) trzymają się mocno i nie kołyszą, ustabilizowane trawnikiem... jestem zadowolona.

No i zadbany trawnik w ogrodzie to baza, jeśli jest brzydki to i najładniejsze rośliny i całe rabaty nie prezentują się dobrze. Tu ciąg dalszy ścieżki - wersja mini, ale funkcjonuje dobrze i dobrze spełnia swoją rolę. Teraz trawnik stopniowo się kurczy i powoli powstaje rabata pod płotem.

Na prawdę opcja ekonomiczna
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 16:25, 06 mar 2013

Do góry
a tak wygląda oczar teraz

ładny? pozdrawiam Krysia
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:24, 06 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Madżenko co to za roślina? Ta bordowa "trawa"

Pennisetum purpureum Rozplenica 'Vertigo'
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 16:06, 06 mar 2013

Do góry
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 16:02, 06 mar 2013

Do góry
Gdzieś na końcu świata... 16:00, 06 mar 2013

Do góry
Ja tu szukam kwiatków na ogrodzie a nie zauważyłam co mój staruszek zamioculcas mi za niespodzianke szykuje będzie kwitł, oj jak raduje się serce moje ponieważ podobno to rzadkość u tych roślinek.

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:57, 06 mar 2013

Do góry
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:52, 06 mar 2013

Do góry
kiełki i takie tam
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:47, 06 mar 2013

Do góry
Karola Ty to masz jakieś turbo- doładowanie czy co?
Ty już obsiewasz a ja jeszcze po skrzynki nie dojechałam ..w sumie to zastanawiam się ...może w tym roku jakieś dechy wynajdę ...za tą kase wolałabym chyba więcej ziemi kupić,albo żurawek potrzebnych do rewolucji...sama nie wiem echh..

no problem
pozdrawiam

Moje "potem" ostatnio wyciągnęło się do kilku dni..

hiacynty zbyt wcześnie z ciemności wyciągnęłam i zbyt nisko zakwitły (jednak muszą być wypędzane) a tak nici z pięknych kwiatów....

najwyzszy

Wszystko o czym ... Marzysz 15:31, 06 mar 2013

Do góry
Babetka napisał(a)
Witam, fajnie tu u Ciebie. Proszę tulipanek dla Ciebie i dla wzystkich co Ciebie odwiedzają. Ale wiosną poleciało. Niestety nie jestem w posiadaniu zdjęcia własnego autorstwa z bocianem - bo też bym wysłała

Babetko, dziękuję za tulipka, piękny No i czekam na zdjęcie bociusia, przecież w końcu przylecą Pozdrawiam i zapraszam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies