Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogródkowe perypetie:) 09:20, 12 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No i po zobaczeniu zdjęcia dalej jestem za wersją: trawy, przed nimi miłorząb na pniu (szczepiony na wys. min.1,6m) w zawijasku bukszpanowym wypełnionym żurawkami (min.2 kolory)
Hej ludziska, a jakieś inne pomysły - przecież Abiko musi mieć z czego wybrać

Piękny ten Twój wieniec szydełkowy Sama robisz takie cuda na szydełku?

Wieloszko, dlatego mi tam trawa pasuje Nawet jak pojawi się dopiero w lipcu to i tak będzie miłorząb. Ale ja nie umiem robić takich zawijasków

Robię, nic szczególnego, ale mi sprawia frajdę
Wianki świąteczne Kasi 09:12, 12 gru 2011

Do góry
Wianki REWELACYJNE!!!!!!!!!! Ja mam dwie lewe ręce do prac artystycznych Kasia robi takie wianki na sprzedaż ?- jak sama nie umiem zrobić, to mogłabym kupić takie cudo ?

A, wyżej jest link do jej sklepu- dziękuję.

http://www.tendom.pl/
Ogródkowe perypetie:) 08:34, 12 gru 2011

Do góry
No i po zobaczeniu zdjęcia dalej jestem za wersją: trawy, przed nimi miłorząb na pniu (szczepiony na wys. min.1,6m) w zawijasku bukszpanowym wypełnionym żurawkami (min.2 kolory)
Hej ludziska, a jakieś inne pomysły - przecież Abiko musi mieć z czego wybrać

Piękny ten Twój wieniec szydełkowy Sama robisz takie cuda na szydełku?
Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 08:12, 12 gru 2011

Do góry
Projekt rewelka!!! Zastanowiłabym się tylko nad jedną malutką rzeczą - czy linia rabat na wschodniej stronie nie jest za bardzo pofalowana? Poza tym super - tylko teraz dawaj te rabaty jakoś po kolei, z nazwami roślin - będzie od kogo ściągnąć
W jakim programie rysowałeś? Zabieram się za swój projekt i zabrać nie mogę...
Ogródkowe perypetie:) 23:21, 11 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wg mnie z miskantem będzie super, tylko niestety dopiero od lipca To co planujesz posadzić przed miskantem na szczęście będzie zdobiło dużo wcześniej Ja wciąż głosuję na wcześniejszą wersję - z zawijaskiem bukszpanowym, z tym, że zamiast cisa miskant. A może zamiast pojedynczego miskanta 3szt. trochę niższych traw (np.rozplenic), które stworzą pośrednie piętro, takie tło dla miłorzębu? Wydaje mi się, że górna część miskanta(wyrastają na 1,5m) skryje się za kulką liści miłorzębu (bo piszesz, że nie chcesz, aby miłorząb był wysoko szczepiony). Co o tym myślisz?
Hmmm no właściwie czemu nie, rozplenice też są fajne
Wrzucam zdjęcie, może to coś pomoże

to ma być to miejsce gdzie teraz stoją donice z ziołami, oczywiście do zmiany

A weszłam tylko na forum, aby zobaczyć wianki Kasi) a tu masz wsiąknę jak zwykle
Nasz mały raj na ziemi :) 22:13, 10 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Witaj Asia,
ja też często do Ciebie zaglądam Jeśli chodzi o rady - ekspertem nie jestem, jest tu na forum wiele doświadczonych osób, którym do pięt nie sięgam Ale zauważyłam jedno - rabata w górę od placu zabaw jest bardzo szeroka - sama zrobiłam takie i teraz mam problem z ich obsadzeniem. W którymś wątku Danusia przestrzegała przed zbyt szerokimi rabatami. Niestety nie mam pomysłu, jak to zmienić
Pozdrawiam serdecznie

Aguś jak to nie jesteś ekspertem Każdy z Was jest ekspertem w mniejszym lub większym tego słowa znaczeniu

Ta rabatka o której mówisz już zmieniła kształt a tak naprawdę nie była taka szeroka, jakieś 4 metry... za dużo to ja tam nie posadzę... Tak mi się wydaje... Zobaczymy jak zacznę planować już konkretne nasadzenia

Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam znów
Nasz mały raj na ziemi :) 21:42, 10 gru 2011

Do góry
Witaj Asia,
ja też często do Ciebie zaglądam Jeśli chodzi o rady - ekspertem nie jestem, jest tu na forum wiele doświadczonych osób, którym do pięt nie sięgam Ale zauważyłam jedno - rabata w górę od placu zabaw jest bardzo szeroka - sama zrobiłam takie i teraz mam problem z ich obsadzeniem. W którymś wątku Danusia przestrzegała przed zbyt szerokimi rabatami. Niestety nie mam pomysłu, jak to zmienić
Pozdrawiam serdecznie
Ogródkowe perypetie:) 21:25, 10 gru 2011

Do góry
Jestem za radami , które pisze Wieloszka ... (masz cenne spostrzeżenia Aga ) W moim kąciku z leżaczkiem same trawy... będzie łyso faktycznie do lipca... może się coś dosadzi na wiosnę pozdrówka!
Ogródkowe perypetie:) 20:01, 10 gru 2011

Do góry
Wg mnie z miskantem będzie super, tylko niestety dopiero od lipca To co planujesz posadzić przed miskantem na szczęście będzie zdobiło dużo wcześniej Ja wciąż głosuję na wcześniejszą wersję - z zawijaskiem bukszpanowym, z tym, że zamiast cisa miskant. A może zamiast pojedynczego miskanta 3szt. trochę niższych traw (np.rozplenic), które stworzą pośrednie piętro, takie tło dla miłorzębu? Wydaje mi się, że górna część miskanta(wyrastają na 1,5m) skryje się za kulką liści miłorzębu (bo piszesz, że nie chcesz, aby miłorząb był wysoko szczepiony). Co o tym myślisz?
Puste pole z wysepką kwiatową 19:03, 10 gru 2011

Do góry
Elu, Ciebie to niezależnie od samopoczucia dobry humor nie opuszcza Ty chyba nie wiesz, co to chandra - zazdraszczam Jesteś moim niedoścignionym wzorem optymizmu, a Twój wątek i posty u innych czytam na poprawę humoru (jak książki Chmielewskiej)
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:55, 10 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Wspaniałe zmiany zaszły

Dzięki Sebku!
Ale zmiany to dopiero zajdą - niech no tylko zima minie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:51, 10 gru 2011

Do góry
Basiaw napisał(a)
Tak sobie znowu zajrzałam popatrzeć na te regularne formy, są niesamowite.
Agnieszko, Twój ogród powinien być przepisywany na receptę jako lek uspokajający na skołatane nerwy

Basiu, tylko mi mój własny ogród jakoś nie chce uspokoić skołatanych nerwów, wręcz przeciwnie
Za to Ty mieszkasz w wyjątkowej okolicy A jaka piękna perovskia u Ciebie! Marzyłam o niej, ale nie dała rady na mojej glinie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:10, 10 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No i okazało się, że na kompie w pracy nie mam zbyt wielu zdjęć
Fundamenty marzec 2009

W trakcie budowy domu:

W trakcie zakładania ogrodu:

Rozrównaliśmy takie hałdy ziemi, a i tak mam w wielu miejscach trawnik typu ":góry i doliny" Cieszyliśmy się wtedy z tych tui jak murzyn szkiełkiem i że zasiana trawka zaczyna wschodzić! A widzicie to bajorko na środku? Żaby tak w nocy kumkały, że nie można było spać

I teraz mniej więcej z tego samego ujęcia:
Tych uschniętych klonów już nie ma

Rabaty wzdłuż wjazdu - do przeróbki.

Wspaniałe zmiany zaszły
Ogrodomania Oli 10:21, 10 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
W fajnym miejscu mieszkasz! Musisz mieć ogród jak marzenie, bo na pewno niejeden turysta i przechodzień przez płot zerka do Ciebie

Choć mieszkam w miejscowości portowej (hm jak to pięknie brzmi) turystów u nas niewielu.
Jezioro zostało otwarte dla żeglarstwa dopiero niedawno, a widowiskowi kajtowcy regularnie są przeganiani przez straż. Obowiązuje zakaz biwakowania, kąpieli itp. a wszystko z uwagi na to,że jezioro to zbiornik wody pitnej dla Górnego Śląska no i obszar objęty programem Natura 2000. A to z kolei z tego powodu, że na terenie jeziora zasiedliły się rzadkie gatunki zwierząt ( np.żółw błotny, czaple, rybitwy zielonki, kropiatki, zimorodki, bobry, wydry itd.) i roślin. To tu właśnie napotkano na ostanią żywą paproć wodną - marsylię czterolistną, która dziś jest już uznana za gatunek w Polsce wymarły.

No i całe mnóstwo wędkarzy, którzy na przekór temu wszytkiemu pozostawiają po sobie tony śmieci.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:28, 09 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Danusiu,
czy to Ty jesteś na tym zdjęciu?
http://ladnydom.pl/budowa/51,106602,3717574.html?i=0

Nom To ja jakieś parę ładnych lat temu. To jest to miejsce
Ogrodomania Oli 10:52, 09 gru 2011

Do góry
W fajnym miejscu mieszkasz! Musisz mieć ogród jak marzenie, bo na pewno niejeden turysta i przechodzień przez płot zerka do Ciebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:49, 09 gru 2011

Do góry
Danusiu,
czy to Ty jesteś na tym zdjęciu?
http://ladnydom.pl/budowa/51,106602,3717574.html?i=0
Pierniczki świąteczne 09:41, 09 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dzięki Basiu za przepis! Jak wypróbuję, na pewno wrzucę fotki. No i życzę dotarcia do tej wymarzonej wagi

Dzięki Agnieszko za życzenia, jestem na dobrej drodze

Jeśli zdecydujesz się wypróbować ten przepis, to sugeruję robić z podwójnej porcji, bo jak się grubo wałkuje, to jednak jest dużo mniejsza wydajność ciasta, niż przy cienkich ciasteczkach.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:25, 09 gru 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A jednak ogród ten ludzką ręką uczyniony.
Jego stan surowy też mi się podoba.

Daj mi Boże taki "stan surowy" ogrodu, jak u Danusi !!!!!!
Pierniczki świąteczne 08:23, 09 gru 2011

Do góry
Dzięki Basiu za przepis! Jak wypróbuję, na pewno wrzucę fotki. No i życzę dotarcia do tej wymarzonej wagi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies