Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Enya73 09:46, 01 maj 2013

Szkoda Agatko, że nie dane nam było zobaczyć tej ferii kolorów w pełni rozkwitu. A mnie się ten pomarańczowy u Ciebie bardzo podoba U mnie różowe tulipane okazały się białe Ale i tak się cieszę, że w ogóle zakwitły. Chyba jesienią zrobię inwazję na holenderskie cebulki
A wczoraj w Amsterdamie podobno szaleństwo było Żałuję, że tego nie widziałam

U nas zimno i mokro, więc zabiorę się za Kontener

Pozdrawiam serdecznie
agata_chrosc... 19:05, 01 maj 2013

Przetacznik napisał(a)

No to po tym zdjęciu widzę jak przyszalałaś z cebulkami, ilość niesamowita i efekt jaki pokazujesz na zdjęciach piękny. Podoba mi się w ogrodnictwie to , że odpowiednio planując można "malować" roślinami krajobraz zmienny w czasie. Myślę że Twój ogródek jest właśnie w tym momencie, że możesz cieszyć się bogatym efektem własnych zamierzeń.
U mnie w ogródku zakwitły takie urocze małe żonkilki od Ciebie. Nawet nie pamiętałam, że to żonkilki będą i tak się ucieszyłam jak je zobaczyłam... Na rozkwitnięcie czeka też grupka tulipanów, czekam na niespodziankę z ich kolorem bo też nie pamiętam. Dziękuję za te fajne przyjemności.

Zdjęcia z Keukenhof są rzeczywiście piękne, i to co na nich oszałamiające, oczopląsu można dostać... że też takie żywe ogromne dekoracje ludzie tworzą...

cieszę się , że cebulki powychodziły i kwitną albo zaraz będą Masz rację - teraz, kiedy już tak dużo zakwitło, to na prawde ciesze się, że te cebule w pocie czoła wsadzałam
Ja to jestem ciekawa jakie Ty bys zdjęcia w Keukenhof zrobiła! No nic - co się odwlecze, to nie uciecze
agata_chrosc... 19:06, 01 maj 2013

justa35 napisał(a)
Oglądam, podglądam - cudny ogród p. Agato.
A Keukenhof kusi - oj, kusi

a dziękuję bardzo Pani Justo trzeba w końcu dać się skusić
agata_chrosc... 19:08, 01 maj 2013

Urszulla napisał(a)

Śliczne połączenie tulipanów i narcyzów.
a klorystycznie takie polskie
i kłosówka w nogach, całkiem niezłe.
Pozdrawiam, foty ze spotkania oglądałam i się nimi zachwycałam.

witaj Ula mnie to połaczenie też się podoba, tyle, że tulipany raczej różowe niż czerwone, ale w końcu nie zawsze nasza flaga miała ten krwisty odcień. Kiedyś to był właśnie taki malinowy czyli by się zgadzało
agata_chrosc... 19:09, 01 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ktoś napisał Małe Keukenhof - szcsera prawda - pod względem ilości tulipanów i odwiedzających z ogrodowiska

nie, no to taki żart był
agata_chrosc... 19:10, 01 maj 2013

Enya73 napisał(a)
Szkoda Agatko, że nie dane nam było zobaczyć tej ferii kolorów w pełni rozkwitu. A mnie się ten pomarańczowy u Ciebie bardzo podoba U mnie różowe tulipane okazały się białe Ale i tak się cieszę, że w ogóle zakwitły. Chyba jesienią zrobię inwazję na holenderskie cebulki
A wczoraj w Amsterdamie podobno szaleństwo było Żałuję, że tego nie widziałam

U nas zimno i mokro, więc zabiorę się za Kontener

Pozdrawiam serdecznie

też żałuję, że teraz Was tu nie ma. Na prawdę jest róznica. A szaleństwo było jak co roku, tyle że tym razem jeszcze abdykacja i koronacja więc nawet większe. W tym dniu pogoda zazwyczaj jest pięna więc akurat dobry dzień na ogródkowe prace.
pozdrawiam Anita
GabiK 00:09, 02 maj 2013

Agatko, mnie interesuje techniczna strona - jak Ty tyle cebul koło siebie powtykałaś i przy innych roślinach. Ja starałam się gęsto, ale a to korzenie czegoś, np. Funkii, a to dziobałam sąsiednią cebulkę.
Całą ziemię zdjęłaś, czy co?
ewalm 00:46, 02 maj 2013

Agato, zdjęcia. Najpierw biało-żółte:

ewalm 00:49, 02 maj 2013

czerwone i pomarańczowe:

ewalm 00:51, 02 maj 2013

różowe i różowo-białe: